שתף קטע נבחר

רוצים להוריד את רמת הכולסטרול בדם? תאכלו פומלית

שני חוקרים מבית הספר לרוקחות באוניברסיטה העברית מצאו כי אכילת פומלית תורמת להורדת רמת הכולסטרול. מהמחקר, שפורסם בכתב עת מדעי, עולה כי הפומלית מכילה מרכיבים נוגדי חמצון בשיעור גבוה יותר מכל פרי אחר, המונעים חמצון של הכולסטרול "הרע" בדם ובכך מפחיתים את הסיכון לחסימת עורקים ולהתקף לב

אכילת פומלית תורמת להורדת רמת הכולסטרול בדם ולהגברת יכולת מניעת החמצון שלו, ולכן היא מקטינה את הסיכון לחסימת עורקים ובכך גם את הסיכון לחלות במחלות לב. כך עולה ממחקר חדש שערכה ד"ר שלה גורנשטיין, חוקרת במחלקה לכימיה תרופתית וחומרי טבע בבית הספר לרוקחות באוניברסיטה העברית בירושלים יחד עם פרופ' אברהם כספי, מנהל מכון הלב בביה"ח "קפלן".

 

המחקר נערך בבית החולים "קפלן" ברחובות, בשיתוף פעולה בינלאומי של קבוצות מחקר מאוניברסיטאות ביפן, קוריאה, גרמניה, צ'כיה ופולין, והוא פורסם באחרונה בכתב העת לכימיה חקלאית ותזונתית (Journal of Agricultural and Food Chemistry).

 

מהמחקר עולה כי הפומלית מכילה מרכיבים נוגדי חמצון בשיעור גבוה יותר מכל פרי אחר, אשר מונעים חמצון של הכולסטרול 'הרע' בדם וכך מפחיתים את הסיכון לחסימת עורקים ולהתקף לב. המחקר, שנערך בבני אדם, הראה שינויים חיוביים בחלבוני הדם כמו אלבומין ופיברינוגן כתוצאה מצריכת פומלית, המגבירים את היכולת למנוע חמצון של הכולסטרול "הרע" בדם אצל חולים בעלי רמת כולסטרול גבוהה שסובלים מחסימת עורקים.

 

במחקר השתתפו 72 חולים בעלי רמת כולסטרול גבוהה, בגילאי 71-43, לאחר ניתוח מעקפים. הם חולקו באופן אקראי לשתי קבוצות ניסוי ולקבוצת בקרה אחת, כשבכל קבוצה 24 חולים. החולים בשתי קבוצות הניסוי קיבלו תוספת יומית של 200-100 מ"ל מיץ פומלית טרי, בהתאמה. רמת השומנים בדם, וכן רמות האלבומין והפיברינוגן ויכולתם למנוע חמצון, נבדקו בתחילת הניסוי ובסופו.

 

החוקרים הסיקו מהמחקר כי בפומלית יש ריכוז גבוה של מרכיבים טבעיים בעלי פוטנציאל רב למניעת חמצון של כולסטרול. ד"ר גורנשטיין: "תוספת של מיץ פומלית לדיאטה רגילה לחולי לב משפיעה לחיוב על רמות השומן בדם, על רמות האלבומין והפיברינוגן ועל יכולתם למנוע חמצון, ועשויה להיות יעילה עבור חולים בעלי רמת כולסטרול גבוהה".

 

הפומלית היא הכלאה בין פומלה ואשכולית, שמיזגה את היתרונות של שני הפֵּרות מבחינת הטעם והערך התזונתי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ששון תירם
החוקרים, ד"ר שלה גורנשטיין ופרופ' אברהם כספי עם הפומלית
צילום: ששון תירם
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים