שתף קטע נבחר

מדריך זאגט: המסעדות הכי טובות בניו יורק

מי הן עשר המסעדות הכי פופולריות בעיר, מי נחשבות הכי טובות, כמה זה יעלה לכם (כולל טיפ), וכמה ומה אוהבים האמריקנים לאכול - תשובות מתוך מדריך זאגט לשנת 2005

ניו יורק היא העיר שהכי כדאי לבקר בארה"ב, במסעדות פילדלפיה משאירים הסועדים את הטיפים הכי גדולים, ופסטות ופיצות הן האוכל המועדף על האמריקנים - כך לפי הדו"ח החדש של "זאגט" שפורסם לפני מספר ימים.

 

19.2 אחוז מסכום החשבון, זה מה שמשאירים הסועדים הנדיבים במסעדות פילדלפיה. הבאים אחריהם בדירוג, הם האוכלים במסעדות אטלנטה שמשאירים 19.1 אחוז. בסוף הדירוג, שכלל 12 ערים בארה"ב, מופיעה סיאטל, בה משאירים "רק" 18 אחוזים טיפ.

 

בתשובה לשאלה "מהי העיר שהכי כדאי לבקר בארצות הברית?" ציינו 38 אחוז מהמשתתפים בסקר את ניו יורק. סן פרנסיסקו ניצבת במקום השני עם 22 אחוזים מהמשתתפים שבחרו בה. בהפרש גדול משתי הערים האלה, ממוקמות הזוכות במקומות השלישי, הרביעי והחמישי: לאס וגאס (6 אחוזים), שיקאגו (6 אחוזים) וניו אורלינס (4 אחוזים).

 

הכי טעים: מאכלי ים צרפתיים 

 

לאחרונה פורסם גם מדריך זאגט למסעדות ניו יורק לשנת 2005. יותר מ-30 אלף סועדים השתתפו בסקר, ונתנו ציונים בקטגוריות כמו אוכל, עיצוב ושירות.

 

המסעדה הכי פופולרית, לפי המדריך, היא Gramercy Tavern, שממקומת בבניין ישן ברחוב 20 ומציעה, למשל, סלט ארטישוק ולובסטר, תרנגולת חווה צלויה ומרק פאפאיה קר עם סורבה של ליים ותותים. במקום השני נמצא ה- Union Square Cafe שנחשב ידידותי, ושומר על מעמדו כבר כ-15 שנים. בשנה שעברו מוקמו שתי מסעדות אלה בסדר הפוך: הגראמרסי היתה השניה והיוניון סקוור קפה ראשונה. Daniel של השף-כוכב דניאל בולו, שכמו כל מותג עוסק גם בהנפקת ספרי בישול, מוצרי אוכל ויין תחת התווית המיוחדת לו, שומרת גם השנה על מקומה  - השלישי ברשימה.  

 

Gotham Bar & Grill שבווילאג' מציינת השנה 20 שנות פעילות ומופיעה גם השנה במקום הרביעי ברשימה. את החמישייה הראשונה סוגרת ה- Blue Water Grill שביוניון סקוור, שמציעה צדפות ופירות ים, ומרתף ג'ז מלא עשן. מי שמילאה משבצת זו בשנה שעבר, 'נובו' היפנית, צנחה למקום העשירי.

 

בחמישייה השניה מופיעות Peter Luger, Babbo, Bouley, Jean Georges וכאמור, Nobu.

 

את האוכל הכי טוב תמצאו במסעדת Le Bernardin ברחוב 51 (מערב). המסעדה הוקמה על ידי שני האחים לה-קוז מצרפת (אחד מהם נפטר לפני מספר שנים, והוחלף בהצלחה על ידי השף אריק ריפרט), ומגישה אך ורק מאכלי ים. מאז נפתחה, בשנות השמונים, זכתה המסעדה כמעט בכל תואר ופרס אפשרי בתחום. המסעדה מגישה ארוחת טעימות במגוון אפשרויות, במחיר שנע בין 35 דולר ל-135 דולר, ארוחות צהריים במחיר קבוע של 49 דולר וארוחות ערב ב-90 דולר. הבאות אחריה ברשימה הן Bouley, Daniel, Gramercy Tavern ו-Sushi Yasuda.

 

ארוחה לשניים: כ-80 דולר בממוצע

 

הסקר של זאגט מלמד כי הניו-יורקרים סועדים בממוצע 3.3 פעמים בשבוע במסעדה. לשם ההשוואה, בלוס אנג'לס, שמובילה את רשימת הערים בהן כמות הביקורים במסעדות היא הגדולה ביותר, הממוצע השבועי הוא 3.8. עוקבות אחריה מיאמי ולאס וגאס (3.6 פעמים בשבוע, בכל אחת מהן). בבוסטון וושינגטון ופילדלפיה ממוצע הביקורים השבועי אינו מגיע לשלושה.

 

המחיר הממוצע לארוחה במנהטן הוא 37.45 דולר, גבוה מהממוצע הכללי של ארה"ב, שעומד על 31.51 דולר. לשם ההשוואה, ציינו עורכי הסקר, כי מחיר ארוחה ממוצעת בפריז הוא 62 דולר, סעודה בלונדון עולה כ-64 דולר, ובטוקיו מוגש בסיום הארוחה חשבון של 71 דולר בממוצע.

 

האוכל האהוב על האמריקנים הוא האוכל האיטלקי (31 אחוזים בחרו בו), 25 אחוזים אוהבים את המטבח שלהם אסיאתי, והצרפתים ממשיכים להפסיד - המטבח שלהם ירד במדד הפופולריות השנה מ-16 אחוזים ל-14 בלבד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גראמרסי טברן. הכי פופולרית
דניאל. במקום השלישי
צילום: פ. מדילק
מומלצים