שתף קטע נבחר

האפיפיור יובא למנוחות בוותיקן ביום שישי

גופתו של יוחנן פאולוס השני תוצב בכיכר פטרוס הקדוש, ומיליוני בני אדם שעשו את דרכם לוותיקן יחלפו על פניו. בירושלים התכנסו ראשי הפטריארכיה הלטינית, ואמרו כי הדרך שהתווה יוחנן פאולוס השני ביחסו לישראל תשמש כנר לרגליו של מי שיבוא אחריו. "כל מי ששוחח עמו היה מקבל את הרושם כאילו הוא היחיד שקיים עבורו", סיפרו

קבורתו של האפיפיור המנוח, יוחנן פאולוס השני, תתקיים ביום שישי הקרוב. כך נמסר היום (ב')בצהריים. מקורביו של האפיפיור בקראקוב מסרו, כי הוא ייקבר בוותיקן, ולא בפולין כפי שקיוו בני ארצו. ההלוויה תתקיים ב-11 בבוקר שעון ישראל (09:00 שעון רומא).

 

רשויות העיר נערכות לקראת בואם של שני מיליון מאמינים מכל רחבי העולם, בהם כמאה ראשי מדינות, שישתתפו בהלוויית האפיפיור. מועצת הקרדינלים התכנסה הבוקר בוותיקן, לראשונה מאז מותו של האפיפיור, כדי לדון בסידורי ההלוויה. האפיפיור לא הותיר אחריו צוואה, ולכן ייקבר בוותיקן. 

 

גופתו של האפיפיור תוצג בהמשך היום בכיכר כנסיית פטרוס הקדוש, שם יוכלו המוני המאמינים לחלוק לאפיפיור כבוד אחרון.

 

 

הקרדינלים אינם מורשים עדיין לבחור יורש, אך הנושא בהחלט מעסיק אותם: ז'אן מרי לוסטיגר, אחד הקרדינלים מצרפת, הסביר: "אני סבור שהאפיפיור הנבחר צריך להיות בעל איכויות דומות של אהבת האמת ואהבת האדם".

 

לדברי קרדינל נוסף מצרפת, ברנרד פנפי, "זוהי לא בחירה פוליטית, אין כאן שום מפלגה שתנצח או תפסיד". גם ג'ורג' מדינה מצ'ילה הדגיש: "אני מעוניין להצביע לאדם שהוא מעל הכל מנהיג. אני כאן בחירה בפוליטיקאי".

 

סילביה מזאקאני, 22, עשתה את דרכה ברכבת לילה מצפון איטליה, הגיעה לכיכר במטרה להיות הראשונה שתצפה בגופתו של האפיפיור."אם לא הייתי מגיעה לכאן בשביל האפיפיור, הייתי מאבדת את אמונתי לחלוטין. תמיד סמכתי עליו, הייתי חייבת להגיע לכאן כדי לראות אותו". 

 

"האפיפיור לימד אותנו להתמקד בחיים"

 

ובינתיים בירושלים, ערכו בכירי הפטריארכיה הלטינית מסיבת עיתונאים, שבה ספדו ליוחנן פאולוס השני. "היו לאפיפיור מחוות אנושיות רבות משמעות. כל מי ששוחח עמו היה מקבל את הרושם כאילו הוא היחיד שקיים עבורו. הוא לימד אותנו להתמקד בחיים, בבניית עולם טוב יותר ובקבלת אחריות על חיינו", סיפר שגריר הוותיקן בישראל, הבישוף פייטרו סמבי.

 

לדבריו, האפיפיור לא חשש להגיע לכל מקום בעולם, גם למקומות מוכי קרבות, כדי לבשר בהם את בשורת השלום. "הוא הבין שהמלחמה היא התבוסה של האנושות, וכי המו"מ והדיאלוג הם הדרך להביא את השלום. האפיפיור היה שליח של דיאלוג בין דתות, בין אנשים ובין יבשות. גם המילה סולידריות היתה מרכזית בתפיסתו. סולידריות עם האחר, עם זה שקולו אינו נשמע. סולידריות היא הדרך אל השלום", הסביר השגריר.

 

הוא אף ניסה לסכם את תקופת כהונתו של יוחנן פאולוס השני: "אחד העקרונות המרכזיים של האפיפיור במשך 26 שנות כהונתו, היה הכבוד הרב שרחש לאנשים. יוחנן פאולוס היה אפיפיור שידע כיצד להקשיב לאחר, בכך הוא שימש דוגמה. הוא ראה בחיים ובתקווה כבסיס הקיום האנושי. הוא האמין תמיד שהעולם יכול להיות טוב יותר. הוא האמין בשלום ובצדק, ובהכרה בזכויותיו של האחר". אמר הבישוף.

 

הבישוף התייחס גם לאופיו הנוח של האפיפיור וציין כי הכבוד שרחש כלפי בני האדם גרם לכל מי ששוחח עמו לחוש כאילו הוא במרכז העולם. אפילו אנשים נטולי אמונה דתית מרגישים שאפיפיור זה הותיר אחריו משהו טוב למען החיים", סיכם סמבי.

 

"יוחנן פאולוס השני היה אדם אשר ראה לנגד עיניו את זכויות האדם בכל מקום בעולם ובני כל הדתות והעמים". כך אמר הפטריארך הלטיני של ירושלים, האב מישל סבח, בדברי הספד שנשא לזכרו של האפיפיור.

 

"היה לו קשר מיוחד עם הארץ הזו, קשר שנבע גם מההקשר הדתי – זו היתה ארצו של ישו – וגם בגלל שזו ארצו של העם היהודי. הוא דיבר באופן ברור וכן גם על זכויותיו של העם היהודי וגם על זכויות העם הפלסטיני, ועל סיום הכיבוש. במהלך ביקורו בישראל העביר את מסר השלום של שני העמים" הסביר סבאח.

 

הפטריארך ישתתף בטקסי ניחום אבלים שיתקיימו בפטריארכיה הלטינית בירושלים. ביום רביעי יקיים תפילה מרכזית בכנסיית הקבר במזרח העיר, לפני צאתו לוותיקן על מנת להשתתף בהלווייתו של האפיפיור.

 

הפטריארך הבטיח, כי הדרך שהתווה יוחנן פאולוס השני ביחסו לישראל תשמש כנר לרגליו של מי שיבוא אחריו. "מותו של האפיפיור לא ישנה דבר ביחס הוותיקן לישראל בכלל ולסכסוך הישראלי פלסטיני בפרט. האפיפיור התווה את הדרך, הוא הכיר בזכויות שני העמים לשלום ולביטחון. אנו מאמינים שהאפיפיור הבא יעשה כל שביכולתו להמשיך בדרך זו" אמר סבאח.


פורסם לראשונה 04/04/2005 13:51

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי אף פי
גופתו של האפיפיור מועברת לכיכר
צילום: איי אף פי
צילום: רויטרס
מישל סבאח. מסר של שלום
צילום: רויטרס
מומלצים