שתף קטע נבחר

חוקרים ישראלים: תאכלו עגבניות למניעת סרטן

חוקרים מאוניברסיטת בן-גוריון מצאו כי הפיגמנט המעניק את הצבע האדום בעגבניה, משנה פעילות גנטית בגוף, ומונע תהליכים סרטניים. ההמלצה: העשירו את התפריט התזונתי בעגבניות

עגבניות לא רק טעימות, אלא עשויות גם להציל את חייכם: חוקרים ישראלים מצאו כי תזונה עשירת בעגבניות משנה התבטאות של גנים ספציפיים, ומצליחה לעכב תהליכים סרטניים. המחקר פורסם בכתב העת Molecular Cancer Therapeutics ויוצג בכינוס האגודה האמריקנית לכימיה בעוד חודשיים.

 

חוקרי אוניברסיטת בן גוריון, פרופ' יואב שרוני ופרופ' יוסף לוי, הוכיחו כי הפיגמנט ליקופן המעניק את הצבע האדום לעגבניה, מפעיל ביטוי גנים ספציפיים שמקטינים את הסיכון לסרטן, נוסף על היותם חומרים נוגדי חימצון.

 

הפיגמנט, כך עולה מהמחקר, מפעיל מערכת ביטוי גנים הקרויה "אלמנט תגובתי נוגד חימצון". באמצעות הפעלת מנגנון זה, הקרטנואידים שבעגבניה גורמים ליצירת אנזימים אשר מסלקים רעלים ונקראים "אנזימי שלב 2". אנזימים אלה משנים מבנים כימיים בחומרים מסרטנים, גורמים למוטציות בחומר התורשתי די-אנ-איי ובכך מביאים להתפתחות מחלת הסרטן.

 

הקרטנואידים שבעגבניה גם מעכבים אותות תוך תאיים של הורמוני האסטרוגן הנשיים, אשר מהווים גורם סיכון משמעותי לסרטן השד ולסרטן הרחם. הורדת איתות זה בצורה יעילה מרסנת צמיחה של תאי סרטן.

 

"זו עבודת המחקר הראשונה המראה שהליקופן שבעגבניה ופיגמנטים דומים אחרים, מפעילים תגובת נגד לחומרים מסרטנים" אמר פרופ' שרוני, "המחקר מסביר לראשונה כיצד הפיגמנט שבעגבניה יכול להשפיע בהורדת הפעילות האסטרוגנית וכתוצאה מכך לריסון ההתפתחות של סרטן השד והרחם. זהו גילוי חדש לגמרי".

 

לדברי שרוני, דיאטה עתירת מוצרי עגבניות עשויה לסייע במניעה של כמה מנגנונים מחוללי סרטן, במקביל. "על אנשים להוסיף כמויות גדולות של מוצרי או תוספי עגבניות לדיאטה היומית שלהם" המליץ שרוני.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עגבניה. משנה התבטאות גנים
צילום: סי די בנק
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים