שתף קטע נבחר

מיהו האיש המנהל את עסקיו של תשובה בארה"ב?

מיקי נפתלי, האיש שטס 18 שעות כדי לסגור עיסקה לרכישת מלון פלאזה בניו-יורק, מנהל היום מאבק תקשורתי נגד העובדים ובטוח שתשובה יחזיר את המלון המפורסם לימי הזוהר שלו; "נהפוך את פלאזה לבניין המגורים היוקרתי בעיר", הוא מבטיח

לא רבים בעולם העסקים הישראלי שמעו על מיקי נפתלי, אבל כרישי הנדל"ן בניו-יורק, המקומיים והבינלאומיים, מכירים אותו היטב. אותו, וגם את האיש שהוא עובד עבורו - יצחק תשובה. נפתלי מנהל את הפעילות הענפה של תשובה בארה"ב, בין היתר בעיר ניו-יורק.

 

בימים אלה הוא נאלץ לגונן על תשובה מפני סערה לא קטנה שפרצה בעיר, סביב תוכניתו של טייקון הנדלן הישראלי לסגור את מלון פלאזה בניו-יורק, שבבעלותו, ולהפוך חלק ממנו למלון דירות.

 

בשבוע שעבר נערכה בניו-יורק הפגנה נוספת נגד התוכנית, בהשתתפות מאות אנשים, בראשם המנהיג השחור ג'סי ג'קסון, שקרא בין השאר: אמריקה לא למכירה. 900 עובדי המלון נאבקים נגד פיטוריהם, אבל גם נגד הכוונה של תשובה לפגוע, לטענתם, באחד האתרים ההיסטוריים המפורסמים בניו-יורק, שאירח במשך קרוב ל-100 שנות קיומו מפורסמים רבים ושימש אתר צילום לסרטים ידועים (מזימות בינלאומיות גטסבי הגדול).

 

המאבק של העובדים נגד פיטוריהם, הצפויים בסוף החודש הבא, מגיע בימים אלה לשיאו. בסוף השבוע אמורים נציגים שלהם להגיע לישראל לצורך המאבק התקשורתי, והם אף שכרו את שירותיו של משרד יחסי הציבור רודר-פין. אולי על רקע זה הסכים נפתלי לחרוג מהרגליו ולהעניק ראיון נדיר לתקשורת הישראלית.

 

להחזיר את החיים למלון

 

נפתלי עובד עם תשובה שנים ארוכות. בשנות ה-90, אחרי שהשלים לימודי תואר שני בארה"ב, חזר לארץ והיה מעורב בעסקי המלונאות של תשובה. בין היתר הוא טיפל בהיבטים הפיננסיים של הקמת פרויקט מלון שרתון סיטי-טאואר, שבו שותפים תשובה, האחים עופר ואורי דורי. לפני 5 שנים העביר את פעילותו לניו-יורק, ושם הוא מטפל בעסקי הקבוצה.

 

נפתלי לא שש לנדב פרטים על עצמו וגם לא על הפעילות של תשובה בארה"ב. "אנחנו אנשים צנועים ואוהבים לעבוד בשקט בלי להיות בכותרות", הוא אומר.

 

בכל זאת, הוא מספר כי הקבוצה משקיעה בכל החוף המזרחי ולא רק בניו-יורק. לדבריו, בעיר ניו-יורק פועל תשובה בעיקר בתחום היזמות ובחלקים אחרים של המדינה הוא עוסק גם בנדל"ן מניב. היקף ההשקעות של הקבוצה בעיר ניו-יורק עד היום מגיע, לדבריו, לכ-2 מיליארד דולר. תשובה מרכז את פעילות הנדל"ן שלו בארהב באמצעות קבוצת אלעד.

 

לנפתלי ותשובה יצא בקרב אנשי הנדל"ן בניו-יורק שם של אנשי עסקים שחותכים עניינים מהר. כך היה במקרה של מלון פלאזה. רבים בניו-יורק כלל לא ידעו שהוא עומד למכירה וכי הוא הוצע לתשובה. נפתלי עלה על טיסה של 18 שעות לסינגפור וסיכם על רכישת המלון תמורת 675 מיליון דולר, במהירות שהפתיעה את כולם. "אפילו דונלד טראמפ היה בהלם שרכשנו את המלון", הוא אומר.

 

בכוונת תשובה להסב חלק מחדרי המלון הוותיק לדירות יוקרה למגורים, ואף לבנות בתוך המלון חנויות מסחריות. לצורך כך הוא מתכוון לסגור את המלון בסוף החודש הבא לצורך שיפוצים. התוכנית היא לפתוח אותו מחדש בעוד שנתיים, עם חגיגות 100 השנים להיווסדו. נפתלי אומר כי התוכנית היא לערוך אירוע פתיחה חגיגי, כמו שרק העיר ניו-יורק יודעת לספק.

 

"הפלאזה היה המלון הטוב בארה"ב ואחד הטובים בעולם, והמטרה היא להחזיר אותו למעמדו כמלון הטוב בניו-יורק", מצהיר נפתלי.

 

"אנחנו מתכוונים להחזיר לו את החיים שהיו בו עם הקמתו, בתחילה המאה הקודמת. הכוונה היא להפוך אותו לבניין המגורים היוקרתי בעיר. קנינו את המלון מפני שיש לו תב"ע למגורים. התוכנית היא לשנות את המלון כך שיהיו בו 200 דירות יוקרה ו-150 חדרי מלון. אנחנו רוצים להפוך אותו למלון בוטיק, שבו כל אורח יקבל שירות אישי, כמו בעבר".

 

חלק בלתי נפרד מהתוכנית הוא הפעלת חנויות בוטיק של מוצרי יוקרה בחדרים ההיסטוריים. זאת, לדברי נפתלי, תוך ניצול המיקום של המלון על הרחוב היוקרתי ביותר בעולם - השדרה החמישית במנהטן, שבה ממוקמות החנויות של כל מותגי היוקרה. נפתלי מאמין כי פתיחת חנויות יוקרה בחדרים ההיסטוריים של המלון תביא למקום יותר אנשים מאשר אלה שמגיעים אליו כיום.

 

לדבריו, ההשקעה בשיפוץ הבניין תסתכם בכ-350 מיליון דולר. עוד הוא מספר כי לאחר השיפוץ ימשיך המלון לפעול תחת המותג פלאזה אולם יועבר לניהול על-ידי אחת מחברות ניהול המלונות המפורסמות בעולם.

 

בלומברג הודה לנו

 

על המאבק של העובדים נגד סגירת המלון אומר נפתלי: אנחנו לא זורקים את העובדים הביתה. הצענו להם פיצויים מוגדלים (כ-- 200% ש.כ), המסתכמים בכ-20 מיליון דולר. הפיצויים מיועדים ל-900 עובדי איגוד, מתוכם 120 עובדים שכבר קרובים לגיל הפנסיה. אבל האיגוד מעוניין כנראה ביותר, כשברקע מדובר בשנת בחירות לאיגוד. אם הם לא יענו להצעה שלנו, הם יקבלו פיצויים של 10 מיליון דולר בסוף החודש הבא.

 

נפתלי לא מבין את הטענות נגד שינוי הבניין ומזכיר שגם כלבו הרודס בלונדון ממוקם בבניין לשימור. "מדובר בבניין מיוחד ורצינו לשמר את השטחים המיוחדים בו", הוא אומר.

 

לטענתו, "עובדי המלון מנסים להסיט את הדיון מהנושא האמיתי מבחינתם, הפיטורים, לנושא שמביא יותר רייטינג - פגיעה במבנה המיועד לשימור". לדבריו, "העובדים מנהלים קמפיין בטענה שהרוכשים מתכוונים לבצע שינויים במבנה המיועד לשימור, לא מפני שאכפת להם מהמלון אלא מפני שהם נאבקים על גובה הפיצויים שיקבלו".

 

לדעת נפתלי, האיגוד המקצועי לא מסתכל על התמונה המלאה: "בתקופת השיפוצים יועסקו לדבריו בפרויקט יותר מ-1,200 עובדי איגוד מקצועי, והפרויקט יכניס בסופו של דבר כסף רב לעיר ניו-יורק".

 

הוא גם ממעיט בחשיבות ההפגנות שנערכו נגד תשובה בעיר. "היו שתי הפגנות - בראשונה היו כ-200 איש ובשנייה אולי 300. לא צריך להתרגש. חלק מהאנשים בכלל היו תיירים, מכיוון שמדובר באזור מאוד פופולרי לתיירים. אבל אין לנו עניין לריב עם אף אחד ולכן אנחנו לא מדברים נגד העובדים באופן שלילי".

 

בינתיים נהנים תשובה ונפתלי מגיבוי של ראש העיר, מייקל בלומברג. נפתלי מספר שנפגש עם בלומברג מספר פעמים "ובלומברג אמר שהוא שמח ומודה לנו שאנחנו משקיעים הרבה בעיר ושזכותנו לעשות את זה. הוא אמר גם שהוא לא יכול לצאת נגד האיגוד, אבל הוא לא מתנגד לתוכניות של החברה. הוא אפילו חושב שהתוכנית טובה. מחינה פוליטית הוא נייטרלי". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
מלון פלאזה בניו-יורק: תשובה רוצה לחדש
צילום: איי פי
מומלצים