לבבות ארטישוק ופטריות פורטבלו
מחפשים מנה ראשונה מרעננת או מנה עיקרית חלבית? השף חיים כהן, מגיש התוכנית "שום, פלפל ושמן זית" ענה לגולשי ynet בפורום אוכל
ארטישוק ופטריות
6 לבבות ארטישוק - רצוי טרי300 גרם פטריות פורטובלו קצוצות דק
1 עלה דפנה מיובש
כף פטרוזיליה קצוצה
בצל קטן קצוץ
1/2 כוס שמנת מתוקה לבישול
50 גרם חמאה
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
- קוצצים את לבבות הארטישוק לפלחים, מכניסים למים רותחים ומבשלים שלוש דקות.
- במחבת בגודל המתאים מטגנים בחמאה את הבצל, הפטריות יחד עם עלי דפנה. כשהפטריות משנות את צבען, מוסיפים את הארטישוקים ומערבבים.
- ממשיכים בבישול כחמש דקות, מוסיפים את הפטרוזיליה, ממשיכים לבשל תוך ערבוב עוד דקה אחת.
- ממליחים ומפלפלים, מוסיפים את השמנת, מערבבים. מבשלים שלוש עד חמש דקות עד שמסמיך ומגישים.
אל תפחדו להתנסות. חיים כהן
צילום: גבי מנשה
מומלצים