שתף קטע נבחר

"ארץ נהדרת פגעה בניצולי השואה"

המטה למאבק באנטישמיות בהסתדרות הציונית מוחה נגד מערכון שהציג את אושוויץ כאתר נופש "סופני". תלונות הגיעו גם להנהלת "יד ושם" ולנציב התלונות ברשות השניה

שורת תלונות בעקבות שידור המערכון שאזכר את השואה בתוכנית הבכורה של "ארץ נהדרת" ששודרה ביום א'.

 

במערכון נראו זוג ישראלים חוגגים את יום נישואיהם דווקא במחנה ההשמדה אושוויץ, זאת לאחר שלא מצאו אף מקום בעולם שנראה להם בטוח יותר. סוכנת הנסיעות המליצה להם על מחנה ההשמדה במילים "סוף הדרך, סופני" - וכשבני הזוג הגיעו למקום הם הרגישו מוגנים בגלל "הגדר החשמלית" ו"מגדלי השמירה".

 

מנציב תלונות הציבור של הרשות השניה נמסר ל-ynet כי מאז יום ראשון התקבלו תגובות רבות וזועמות למערכון. "הרשות העירה ל'קשת' שהשואה הוא נושא בעל רגישות ציבורית והעיסוק בו בעייתי גם כשמדובר בסאטירה. להבנתנו, 'קשת' הביעה את הסכמתה וטענה כי גם בעיניה זו הייתה שגיאה", נמסר.

 

גם ל"יד ושם" הגיעו תלונות רבות של ניצולי שואה. דני דנון, יו"ר המטה למאבק באנטישמיות בהסתדרות הציונית, אף שלח ליו"ר מועצת הרשות השנייה מנשה סמירה מכתב תלונה נגד "קשת", בו כתב: "ביום א' האחרון צפיתי בתוכנית 'ארץ נהדרת' ולרגע תהיתי האם אני צופה בערוץ השני של הטלוויזיה בישראל. מעבר לפגיעה ברגשותיהם של אלפי ניצולי שואה החיים עמנו היום, מערכון כמו זה גורם לזילות מושגי השואה בקרב כלל הציבור ובקרב הנוער בפרט. אין ספק כי לו מערכון זה היה משודר על ידי רשת תקשורת זרה היו אישים מהעולם היהודי והישראלי יוצאים בסדרת גינויים ובהאשמות חריפות כנגד אותו גוף משדר".

 

דנון מוסיף ש"אסור לנו להיות קהי חושים בישראל כלפי אמירות אנטישמיות פנימיות, כי גם אם לא נתכוונו לכך כותבי המערכון, אמירות אלה מושרשות ומשתרשות". בסוף מכתב התלונה מבקש דנון מיו"ר מועצת הרשות כי לקראת המכרז יתריע בפני הגופים המשדרים כנגד אמירות והתבטאויות מהסוג שנשמעו ב"ארץ נהדרת". 

 

מ"יד ושם" פנו ל"קשת" בקריאה: "יש להיזהר ולהיות רגישים עם סאטירה ומערכונים הקשורים לשואה, כדי לא לפגוע ברגשות ניצולי השואה".

 

מ"קשת" נמסר בתגובה כי "'ארץ נהדרת' היא תכנית הומור וסאטירה. ככזאת היא עושה לעיתים שימוש במערכונים לאו דווקא כדי להצחיק - אלא גם להתריע ואפילו לזעזע. המערכון הוא אלגוריה למצב הפחד שבו נמצאים אזרחי ישראל אחרי הפיגוע בסיני וההתראות לגבי חו"ל – שמצטרף לתחושת המצור שגרמו הפיגועים בארץ. למצב זה התייחס גם הסופר וחוקר השואה תום שגב בספרו 'המיליון השביעי', שנכתב בתקופת מלחמת המפרץ וטען (בציניות כמובן) שאתרי ההנצחה בפולין היו מקום בטוח יותר לתיכוניסטים מישראל מאשר תל-אביב. כמובן שלא הייתה שום כוונה להגחיך את השואה או לבדר באמצעות זכרה. להיפך. בכל מקרה התנצלות כנה מכל חברי המערכת אם מישהו בכל זאת נפגע מהדברים ומהקשרם".

   

את המערכון ניתן לראות באתר "קשת"

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לאתר ההטבות
מומלצים