שתף קטע נבחר

"על מייאנאמאר להפסיק את עבודת-הכפייה"

כך דורש ארגון-העבודה הבינלאומי, שטוען כי מדינה זו (בורמה) אינה מקיימת את הבטחתה בדבר הפסקת השיטה המגונה

"הממשלה הצבאית במייאנאמאר (לשעבר בורמה) חייבת לקיים את הבטחתה, ולהפסיק את השימוש בעבודת-כפייה" - הצהירה אמש (ה') מפקחת מטעם ארגון-העבודה הבינלאומי.

 

המפקחת רות' דרייפוס, חברה בצוות מטעם הארגון אשר בחודש שעבר חקר את המדינה ההיא, הדגישה: הקהילה הבינלאומית רוצה לראות התקדמות איתנה (לקראת ביטול עבודת-כפייה). הצוות קיצר את ביקורו במייאנאמר, מכיוון שלא מומשה פגישה מובטחת בינו לבין בכיר בכת הצבאית אשר שלטת בה.

 

"זה שנים, שאנו מקבלים (מאת מייאנאמאר) מסרים סותרים" - סיפרה דרייפוס, שדיברה עם כתבים בז'נווה (מקום הנהלת הארגון) אחרי פגישה שקיימה הנהלת זרוע זו של האו"ם: "תמיד יש הבטחה לעשות משהו, ואז מתבצעים כמה צעדים קטנים, ואחר-כך יש גל-חוזר נורא".

 

אנשי הארגון הדגימו שיטה זו בַמקרה שבו היו מעורבים 3 אנשים אשר הורשעו בבגידה אחרי שנפגשו עם אנשי הארגון בעת החקירה לגבי עבודת-הכפייה במייאנאמאר: 2 מהם שוחררו לפני כמה שבועות, כחלק מחנינה כללית שקיבלו 5,000 עצורים; אחד - אוּ שְווה מאהן - נותר בכלא.

 

"אנו רוצים הבטחות המנוסחות במלים ברורות, שיהוו מסר ברור; ואנו רוצים עובדות חותכות" - אמרה דרייפוס, לשעבר נשיאת שווייץ.

 

בתחילת החודש, ראש-הממשלה של מייאנאמאר (גנראל סוֹ ווין) כתב אל דרייפוס ואל אנשי צוותה: "מייאנאמאר מחויבת לביטול שרידי עבודת-הכפייה, בשיתוף-פעולה הדוק עם ארגון-העבודה. אני מבקש לשוב וליצור בך ודאות כי אנו נגד עבודת-כפייה".

 

אבל באמצע החודש, אחד מבכירי השלטון במדינה מתח ביקורת עזה על הארגון - והאשים אותו על כי הוא מתערב בעניינה הפנימיים של מייאנאמאר. שר העבודה (גנראל סוֹ ניונט) קבל: "למרות שיתוף-פעולה הדוק שמקיימת הממשלה עם הארגון הבינלאומי - אנשי הארגון ממשיכים ללחוץ על מייאנאמאר, בהתבסס על מידה שהם מקבלים ממתנגדי של הכת הצבאית. לדבריו, הארגון "מתעלם מרווחת 54 מיליון תושבי הארץ".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
עבדות - לא תופעה שנעלמה
צילום: רויטרס
מומלצים