שתף קטע נבחר

שני מתכוני שקדים ירוקים

גיא רובננקו מספר על פרי מעט מוזר שנמצא כעת בעונה - השקד הירוק, ונותן שני מתכוני שקדים ירוקים שיעזרו לכם לנצל את העונה הקצרצרה של הפרי

שקדים ירוקים הם עניין מוזר. מדובר כמובן בפרי, אבל השימוש בו הוא כבירק. במרכזו של כל שקד ירוק נמצא השקד שמוכר לנו - צבעו לבן, הוא רך, וטעמו כמעט מתוק. ההבדל המהותי בין שקדים ירוקים לשקדים בשלים, היא העובדה שאת השקד הירוק אוכלים בשלמותו, כולל הקליפה. השקד מכוסה במעטפת ירוקה ובשרנית ואת טעמו, אין דרך אחרת להגדיר, אלא כטעם ירוק, ומעט חמצמץ. כל עוד הקליפה הפנימית שעוטפת את השקד עצמו, לא התקשתה, ניתן לאכול את השקד הירוק.

 

עונת השקדים הירוקים קצרה מאוד, ולכן כדאי לחפש אותם בשווקים ולנצל אותם כעת, משום שבעוד מספר שבועות השקדים יחלו להבשיל, קליפתם הפנימית תתקשה ולא ניתן יהיה להנות מהם בצורתם הבוסרית. אפשר לשלב שקדים ירוקים, כמעט בכל סלט. שוטפים אותם היטב, מבשלים במי מלח רותחים כ- 10 דקות, מסננם ומצננים. חותכים לגודל הרצוי ומוסיפים לסלט, על פי טעמכם. 

 

 

תבשיל שקדים ירוקים בשום, לימון ונענע

תבשיל מהיר, שמתאים גם לצמחונים

 

המרכיבים:

1/2 ק"ג שקדים ירוקים, שטופים וחצויים

1/4 כוס שמן זית

1 בצל קצוץ

6 שיני שום כתושות

מיץ משני לימונים

1 כפית סוכר

1/2 כוס עלי נענע קצוצים

מלח ופלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את שמן הזית בסיר, על להבה בינונית ומאדים בו את הבצל כשתי דקות. מוסיפים את השקדים  ומטגנים 3-4 דקות נוספות. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עד שהוא מפיץ ריח עז. לא מזהיבים את השום.
  2. מוסיפים את מיץ הלימון, והסוכר. אם הנוזלים לא מכסים את השקדים, מוסיפים קצת מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה, עד שהשקדים מתרככים.
  3. ממליחים ומפלפלים. טועמים את הרוטב, הוא צריך להיות חמוץ עם נגיעה של מתיקות. מתקנים תיבול, מוסיפים את הנענע ומבשלים חמש דקות נוספות.
  4. מגישים חם, לצד אורז לבן.

 

 

תבשיל כבש בשקדים ירוקים

אפשר בהחלט להחליף את בשר הכבש בנתח בקר שמתאים לבישול ארוך 

 

המרכיבים:

1 ק"ג בשר כבש שמתאים לבישול ארוך (שואלים את הקצב), חתוך לקוביות של 1X1 ס"מ

1/3 כוס שמן זית

1 בצל גדול, קצוץ דק

5 שיני שום כתושות

1 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק

1/2 ק"ג שקדים ירוקים, שטופים וחצויים

4 עגבניות בשלות, מגוררות על פומפיה גסה

1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים

מלח ופלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את שמן הזית בסיר כבד. משחימים את קוביות הבשר בשמן, מספר קוביות בכל פעם, ומניחים בצד.
  2. מוסיפים לסיר את הבצל ומטגנים עד שקיפות. מוסיפים את השום ווהפלפל החריף ומטגנים כחצי דקה. מחזירים את הבשר לסיר, מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומעט מים, רק עד כדי כיסוי הבשר. מביאים לרתיחה, מנימיכם את הלהבה ומבשלים מכוסה, כשעה וחצי, עד שהבשר רך מאוד.
  3. מוסיפים את השקדים ומבשלים חצי שעה נוספת. בעשר הדקות האחרונות של הבישול מוסיפים את הכוסברה. ממליחים ומפלפלים ומגישים לצד אורז לבן.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: צביקה טישלר
שקדים ירוקים - פרי שנאכל כירק
צילום: צביקה טישלר
מומלצים