שתף קטע נבחר

שרון לבוש: ניצחונך הוא ניצחון האידאולוגיה

בלשכת שרון לא מסתירים את שביעות הרצון מנצחונו של הנשיא בוש בבחירות. ראש הממשלה טילפן לבית הלבן ובירך את בוש: "ניצחונך איננו רק ניצחון בבחירות, אלא ניצחון של דרך, אידיאולוגיה ואמונה". שרון בירך את בוש על נחישותו במלחמה בטרור: "דרכך תוביל את העולם לעתיד טוב ובטוח יותר". הוא הוסיף בנימה מבודחת: "80 אחוז ממתפקדי הליכוד תומכים בך, בקצב הזה עוד תתמודד כאן"

ברכת שרון: ראש הממשלה, אריאל שרון, התקשר הערב (יום ה') ובירך את הנשיא האמריקני הנבחר, ג'ורג' בוש, על "נצחונו המרשים בבחירות". שרון אמר לבוש כי "לעיתים, החלטות של מנהיגים נראות לא פופולאריות בטווח הקצר, אך מוכחות כנכונות וצודקות בטווח הארוך".

 

 

בכך רמז שרון לביקורת הנוקבת שנמתחה בחודשים האחרונים על בוש בהתייחס למלחמה בעיראק, שעמדה במוקד מערכת הבחירות והעימותים עם ג'ון קרי, אך נראה שגם ל"החלטות הלא פופולאריות" שהוא עצמו קיבל - בכל הקשור להתנתקות. ראש הממשלה בירך גם על ההישגים שלהם זכתה המפלגה הרפובליקנית בבחירות לבית הנבחרים ולסנאט: "ניצחונך איננו רק ניצחון בבחירות, אלא ניצחון של דרך, אידאולוגיה ואמונה".

 

ראש הממשלה הביע את הערכתו הרבה למנהיגותו של הנשיא, לנחישותו לקדם את מדיניותו ולהילחם בצורה בלתי מתפשרת בטרור: "דרכך תוביל את העולם לעתיד טוב ובטוח יותר".

 

בשיחה עם פעילי ליכוד במצודת זאב, שעה קלה לאחר השיחה, אמר שרון: "סיפרתי לנשיא ששמעתי הבוקר כי למעלה מ-80 אחוז ממתפקדי הליכוד תמכו בו. אמרתי לו שעם נתונים כאלה, אני חושש שבעוד ארבע שנים הוא ישקול להתמודד בליכוד. הוא אמר לי לא לדאוג, כי הוא חושב שאחרי ארבע שנים כבר לא ירצה להתמודד".

 

גורמים בירושלים העריכו כי הממשל הנוכחי, בראשות בוש, שגיבש את חזון "שתי מדינות לשני עמים" במסגרת מפת הדרכים, ינסה לחתור ליישום חזון זה. עוד העריכו כי ממשל בוש יהיה זה שיפעל באופן אינטנסיבי יותר, זאת לאור העובדה שכבר יש לו חזון מגובש בנוגע למזרח התיכון, כפי שהוצג בתוכנית מפת הדרכים. בנוסף העריכו בישראל כי הדרישה האמריקנית לפינוי מאחזים בלתי חוקיים תתחזק.

 

באופן רשמי, נמנעה ישראל מלהביע תמיכה באחד המועמדים לנשיאות ושמרה על קו רשמי, לפיו מובטחת תמיכתה המסורתית של ארה"ב בישראל. למרות החזות הניטרלית, אין ספק שבלשכת ראש הממשלה העדיפו את ניצחונו של בוש על פני קרי, בגלל עמדותיו במלחמה בטרור ובשל הקשר האישי ויחסי האמון שנרקמו בין בוש לשרון.

 

בביקורו האחרון של שרון בארה"ב, דאג ראש הממשלה להתחמק בדיפלומטיות מפגישה עם המתמודד "המתחרה" לנשיאות, קרי. באופן רשמי, תירצו אנשי שרון את הדחייה בלוח זמנים עמוס. בפועל, אין ספק שהסיבות היו הרצון להימנע ממעורבות כלשהי בבחירות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי אף פי
קשר של אמון וידידות
צילום: איי אף פי
מכתב הנשיא בוש
מומלצים