שתף קטע נבחר

לבבות ארטישוק ופטריות פורטבלו

מחפשים מנה ראשונה מרעננת או מנה עיקרית חלבית? השף חיים כהן, מגיש התוכנית "שום, פלפל ושמן זית" ענה לגולשי ynet בפורום אוכל

ארטישוק ופטריות

 

6 לבבות ארטישוק - רצוי טרי

300 גרם פטריות פורטובלו קצוצות דק

1 עלה דפנה מיובש

כף פטרוזיליה קצוצה

בצל קטן קצוץ

1/2 כוס שמנת מתוקה לבישול

50 גרם חמאה

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

 

  1. קוצצים את לבבות הארטישוק לפלחים, מכניסים למים רותחים ומבשלים שלוש דקות.
  2. במחבת בגודל המתאים מטגנים בחמאה את הבצל, הפטריות יחד עם עלי דפנה. כשהפטריות משנות את צבען, מוסיפים את הארטישוקים ומערבבים.
  3. ממשיכים בבישול כחמש דקות, מוסיפים את הפטרוזיליה, ממשיכים לבשל תוך ערבוב עוד דקה אחת.
  4. ממליחים ומפלפלים, מוסיפים את השמנת, מערבבים. מבשלים שלוש עד חמש דקות עד שמסמיך ומגישים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גבי מנשה
אל תפחדו להתנסות. חיים כהן
צילום: גבי מנשה
מומלצים