שתף קטע נבחר

תביעות ראשונות נגד משתפי קבצים באסיה

לראשונה, גם גולשים ביפן נתבעו בחשד שהפיצו מוזיקה באופן פיראטי. במקביל, תעשיית המוזיקה מפעילה לחץ גובר על ספקי אינטרנט, על מנת שיפעלו ביתר תקיפות נגד משתפי קבצים ברשתות שלהם

חברות המוזיקה הבינלאומיות הגישו תביעות ראשונות באסיה נגד גולשים החשודים בשיתוף פיראטי של מוזיקה.

 

הפדרציה הבינלאומית של תעשיית המוזיקה (IFPI) מסרה היום (ג') כי הגישה 963 תביעות ביפן, הולנד, פינלנד, אירלנד ואיסלנד. בכך מסתכם המספר הכולל של הנתבעים ברחבי העולם עד כה בכ-11,000 גולשים.

 

תעשיית המוזיקה מאשימה את משתפי הקבצים הפיראטים בהפסד של מיליוני דולרים במכירות מוזיקה. ביפן, שוק המוזיקה השני בגודלו בעולם, המכירות צנחו בשליש מהיקפן המקורי בחמש השנים האחרונות. מוזיקה פיראטית פופולרית במיוחד בכל מזרח אסיה, אך יותר בפורמט של תקליטורים ופחות באינטרנט.

 

"התעשייה החליטה כי זהו הזמן לפעול", מסר יו"ר ומנכ"ל ה-IFPI, ג'ון קנדי, "היפנים הם אזרחים שומרי חוק אך זקוקים לניעור קל. זאת ננסה להשיג באמצעות התביעות".

 

"מדיניות הגשת התביעות תימשך"

 

קנדי מסר כי הגשת התביעות צפויה להימשך "בעתיד הנראה לעין". זאת, למרות התמיכה הגוברת של תעשיית המוזיקה בשירותי מוזיקה חוקיים כמו נאפסטר 2.0 ו-iTunes של אפל, והמאבק המשפטי הנמשך נגד מפעילי תוכנות שיתוף הקבצים.

 

חזית נוספת

 

במקביל, תעשיית המוזיקה פותחת חזית נוספת במאבק בפיראטיות, ומפעילה לחץ גובר על ספקי אינטרנט, על מנת שיפעלו ביתר תקיפות נגד משתפי קבצים ברשתות שלהם. בנאום שנשא קנדי בפני ספקי תקשורת אירופיים בחוד מרץ, הוא קרא לספקי האינטרנט לאמץ מדיניות נוקשה יותר בנושא של הפרת זכויות יוצרים.

 

"ספקי האינטרנט השקיעו סכומי כסף גדולים בתשתיות ובמערכות התקשורת שלהם, אך אינם שווים דבר ללא תכנים", הוא אמר, "תכנים ומוזיקה אינם מסופקים ללא תמורה. עליהם לגלות אחריות חברתית, גם אם זה מזיק לאינטרסים המסחריים שלהם".

 

מוקדם יותר השנה פירסמנו כי גם הסניף הישראלי של הפדרציה הבינלאומית של תעשיית המוזיקה מסר על כוונתו להגיש תביעות נגד משתפי קבצים ישראלים החל ממחצית 2005. ככל הנראה, יתבעו גולשים שמעלים לרשתות השיתוף יותר מ-50 שירים ביום.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים