שתף קטע נבחר

אספירין ונוגדי קרישה אחרים

שלושה דברים שכדאי לכם לדעת לפני שאתם מצטרפים למועדון הגלולה

  1. תרופות רבות המצויות כיום בשוק מכילות את החומר הפעיל שבאספירין. בין היתר מדובר באצטוזל, אלקא-זלצר (טבליות אספירין להמסה במים), אקופרין, גודאמד, מיקרופירין (אספירין 75 או 100 מיקרוגרם), טבעפירין וקרטיה (אספירין המצופה בכיסוי שמונע מן התרופה לגרות את רירית הקיבה ומקטין את הסיכון לדימום מהקיבה).
  2. חשוב שלא להתבלבל בין סוגי האספירין לנוגדי קרישה אחרים המצויים בשוק, שמנגנון הפעולה שלהם שונה. פעולתם של הקומדין וההפרין, למשל, חזקה הרבה יותר, הירידה בתפקודי הקרישה משמעותית יותר, ועולה גם הסיכון לדימומים פנימיים. התרופות ניתנות רק לאנשים שסבלו מקרישי דם בעבר ולזמן מוגבל (השימוש מצריך בדיקת תפקודי קרישה אחת לעשרה ימים).
  3. תרופה נוספת, פלביקס, יעילה יותר מאספירין אצל חולים הנמצאים בסיכון גבוה לאירועי לב ולשבץ, וגורמת לפחות דימומים (הכי טוב לשלבה עם האספירין), אולם היא עלולה לגרום לדיכוי תאי הדם הלבנים (לכן יש לבצע ספירת דם אחת לכמה שבועות). מגבלתה העיקרית: מחירה הגבוה, כ-300 שקל לחודש לעומת חמישה שקלים לאספירין. אף שהיא נמצאת בסל הבריאות, היא ניתנת רק לאחר שבץ מוחי או צנתור (לתקופה שאינה עולה על שלושה חודשים), או לאנשים שנמצאה אצלם אלרגיה לאספירין.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים