שתף קטע נבחר

טורט פרג

רוני ונציה במתכון מיוחד לפורים, טורט קלאסי בסגנון הקונדיטוריה הווינאית והמזרח אירופאיות: לח, קליל, בטעם פרג אקזוטי, עם אספרסו וארומה לימונית

החומרים (8-10 מנות):

200 גרם פרג טחון טרי (חשוב לקנות פרג טרי ולטחון סמוך לזמן ההכנה. פרג שאינו טרי מקבל טעם מריר וישן)

1/3 1 כוסות (80 גרם) פירורי עוגה (אפשר גם טורט וניל קנוי)

1 כף (15 מ"ל) אספרסו, מצונן

מיץ מחצי לימון

225 גרם חמאה, רכה

1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר, מנופה

1 כף קינמון

גרידה מ-1 לימון

7 ביצים מופרדות, בטמפרטורת החדר

קורט מלח

1/2 כוס (112 גרם) סוכר רגיל

 

הכלים: תבנית בקוטר 24 ס"מ, משומנת ומרופדת בנייר אפייה

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
  2. במיכל מעבד מזון מערבבים את הפרג עם פירורי העוגה, לקבלת מרקם דק ועדין.
  3. מערבבים את האספרסו עם מיץ הלימון בקערית קטנה.
  4. מקציפים את החמאה לתערובת רכה בקערת מיקסר גדולה. מוסיפים את אבקת הסוכר ומקציפים דקה אחת. מוסיפים את הקינמון וגרידת הלימון ומקציפים עוד 2-3 דקות. מוסיפים 2 חלמונים ביחד בכל פעם ומקציפים 30 שניות במהירות בינונית לאחר כל הוספה, עד לקבלת תערובת אחידה. לבסוף, מוסיפים את החלמון שנותר, ומקציפים כמה דקות לתערובת קלילה ואוורירית.
  5. בקערת מיקסר אחרת שמים את החלבונים עם המלח, ומקציפים במהירות בינונית לקצף לבן ורך. מגבירים את המהירות לבינונית-גבוהה, מוסיפים את הסוכר הרגיל בהדרגה ומקציפים לקצף גמיש ויציב.
  6. מקפלים 1/3 מהקצף לתערובת החמאה, ואחר כך מקפלים, 1/4 מתערובת הפרג. מקפלים את הקצף שנותר, אבל לא ממש עד הסוף (לשמירה על הנפח). מקפלים את תערובת הפרג שנותרה ב-3 פעמים, ולבסוף מקפלים את תערובת האספרסו והלימון.
  7. מעבירים לתבנית, מיישרים ואופים 30-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי. מצננים בתבנית על רשת 15 דקות, הופכים, מסירים את הנייר וממשיכים לצנן על רשת. מגישים בטמפרטורת החדר עם קצפת ליד.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רונן מנגן
טורט קלאסי בניחוח אספרסו ולימון
צילום: רונן מנגן
מומלצים