שתף קטע נבחר

נפגעת בתאונת עבודה? לך תוכיח

דיווח ותיעוד נכון של תאונות העבודה יכול למנוע הרבה כאבי ראש וטרטורים, שלא לומר, מאבקים מתישים עם הביטוח הלאומי

"עובדים רבים שנפגעו בתאונות עבודה מתקשים להוכיח שהפגיעה אכן נגרמה תוך כדי ועקב עבודתם, מאבדים בשל כך זכויות יקרות", אומרת עו"ד נירה גולן, ממשרד נירה גולן ושות', מומחית לתביעות בנושא הכרה בתאונות עבודה.

 

"לרוב, העובד שאינו מודע לזכויותיו בזמן הפגיעה, מזניח את הרישום והדיווח ומתמקד בטיפול הרפואי במקרה" אומרת גולן. "כשהוא פונה מאוחר יותר לביטוח הלאומי, הוא מתקבל בחשד ובמקרים רבים מתקשה להוכיח שפגיעה ברגל, למשל,

אכן קרתה בזמן עבודה ולא במשחק כדורגל".

 

גולן, שמייצגת לקוחות מול הביטוח הלאומי ובבתי הדין לעבודה, ממליצה לנפגעי תאונות עבודה על 10 כללי יסוד שיכולים לסייע להם:

 

  1. על הנפגע, לדווח על האירוע למעסיק מיד, בין שהתאונה אירעה במקום העבודה ובין שאירעה במקום אחר.

  2. הדיווח נחוץ גם אם בסופו של דבר לא תוגש תביעה, שכן אם בשלב מאוחר יותר מתגלה נזק כלשהו, ניתן לקשור אותו לתאונה.

  3. על נפגעים שפונים לרופא או לחדר מיון בעקבות האירוע, להקפיד לציין בעת מסירת הפרטים כי האירוע קרה בעבודה או בעקבות העבודה.

  4. לנפגעים שנמצאים במצב פיזי שמאפשר להם זאת, מומלץ לוודא, ככל האפשר, שהרופא המטפל או הרופא בחדר המיון רושם את דיווחם במדויק. לדיווח לא מדויק יכולה להיות השפעה קריטית על הגדרת האירוע כתאונת עבודה.

  5. יש לרשום את פרטיי העדים לאירוע ואת עדותם, סמוך ככל האפשר למועד שבו התרחש, על מנת לשמר את זיכרונם, למקרה שייחקרו לגבי האירוע בעתיד. עדותם עשויה להיות ההבדל בין הכרה בתביעה לבין דחייה של התביעה.

  6. בהתאם לקבוע בחוק, על הנפגע להגיש את תביעתו למוסד לביטוח לאומי תוך שנה. אם לא יעשה כן זכויותיו עשויות להיפגע.

  7. אם האירוע מוכר כתאונת עבודה, זכאי הנפגע שתיקבע לו דרגת נכות. כדאי לדעת שהנפגע זכאי לייצוג של עורך דין בפני הוועדה הרפואית.

  8. במקרה שלא מדובר בפגיעה מגורם חיצוני (כמו למשל אירוע לב, ו/או אירוע חד פעמי מובהק, כמו פגיעה בשמיעה) רצוי להתייעץ עם עו"ד לפני הגשת התביעה לביטוח לאומי. התייעצות תבהיר לנפגע מה עליו להוכיח כדי שהפגיעה תוכר כתאונת עבודה ולאילו הטבות יהיו זכאי אם אכן תוכר.

  9. בכל מקרה כדאי לשקול קבלת יעוץ לפני התייצבות בפני ועדה רפואית, על מנת לדעת בשל אילו ליקויים, אם בכלל, זכאי הנפגע לאחוזי נכות, ובאיזה שיעור.

  10. לנפגע ולמוסד לביטוח לאומי זכות לערער על החלטת ועדה רפואית מדרג ראשון, בפני ועדה רפואית לעררים. בשלב זה חשוב לשקול ייצוג על-ידי עורך דין, שכן ערעור על החלטת הוועדה נעשה רק בשל טעויות משפטיות ולא בשל טעויות רפואיות של הוועדה. בכל מקרה, חשוב להצטייד בחוות דעת של רופא מומחה.

 

הכותבת היא ממוחית לתביעות בנושא הכרה בתאונות עבודה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גטי אימג' בנק ישראל
דיווח ותיעוד נכון
צילום: גטי אימג' בנק ישראל
מומלצים