שתף קטע נבחר

האקר ישראלי נעצר; חבריו מאיימים בנקמה

משטרת ישראל עצרה את ההאקר Mo7oRoL, בחשד לפריצה לאתרים ושימוש בכרטיסי אשראי גנובים. בראיון ל-ynet הוא טוען כי שוטרים היכו אותו. חבריו מאיימים במסע רבתי להשחתת אתרים. האם נולד קווין מיטניק הישראלי?

משטרת ישראל עצרה לחקירה ביום ה' האחרון את אחד ההאקרים הגדולים בארץ (לפחות בסצינת ה'סקריפט קידיז' המקומית), הידוע בכינוי Mo7oRoL. החשוד, בן 17 וחצי, נעצר בחשד לפריצה לאתרים ושימוש בכרטיסי אשראי.

 

בראיון ל-ynet טוען Mo7oRoL (שאינו רוצה לחשוף את שמו האמיתי) כי למרות היותו קטין, עצרה אותו המשטרה ללא ידיעת הוריו. "המשטרה השתמשה נגדי באלימות פיזית ומילולית", הוא אומר, "השוטרים נתנו לי סטירות והשמיעו קללות גסות", הוא טוען.

 

Mo7oRoL שוחרר בערבות למעצר בית לאחר שהשוטרים החרימו את מחשבו לצורך בדיקה, לדבריו, מבלי להראות לו כל צו. "המשטרה לא אפשרה לי ליצור קשר עם עורך דין והחקירה התנהלה ללא ההורים שלי", הוא אומר.

 

Mo7oRoL וחבריו לקבוצה (HydraChain Hacking Alliance) השחיתו בעבר (defaced) מאות אתרים טורקיים, בעקבות התקפה של קבוצה טורקית על אתרים ישראלים, ופרצו לאתרים ניאו נאציים.

  

למה עצרו אותך?

 

"לא יודע. הם טוענים שפרצתי לאתרי אינטרנט והשתמשתי בכרטיסי אשראי גנובים, אבל זה פשוט לא נכון. אין לי מושג למה עשו לי את זה".

 

מה שאלו אותך השוטרים?

 

"איך התחברתי לשרתים, באיזה אופן התבצעה הפירצה, כיצד אני מתקשר עם יתר חברי הקבוצה. הם שאלו אותי שאלות מפגרות כמו איך אני מתחבר ל-ICQ או איזו סיסמה משמשת אותי לחיבור לאינטרנט. כאשר שאלו אותי מי הם החברים שלי ברשת, ואמרתי שאני מכיר אותם רק באמצעות הכינויים שלהם, השוטרים קראו לי שקרן. הם שאלו איך ייתכן שאני עושה עסקים עם אנשים שאני לא מכיר והיו משוכנעים כי אני בוודאי מסתיר משהו".

 

"הכל אשמות שווא", על פי הודעות אנונימיות שהגיעו ל-ynet באימייל האדום, "המשטרה טוענת ש-Mo7oRoL מלמד נערים איך לפרוץ למחשבים ושרתים ולעשות דייפיסינג. אבל מוטרול לא אשם. הוא מתעסק באבטחת מידע בלבד. הוא לא מלמד נערים איך לפרוץ לאתרים ואיננו מתיימר להיות פורץ אתרים. הוא מאבטח מידע. הנער שאותו לימד את סודות האקינג, כביכול, הוא זה שהלשין עליו".

 

האם אותו נער מנתניה סיבך את Mo7oRoL לאחר שהשתמש בידע שרכש כדי לגנוב מספרי כרטיסי אשראי? על פי מידע שהגיע ל-ynet עולה האפשרות כי הנער סיפר לשוטרים כי Mo7oRoL לימד אותו כיצד לגנוב באינטרנט עשרות אלפי שקלים באמצעות גניבת כרטיסי אשראי ברשת. Mo7oRoL לא הכחיש קשר לנער אך מסר לשוטרים כי לימד אותו בנושאי אבטחה ולא הורה לו כיצד לפרוץ לאתרים או לגנוב כרטיסי אשראי.

 

לטענת Mo7oRoL, הוא אינו מכיר את הנער באופן אישי. "כמה חברים סיפרו לי שהמשטרה תפסה האקר בשם Hydrogen, וחקרה אותו כמה שעות. לאחר החקירה שלו הם עצרו אותי", הוא אומר.

 

החברים מאיימים במסע נקמה

 

"כרגע כל קבוצות ההאקרים הישראלים מתארגנים למסע דיפייסינג מטורף", נכתב בהודעה שהתקבלה באימייל האדום, "הם מתכוונים לשנות את פניהם של מאות אתרים ישראלים עם המסר free Mo7oRoL". זאת, במתכונת דומה לקמפיין שנערך ברשת למען ההאקר האמריקני קווין מיטניק, בעקבות מאסרו.

 

לדברי Mo7oRoL, הוא אינו מעורה בפרטי הקמפיין הספונטני משום שאין לו גישה לאינטרנט. "שמעתי שרוצים להתקיף אתרים בגלל אי הצדק של המשטרה, אך אני לא יודע אם זה יקרה", הוא אומר.

 

תגובת המשטרה: "החשוד עוכב לחקירה בגין חשד לשימוש בכרטיסי אשראי. במידה ולחשוד תלונה על התנהגות שוטרים הוא רשאי לפנות למחלקה לחקירות שוטרים ותלונתו תיבדק".

 

מה היא השחתת אתרים?

 

השחתת פני אתרים (Web Defacment Attack ובקיצור - WDA) מוגדרת כפריצה לשרת ושינוי תוכני או גרפי של אחד מדפי האתר. פעולות 'האקטיביזם' (Hacktivism - חיבור בין 'האקינג' ו-'אקטיביזם', התקפות שרתים למטרת הפצת מסרים פוליטיים) כאלה אינן מוערכות במיוחד בקהילת אבטחת מידע, מאחר ומדובר באחד הסוגים הפחות מזיקים של התקפות מקוונות שערכן ראוותני בעיקרו, ולרוב התוקפים משתמשים בתוכנות מוכנות מראש (סקריפטים) לצורך פגיעה באתרים שרמת האבטחה שלהם נמוכה מלכתחילה.

 

הדיווח הראשוני התקבל באימייל האדום

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים