שתף קטע נבחר

מנכ"ל אינטל בישראל: אופטימי לגבי ה-65 ננומטר

במסיבת עיתונאים לרגל ביקורו של קרייג בארט בארץ, חשף המנכ"ל היוצא של אינטל העולמית טפח מהשקפותיו והערכותיו. לדבריו, "אינטל תהיה בשלה לעבור לייצור מעבדים בטכנולוגיית 65 ננומטר בחצי השני של 2005"

"אינטל תהיה בשלה לעבור לייצור מעבדים בטכנולוגיית 65 ננומטר בחצי השני של 2005", אמר מנכ"ל אינטל היוצא, קרייג בארט, במסיבת עיתונאים שהתקיימה היום (א') בירושלים.

 

בארט סיכם באירוע את שנותיו בתפקיד ודיבר על התוכניות העתידיות של אינטל. "אני חש ביטחון לגבי טכנולוגיית ה-65 ננומטר היום, יותר מאשר חשתי כלפי טכנולוגיית ה-90 ננומטר לפני שנתיים", הוא אמר, "זה לא סוד שעם הטכנולוגיה הקודמת נתקלנו בבעיות, והמעבר למעבדי 90 ננומטר היה פחות חלק ממה שרצינו".

 

בונים על הניידים

 

ההתבטאות של בארט היום היא רמז ראשון לכך שטכנולוגיית הייצור החדשה הגיעה למעשה לבשלות מלאה. התוכנית המקורית של אינטל הייתה להכריז עליה במסגרת ההשקה של המעבד "יונה" ופלטפורמת Napa, שיהיו הראשונים להתבסס עליה. דוברי אינטל דיברו עד עתה על "סוף 2005 או הרבעון הראשון של 2006" כמועד הרשמי. בהזדמנויות שונות הוסבר כי קרוב לוודאי שההכרזה ותחילת האספקה יהיו ברבעון האחרון של השנה, אבל האספקה בהיקף מלא תתחיל רק בשנה הבאה.

 

יונה, הגירסה השלישית של פנטיום M אחרי "בניאס" ו"דותן", הודגם לראשונה בניו-יורק כבר בנובמבר 2004. המרכיבים האחרים בפלטפורמה הניידת Napa (ממשיכת סנטרינו ו-Sonoma), הם ערכת שבבים חדשה, מאיץ גרפי ובקרי אלחוט משופרים. הללו נמצאים על-פי כל הסימנים, בשלבי פיתוח ובדיקה סופיים.

 

דברים אחרים שאמר נשיא אינטל במסיבת העיתונאים, מחזקים את ההשערה שאינטל רואה בהגירה מהמיחשוב השולחני לנייד מגמה אסטרטגית שתסייע לה לשמר את יתרונה מול המתחרה AMD. "השוק של מחשבים ניידים ביפן כבר גדול יותר משוק המחשבים השולחניים. בארה"ב ואירופה יש תהליך מהיר שמכוון לאותו מקום, ולדעתי ב-2005 תימשך המגמה הזו ואף תתגבר", הוא אמר.

 

יתרון טכנולוגי לאינטל בתחום המעבדים

 

ראוי לציין, כי בשוק המעבדים לניידים, בניגוד לטכנולוגיות המקבילות עבור המחשוב השולחני, אינטל נחשבת לבעלת יתרון על AMD לא רק במונחים של נתח שוק אלא גם בטכנולוגיה.

 

לשאלת העיתונאים לגבי הקטנת מתחי הרווחים בשוק המעבדים השיב בארט: "כשאני מסתכל מה צפוי בחמש השנים הקרובות, כל התחזיות משכנעות אותי שאינטל תרוויח יותר".

 

יש הערכה, אין הבטחות

 

בנאומו במסיבת העיתונאים הדגיש בארט כי "אינטל מעסיקה בישראל כ-6,000 עובדים - בדומה למספר עובדי החברה בעמק הסיליקון". לדבריו, הצלחת הפעילות של אינטל בישראל היא תוצר של שני תנאים: "חינוך - היכולת של ישראל לספק כוח-אדם עם השכלה מתאימה; והגישה החיובית של הממשלות הישראליות ב-30 השנים האחרונות".

 

בארט סרב להתייחס לאפשרות כי אינטל תקים בישראל מפעל מעבדים נוסף. "יש לנו יחסים טובים מאד עם ישראל, אבל לאינטל יש הרבה אפשרויות איפה להשקיע" הוא הסביר. "עדיין לא החלטנו אם זה המקום שבו נבצע את ההשקעה הגדולה. עלינו לעשות את השיקולים שלנו ועל ממשלת ישראל לעשות את השיקולים שלה".

 

בעבר, יש לומר, הובעה בישראל ביקורת על מדיניות ההקלות והתמיכה בהקמת מפעלי אינטל. בארט לא נשאל על נושא זה, אבל הסביר את גישתו לפיה: "מלבד ייצור מקומות עבודה, ההשקעה של אינטל בישראל עזרה למשוך משקיעים נוספים, ליצור סביבה שתומכת במחקר ופיתוח ולהציג את ישראל כמקום שטוב להקים בו עסקים".

 

"אין ממש בהשערות"

 

כזכור, במסיבת העיתונאים של אינטל שהתקיימה לפני כחודשיים אמר אלכס קורנהאוזר, מנכ"ל אינטל ישראל, כי המשא ומתן לגבי תנאי הפעילות במפעל המשודרג של החברה בקרית-גת, עדיין נמשך. זאת למרות שהשדרוג, שעלותו מוערכת בכ-600 מיליון דולר, נמצא בעיצומו (בזמנו פורסם כאילו שדרוג המפעל ייעשה רק בהינתן תמיכה מצד המדינה). קורנהאוזר הוסיף אז כי אינטל העולמית עדיין בוחנת את האפשרות להקים מפעל נוסף לייצור מעבדים בישראל.

 

דובר אינטל, קובי בכר, אמר בתגובה לשאלתנו כי אין ממש בהשערות לפיהן במסגרת ביקורו של בארט בארץ תוכננו פגישות עם ראש-הממשלה או שר האוצר. מפגשים כאלה, חשוב להזכיר, התקיימו בשני הביקורים הקודמים של בארט.

 

בארט ניצל את הביקור גם כדי לקבל מנשיא הטכניון פרופ' יצחק אפלויג את אות נשיא הטכניון. בירושלים הוא גם התארח במוזיאון המדע, ופגש 150 תלמידי בית-ספר, חניכי התוכנית "לומדים עם אינטל" של עמותת תפוח. התוכנית, המיועדת לילדים ובני נוער בגילאי 16-8 מאזורי הפריפריה, מיישמת תוכנית לימודים שנועדה להעניק להם גישה למחשב וחינוך טכנולוגי.

 

בארט, שחצי שעה קודם לכן דיבר בביטחון וביבושת מול העיתונאים, נראה בטקס במוזיאון המדע נרגש ונבוך. הוא הסמיק כאשר שלושה בוגרים בני 11-12 דקלמו את תשובותיהם לשאלה "מה תרמה לי התוכנית", והגישו לו מתנות. בהמשך, הוא נטל את המיקרופון לידיו ואמר "אני מקווה שתמשיכו ללמוד ולהתפתח כדי שנוכל להעסיק אתכם באינטל בעוד כמה שנים".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים