אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet


טורים אחרונים
 
מפת אירופה באתר יד ושם. רק חלק מהמדינות מופיעות
מפת אירופה באתר יד ושם. רק חלק מהמדינות מופיעות 
 
 


אפליקציות מחשבים לנייד שלך
 
שווה צפיה  

 

מפה אינטראקטיבית של יד ושם

לרגל יום השנה ה-60 לשחרור מחנה הריכוז אושוויץ-בירקנאו, העלה מוסד יד ושם עמוד מיוחד לאתר, בו מוצגת מפה לחיצה של אירופה, שבאמצעותה ניתן ללמוד אודות הפעילויות החינוכיות שעורכת כל מדינה בנושא השואה

פורסם: 27.01.05, 18:55

היום (ה') מציינים ברחבי אירופה ובעולם כולו את יום השנה ה-60 לשחרור מחנה הריכוז אושוויץ-בירקנאו, ששמו הפך למילה נרדפת להשמדה השיטתית של יהודי אירופה על ידי הנאצים.

 

לרגל יום השנה, העלה  יד ושם מפה אינטראקטיבית מיוחדת לאתר האינטרנט של המוסד, ובה מוצגות מדינות אירופה. האתר מאפשר

לגולשים ללחוץ על שמה של המדינה, ולראות את היום בו היא מציינת את יום השואה, לקרוא רקע היסטורי קצר אודות המדינה, ללמוד על פעילויות חינוכיות שהיא מקיימת ביום זה ולגלוש הלאה, לאתרים רלוונטיים.

 

מרבית המידע הזמין באתר הוכן והועלה לאתר על ידי אנשי בית הספר המרכזי להוראת השואה ביד ושם, שפעיל בהפצת לקחי השואה בקרב גופים בינלאומיים, כמו מועצת האיחוד האירופי ואחרים.

 

המדינות המופיעות במפה כוללות את: אוסטריה, איטליה, אסטוניה, בלגיה, בולגריה, בריטניה, גרמניה, הולנד, הונגריה, יוון, לטביה, לוקסמבורג, ליכטנשטיין, נורבגיה, סלובקיה, פולין, פינלנד, צ'כיה, צרפת, קרואטיה, רומניה, שוויץ, שבדיה, ואפילו ישראל. מדינות אחרות, כמו ספרד, רוסיה, אירלנד, איסלנד, דנמרק, אוקראינה ואחרות, אינן מוזכרות מאחר ולא חל בהן יום זיכרון רשמי לשואה.

 

מגבלות מעולם הדפוס

 

בעת לחיצה על שם המדינה מועבר הגולש לדף טקסטואלי, ובו מידע רלוונטי (באנגלית בלבד). מרבית העמודים אינם מכילים מידע רב, וניכר כי התכנים עברו עריכה קפדנית למדי. לדברי יד ושם, הסיבה לקצרנות נובעת מהעובדה שהיקף התכנים אינו אחיד בכל מדינה, ולכן "הוחלט על טקסטים אחדים בגודל".

 

מעבר לעניין הזה - מדוע בעצם להחיל מגבלה מעולם הדפוס על אתר אינטרנט? חבל שלא צורפו לעמוד פריטים נוספים, כגון מספר הנספים בני אותו לאום, קישורים לאתרים של כל הגופים המוזכרים בטקסט, צילומי מסך של האתרים הללו, ואפילו דגל.

 

תת אתר הזה אינו מציג חזית גרפית זהה לשאר חלקי אתר יד ושם, והוא לא זכה להשקעה רבה מבחינה עיצובית. אפילו המפה עצמה, ליבו של העמוד, מוצגת ברזולוציה נמוכה, וחלק מהטקסטים המופיעים על גביה כלל אינם קריאים, מפאת הנסיונות למזער אותה. חבל שלמרות הכוונות הטובות, שכחו ביד ושם להשקיע גם בפן הוויזואלי של העמוד, שבהקשר האינטרנטי, כלל אינו זניח. (רוני שני)

 


תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as24-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©