שתף קטע נבחר

צילום: רויטרס

"רוצים לאמץ ילדים שהתייתמו באסון"

ביום השלישי למבצע ההתרמה לנפגעי האסון במזרח אסיה, הופתעו בסניפים השונים לקבל פניות לאמץ ילדים שהתייתמו באסון. סיגל חלובה מטירת הכרמל: "יש לי שני ילדים בבית, ואין לי בעיה לאמץ ילד". אנה טרטקובסקי מבאר שבע: "אנחנו מעוניינים בילד עד גיל 6, לא משנה צבעו ומינו, העיקר שיבוא. מטרידה אותנו רק העובדה שהוא ייאלץ לעבור גיור"

"תנו לנו לאמץ ילדים שהתייתמו באסון במזרח אסיה". פניות ברוח זו הגיעו היום (ב') לסניפים שונים ברחבי הארץ, ביום השלישי למבצע של ynet, "ידיעות אחרונות", "וסטי" ו"כוח לתת". בנוסף, נמשך זרם של אזרחים שמביאים ציוד עבור הנפגעים. 

 

יוסי קליין מסניף "כוח לתת" בחיפה סיפר על שיחת טלפון מרגשת שקיבל. סיגל חלובה מטירת הכרמל ביקשה ממנו בפשטות לאמץ ילד מאזור האסון.

 

חלובה הסבירה ל-ynet: "ראינו בחדשות שיש הרבה ילדים חסרי הורים והם לבד. אני מדברת על זה ויש לי דמעות מרוב צער. אין לי בעיה ולא אכפת לי לאמץ לכמה זמן שירצו, או בכלל לתמיד. יש לי שני ילדים בבית, בני 5 ו-12 וגם הם ישמחו. אנחנו משפחה די גדולה וכולנו נקבל אותם בברכה. לא משנה לי מי יגיע, אם את רוצה לעזור אין מקום לפינוק, מה שיבוא, יבוא מכל הלב. אני מגדלת שני ילדים אז עוד אחד ממש לא יפריע לי, לא מבחינה כלכלית ולא מבחינה רגשית. צלצלתי לכוח לתת, חשבתי שאולי הם ידעו".

 

גם בסניף "כוח לתת" בבאר שבע הופתע המנהל ינון אלמושנינו משיחת הטלפון של אנה טרטקובסקי. היא אמרה ל-ynet: "החלטנו במשפחה לאמץ ילד מהאזור שנפגע. ההורים שלי ישבו איתנו בשישי שבת ודנו בנושא לחיוב ולשלילה. יש לי עוד אחות, אני בת 20 עוד מעט ואחותי בת 11. יש להורי חברים רבים שגם מעוניינים לאמץ אבל אנחנו לא יודעים איך.

 

"ניסינו להיכנס לאינטרנט, חיפשנו בעיתונים, ניסינו להתקשר לעמותות אבל חוץ מעמותות שדורשות 20,000 דולר לאימוץ ילד לאו דווקא מהאסון, אין שום מידע על הילדים המסכנים מהאזור ההוא.

 

"הרעיון הזה נולד אצל אמי עוד באסון שהיה בטורקיה וכעת החלטנו ללכת על זה ברצינות. ההורים שלי מסודרים כלכלית והם יכולים להחזיק ילד נוסף. לאמא שלי יש אח שגר בברית המועצות וגם הוא מעוניין לאמץ משם ילד. אמא מעוניינת בילד עד גיל שש כדי שיצליח להתחיל מההתחלה בישראל. לא משנה בן או בת, צבע, שום דבר, העיקר שיבוא".

 

"הגיור מטריד אותנו"

 

טרטקובסקי הוסיפה כי היא מוטרדת מסוגיית הגיור במקרה כזה. "כבר בדקנו את הנושא וזה די מעיק, אם נביא ילד מאותו אזור הוא יצטרך לעבור גיור. אנחנו בדעה שלא צריך לכפות עליו את זה כי אולי הוא ירצה בגיל מסויים לחזור לארץ מוצאו או לחלופין אולי הוא ירצה להתגייר. אני רק רוצה שיאמרו לי אם קיימת אפשרות כזו של אימוץ ואם כן אז איך. אמא שלי לא מעוניינת לאמץ סתם ילד אלא רק את אחד הילדים מהאסון".

 

משה לוי, מנהל סניף כוח לתת בירושלים סיפר על זרם הפניות שממשיך להגיע. לדבריו, "הגיע  בחור שסיפר שהוא גר בסרי לנקה שנים רבות והוא מעוניין לצאת עם המשלחת לעזור שם. חוץ מזה אנשים רבים מגיעים עם רכבים שלהם ומעוניינים לאסוף ציוד ממקומות רבים. הרבה מגיעים לתרום כסף, להתנדב, לסחוב. יש כאלה שמגיעים אפילו עם צעצועים ובובות".

 

לדבריו, "לא מזמן היו אצלנו 150 בני נוער מבלגיה שבין היתר עזרו לנו לארוז מאות קרטונים שבכל אחד מהם יש סיר, מחבת, כוסות, צלחות וסכו"ם. הגיעו אלינו כמויות ענק ואנחנו משתדלים לעמוד בעומס".

 

הוא הוסיף ש"התקשרה גם יחידה צבאית שיושבת במוצב ברמת הגולן עם 44 חיילים שהיו מעוניינים לתרום. זה ממש חימם לי את הלב והפניתי אותם לסניף שלנו בקריית שמונה. היתה גם חברה שרצתה לתרום 7,000 שקלים - למרות שאני מייעץ לכולם לקנות מוצרים". לדברי לוי, "אנשים אפילו הגיעו עם מוניות במיוחד להביא את הציוד".

 

תיכון אלון מרמת השרון אסף 2,000 שקלים מהתלמידים והפקיד אותם בחשבון הבנק של משפחת שפירא, כדי לסייע בחיפושים אחר איה שפירא, שנעדרת באסון. תיכון אלון ותיכון רוטנברג אספו ציוד, כסף ותרומות והעבירו אותם לרשות המקומית, על מנת שישלח לאזור האסון. ארגון מתן, המתמחה באיסוף תרומות, התגייס אף הוא לפרויקט. הם מאפשרים לחברות ולעסקים גדולים לתרום כספים ולהעבירם לטובת נפגעי האסון.

 

גם ביישובים הערביים התגייסו למשימה

 

גם המגזר הערבי התגייס במלוא המרץ כדי לסייע לנפגעי הצונמי. אוסמה חטיב מהכפר דיר חנה שבצפון לא הבין מדוע לא נפתח סניף של כוח לתת במגזר הערבי והציע את המחסן הפרטי שלו, שבו ייאספו תרומות שישלחו לאזור האסון "אנחנו מנויים של 'ידיעות אחרונות' וקראתי בעיתון על מספר נקודות מפורטות שבהן אפשר להביא תרומות ולא הבנתי למה אין במגזר הערבי.

 

"התקשרתי ונאמר לי שפשוט אין סניף של כוח לתת אצלנו במגזר אז אמרתי שאני מוכן לתרום את המחסן שלי, כדי שבו ייאסף כל הציוד. אני מאמין שיהיה שיתוף פעולה מלא, מדובר על פעולה הומניטרית לעזרת מדינות עולם שלישי וגם אצלנו רוצים לעזור. כבר התחלתי לדבר עם חברים מכפרים בסביבה שיפיצו את הידיעה לגבי התרומות. אני גם מתכוון להדפיס ולתלות בנקודות מכירה באזור הכפרים בצפון על התרומה. אנחנו נדאג לכך שתהיה היענות, כי גם לנו יש לב רחום המזדהה עם אותם מיליונים שנשארו ללא קורת גג".

 

בסכנין שבגליל המערבי אספו צוותי מד"א, שעובדים בשיתוף ארגון "עולם אחד", והעמידו את התחנות כמרכזי איסוף, כשני טון מוצרים, בעיקר מזון יבש. "היו ימים שבהם אנחנו סבלנו ממצוקה קשה, כאשר לא קיבלנו משכורות במשך תקופה ארוכה", אמר אחד המתנדבים, חסן בדארנה, נהג אמבולנס במועצה המקומית דיר חנא. "היום המצב שלנו השתפר והגיע הזמן שנעזור לאחרים".

 

בדארנה ציין כי "שיאנית" התרומות בסכנין היתה חנות שווארמה, שבעליה תרם חמישה קרטונים של בקבוקי מים ו-50 ק"ג סוכר. מחר יעברו הצוותים ביישוב הסמוך, דיר חנא.

 

צוותים מאזור הגלבוע "גייסו" סוחרים מנצרת, שאספו גם הם ותרמו קרוב לחצי טון אורז. ממד"א נמסר שכ-4,000 מתנדבים של הארגון נפרסו היום בסניפים של רשתות המזון ואספו תרומות מהקונים. עוד נמסר כי ניתן להביא מצרכים גם לתחנות מד"א, שיישארו פתוחות לצורך המבצע בימים הקרובים, בין השעות 12:00-22:00. 

 

בהכנת הידיעה השתתף אחיה ראב"ד
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: וסים סעדי
צוותי מד"א התגייסו למבצע
צילום: וסים סעדי
צילום: תומריקו
מבצע הסיוע
צילום: תומריקו
צילום: תומריקו
"התרומות זורמות"
צילום: תומריקו
צילום: תומריקו
"מביאים גם בובות"
צילום: תומריקו
מומלצים