אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet


טורים אחרונים
 
היום הלאומי לאינטרנט בטוח. ביוזמת מיקרוסופט ישראל
היום הלאומי לאינטרנט בטוח. ביוזמת מיקרוסופט ישראל 
 
 


אפליקציות מחשבים לנייד שלך
 
שווה צפיה  

 

חדש: אתר היום הלאומי לאינטרנט בטוח

באפריל ייערך "היום הלאומי לאינטרנט בטוח", יוזמה של גופים ממשלתיים, ציבוריים ועסקיים, שמטרתה לספק לציבור הגולשים ההולך וגדל מידע, הסברים, סיוע ועצות בנוגע להתמודדות נבונה עם הסכנות שטומנת בחובה הרשת

פורסם: 23.03.05, 18:10

ב-4 באפריל השנה יתקיים "היום הלאומי לאינטרנט בטוח", שיתוף פעולה בין מספר ארגונים, עמותות וחברות מסחריות, בהם משטרת ישראל, עמותת אשנ"ב, איגוד האינטרנט הישראלי, משרד החינוך, אגף התיקשוב בצה"ל, החברה למתנסים, בזק, אינטרנט זהב, MSN ישראל, גל"צ וצ'קפוינט. יוזמת המפעל היא מיקרוסופט ישראל, שגם מארחת את האתר.

 

מטרת היום המיוחד היא להעלות את המודעות לסכנות השונות שמציב האינטרנט בפני גולשים בני כל הגילאים. במהלך היום תערכנה פעילויות שונות, ביניהן

הקניית מיומנויות לגלישה בטוחה, ואבטחת המחשב, המיועדות לבני נוער והורים כאחד.

 

"יותר ממיליון בתי אב בישראל מחוברים לאינטרנט...השימוש באינטרנט הפך לחלק ממהלך החיים היום יומי שלנו, אם זה לצורכי לימודים, בידור או עבודה. לדאבוננו, בצד עושר המידע והרחבת האופקים מביא איתו האינטרנט סכנות אפשריות למשתמש, החל מבעיות אבטחת מידע כגון חדירת וירוסים או תוכנות ריגול, דרך דואר זבל, חדירה לפרטיות, חשיפה לתכנים לא ראויים, התמכרות ועוד", נכתב באתר.

 

קליפ מרגש

 

בשלב זה, ניתן למצוא באתר מידע על האירועים המתוכננים במהלך היום, שבראשם הדרכה ללא תשלום ברחבי הארץ, שייערכו בכ-150 מתנ"סים, מרכזי מיחשוב של להב"ה ותפוח ובמכללות ג'ון ברייס, הייטק, סלע ומדיאטק.

 

עוד באתר: מדורים המוקדשים להורים, לילדים ובני נוער, ולגולשים בעלי ידע מתקדם מעט יותר, בהם ניתן למצוא מאמרים (שרובם מתורגמו מאתרי מיקרוסופט השונים, ומקצתם לקוחים מאתר משטרת ישראל לילדים ולנוער), מעט קישורים רלוונטיים, וקטע וידאו המספר את סיפורו הטרגי של אופיר רחום, נער בן 16, שנרצח בפברואר 2001 ברמאללה, לשם הגיע בעקבות אמנה מונה, צעירה פלסטינית אותה הכיר בצ'אט.

 

בקליפ המרגש מספר אביו של אופיר, שלום רחום, על בנו, על האינטרנט, והוא כולל תמונות וקטעי עיתונות. "אילו אופיר היה יודע על הסכנות שיש באינטרנט, אני בטוח שהרצח שלו היה נמנע", אמר האב.

 

למסד את היום

 

על פי הגופים שמאחורי היוזמה, מדובר ברעיון שנולד על רקע הגידול האדיר בגלישה בארץ, שבמקביל לה התעוררו מה שהם מכנים "תופעות שליליות כמו: חשיפה לתכנים פוגעים, פיתויים וסכנות שמציבים עבריינים בצ'טים ובפורומים, הונאות כלכליות, ווירוסים, דואר זבל, פריצות למחשבים ביתיים וכדומה".

 

כחלק מהניסיון לחנך את הציבור, מקווים המארגנים למסד את היום הזה כאירוע קבוע, מתמשך, שייתקיים מדי שנה בתאריך קבוע, בדומה למתרחש במדינות אחרות בעולם, כגון גרמניה, פינלנד ואירלנד.

 

מיקרוסופט מציגה את האירוע כפרויקט ציבורי בעל ערך חברתי. מצד שני, ברור לחלוטין כי שיפור מצב האבטחה של מיליוני המחשבים האישיים בישראל יועיל לה גם מבחינה מסחרית וישפר את תדמיתה הבעייתית בתחום האבטחה. מיקרוסופט מתעלמת מתרומתה המכרעת למצב הרעוע של אבטחת המידע ברשת, שנובעת מבעיות אבטחה המובנות ביישומים שלה. עם זאת, הכוונות הן טובות ואם הן יביאו לבסוף להגברת המודעות לנושא - דיינו. (רוני שני).

 


תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as16-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©