שתף קטע נבחר

חגיגת מתכונים עם השף חיים כהן

השף חיים כהן, מגיש התוכנית "שום, פלפל ושמן זית" התארח בפורום אוכל לשיחה עם גולשי ynet. אספנו עבורכם מתכונים להכנת עוף עם פלפלים, עוף בתנור עם משמשים יבשים, חזה עוף בתנור ושני מתכונים להכנת מרינדות מנצחות

למתכונים נוספים מהפורום החי:

 

 

 

עוף עם פלפלים

 

המצרכים:

 

1 עוף שלם, במשקל קילו וחצי, מחולק לשמונה חלקים

3 פלפלים (לא משנה מאיזה צבע), אפשר אחד מכל צבע, מנוקים וחתוכים לרצועות

2 פלפלונים חריפים - בעלי טעם אשכנזי יסתפקו באחד

1/2 ק"ג עגבניות קלופות וחתוכות גס (אפשר גם מקופסה)

בצל בינוני קצוץ גס, רצוי סגול

2 שיני שום קצוצות

כוס יין לבן יבש

שמן זית

מלח, פלפל

קמח

כף עלי פטרוזיליה קצוצים

כף עלי בזיליקום קצוצים

 

אופן ההכנה:

 

  1. בסיר כבד שמים 3 כפות שמן זית ומניחים על האש. מקמחים קלות את חתיכות העוף ומשחימים אותן בשמן מכל הצדדים. כשנתחי העוף שחומים, מוציאים ומניחים אותם בצד.
  2. במקום נתחי העוף מכניסים לשמן את הבצל. (אם יש צורך להוסיף מעט שמן, זה הזמן) וכשזה נעשה שקוף, מוסיפים את השום והפלפלים. מערבבים קצת.
  3. מוסיפים את העגבניות, ממליחים קלות, מפלפלים ומוסיפים את היין. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים בבישול כרבע שעה נוספת.
  4. מחזירים לסיר את העוף. מערבבים, מכסים במכסה וממשיכים לבשל כחצי שעה, כאשר מדי פעם מערבבים.
  5. מסירים מהאש, מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים, מערבבים ומגישים. אפשר להכין את העוף בלי היין, התבשיל יהיה מעט סמיך יותר עם טעמי פלפל מודגשים.

 

 

עוף בתנור עם משמשים יבשים

 

המצרכים (ל-6 אנשים):

 

1 ק"ג בשר עוף ללא עצמות, חתוך לקוביות בינוניות. הכי נכון להשתמש בבשר ירכיים (מה שאנחנו קוראים פרגית)

3 שיני שום קצוצות דק

100 גרם משמשים יבשים קצוצים גס

חופן זיתים שחורים מגולענים קצוצים גס 

גרידה מתפוז אחד

1 כוס מיץ תפוזים מסונן

1 כוסית עראק או אוזו

4 כפות שמן זית

1 כף גדושה עלי פטרוזיליה קצוצים

1 כף סוכר חום

פלפל שחור

מעט מלח

 

אופן ההכנה:

 

  1. מערבבים היטב את כל מרכיבי המנה, מלבד העוף.
  2. מניחים את בשר העוף בקערה. יוצקים את הבשר על נוזל המשרה. מערבבים. מכסים בניילון נצמד, מעבירים למקרר ליממה. בכל מקרה, לא פחות מלילה.
  3. למחרת, שעה לפני הארוחה, מעבירים את כל תוכן הקערה לתבנית. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, אופים כ 40 דקות. מוציאים וממתינים 10 דקות ומגישים.
  4. במידה והרוטב דליל מדי, מעבירים את העוף לצלחת הגשה ואת הרוטב מצמצמים עד שיסמיך, יוצקים על העוף ומגישים. 

 

 

חזה עוף בתנור

כשאופים חזה עוף, אני ממליץ לאפות אותו עם העצם. הדבר דומה לצלע של בשר שהחלק הכי טעים הוא הקרוב לעצם. העצם בעצם מוסיפה טעם ושומרת על העסיסיות של החזה שהוא מטבעו נתח יבש.

 

אופן ההכנה:

 

  1. לוקחים חזה עוף עם העצם ועם העור.
  2. פורסים לימון לפרוסות דקות מאוד וחותכים כל פרוסה ל 4.
  3. בעזרת סכין דקה מרימים את קצה העור ודוחפים ברווח לימונים.
  4. מתבלים למעלה במלח גס וטימין.
  5. מכניסים לתנור שחומם לחום של- 200 מעלות, ל- 15 עד 20 דקות או עד שמוכן, תלוי בגודל החזה.

 

 

מרינדת סויה ודבש

זוהי מרינדה מאוד נפוצה אבל תמיד מאוד טעימה

 

אופן ההכנה:

 

  1. לוקחים את נתחי העוף, כפית דבש לכל כוס סויה (לא הסויה המרוכזת)
  2. מערבבים את הדבש ואת הסויה בעזרת מטרפה עד שהדבש נמס.
  3. משרים את נתחי העוף במרינדה למספר שעות, רצוי לילה. לאחר מכן, מוציאים ומנגבים.
  4. לפני האפייה, שמים נייר כסף על התבנית, לא צריך לשמן את התבנית.
  5. אופים בתנור שחומם לחום של 200 מעלות, כ- 45 דקות.

 

 

הפייבוריט שלי 

מרינדה שאני באופן אישי מאוד אוהב, מאוד פשוטה להכנה:

 

המצרכים:

 

שמן זית

פרוסות לימון

טימין

פלפל שחור

מעט יין לבן (כף יין על כוס שמן זית).

 

אופן ההכנה:

 

  1. משרים ללילה.
  2. לפני האפייה, יש לשים נייר כסף על התבנית, לא צריך לשמן את התבנית.
  3. אופים בתנור כ 45 דקות בחום של 200 מעלות. 

 

לכל מי שרוצה להכין עוף שלם, מרינדת הסויה והדבש מומלצת. למי שעושה עוף בחלקים, מומלץ להכניס את המצרכים שציינתי לתוך שקית "קוקי".


פורסם לראשונה 22/02/2005 16:12

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוף בסויה עם דבש וקדימה לתנור
צילום: אביגיל עוזי
צילום: גבי מנשה
מעדיף מרינדות פשוטות להכנה. חיים כהן
צילום: גבי מנשה
מומלצים