שתף קטע נבחר

אלעד תשובה

לבנו של יצחק תשובה, אלעד שרון, אין אמנם תפקיד רשמי בחברה של אביו אבל הוא מאד מעורב ומקורבים למשפחה אומרים כי תשובה האב נותן לו גיבוי מלא

לפני מספר חודשים התקבצה חבורה של בני 20 פלוס בגולדן בר, בר פופולרי בשדרות רוטשילד בתל-אביב, כדי לחגוג את יום-הולדתה של אחת מהם. החבורה העליזה שתתה ואכלה, ובסיום הערב החשבון האמיר ליותר מאלף שקלים. כל העיניים נתלו בחברה של כלת יום-ההולדת, בן לאחת המשפחות העשירות בארץ, בציפייה שישלוף את כרטיס האשראי המוזהב וישלם לפחות מחצית מהחשבון. זה לא קרה. אלעד תשובה התעקש שכל אחד מהנוכחים ישלם את חלקו. למרות שאביו הוא אחד מאנשי העסקים המובילים של ישראל, אלעד לא חושב שזה מבדיל אותו משאר בני ה-20 ומשהו חסרי הפרוטה.

 

השם אלעד תשובה מטעה מעט. אלעד הוא אכן בנו של איש העסקים יצחק תשובה, אך הוא נוהג לקרוא לעצמו אלעד שרון, וכך מכירים אותו מרבית חבריו. אי-שם בשנות ה-80 ניסה אביו לשנות את שם המשפחה תשובה לשם הארצישראלי שרון, ניסיון שלא עלה יפה. כולם המשיכו לקרוא לו יצחק תשובה. אבל אלעד הוא כבר שרון.

 

ילדות: אלעד, בן 25, נולד וגדל בנתניה, בבית המשפחה הסמוך לים. שנתיים וחצי מילדותו העביר בניו-ג'רזי, ארצות-הברית, לשם העתיק אביו את עסקי הבנייה שלו ("תשובה כינה את ניו-ג'רזי האוניברסיבטה שלי"). משפחת תשובה חזרה לארץ יחד עם גלי העלייה הגדולים מברית-המועצות בתחילת שנות ה-90, וכיאה למשפחה מסורתית-דתית החל אלעד ללמוד בישיבה התיכונית בני עקיבא בעיר. לשם, אגב, הוא נרשם כבר תחת השם אלעד שרון, ומאז מכירים אותו כך.

 

לקראת סוף התיכון ולפני הגיוס לצבא החל אלעד להגיע לפגישות העסקים של אביו, לשבת ולהקשיב. גם במהלך תקופת הצבא, בה שירת בביטחון שדה בשלישות ברמת-גן, נהג לעשות זאת. לאחר הצבא הוא עבר לגור לתקופה קצרה בניו-יורק, ועבד בעסקיו של אביו בארהב. הוא שב לארץ והחל ללמוד משפטים במכללה האקדמית נתניה. קבוצת דלק ומשפחת תשובה שומרים על קשר קבוע עם המכללה ומעניקה מדי שנה כ-500 מילגות לסטודנטים מעוטי יכולת הלומדים במכללה.

 

אומרים עליו: בישיבה בנתניה זוכרים את אלעד כתלמיד טוב ואדם מקסים, אבל לא איזה עילוי גדול. פרופ' סיני דויטש, דיקאן הפקולטה למשפטים במכללה האקדמית, מספר כי נפגש איתו לפני תחילת הלימודים. "אלעד הקפיד מאוד על אנונימיות, מספר דויטש, הוא ביקש שלא נחשוף את זהותו בפני שאר הסטודנטים, ויצאה הוראה מפורשת למרצים לא לספר מיהו, אלא אם הוא מספר מרצונו. הוא היה תלמיד טוב, השתתף הרבה בשיעורים, והיו לו ציונים טובים".

 

עסקים: עם סיום התואר החל אלעד לעבוד בעסקי הנדל"ן הפרטיים של אביו, המנוהלים בחברה ששמה כשמו - "אלעד". 

לאלעד, כמו לאביו, אין תפקיד רשמי בעסקים - לא יו"ר ולא מנכ"ל. "בעסקים של המשפחה הזו אין תארים בשביל לדעת מי עושה מה", אומר מקורב. יצחק תשובה עצמו סיפר פעם בראיון: "יש לי צוות של אנשים מצוינים, ולכל אחד יש תפקיד מוגדר מאוד. היחיד שאין לו תפקיד זה אני. זה כמו בכדורגל, שיש לך תמיד שחקן חופשי, והוא מסתובב איפה שצריך".

 

קבלת ההחלטות בעסקיו השונים של תשובה מתחלקת בין המנכ"לים הבכירים ותשובה עצמו. "במוקד הזה אלעד תפס עמדה מאוד מאוד חזקה", אומר מקורב. "אבא שלו מאוד מאוד מקשיב לו. הם מאוד קרובים. לאט לאט הוא יתפוס את מקומו של יצחק". מקורב אחר אומר: "יצחק נותן לו את כל החופש שבעולם, לא מתערב ולא מפריע".

 

כיום עוסק אלעד בעיקר בתחנות הדלק של חברת דלק שבשליטת אביו, ומדי שבוע נפגש עם המנכ"לים השונים של החברות-הבנות - גיל אגמון, איליק רוז'נסקי וגבי לסט. "הוא מסתובב עכשיו בתחנות", אומר מקורב. "אין לו תפקיד רשמי, הוא על תקן 'נציג הבעלים', והוא מנסה לראות איך אפשר לשפר את העסקים האלה".

 

השאלה הגדולה היא כמובן האם אלעד, שדומה מאוד חיצונית לאביו, יצליח ביום מן הימים להוביל את האימפריה שבנה יצחק תשובה. "הרבה מבטים מופנים לעברו, וזה מאוד אכזרי להשוות ביניהם. אני חושב שבסופו של דבר הוא יהיה בסדר. יש לו רצון, והוא ילד טוב שמתחיל את דרכו".

 

"יש לו מוח טוב", אומר מקורב אחר. "עכשיו הוא לומד, ואני מאמין שיום אחד הוא יהיה מסוגל לקחת את העסק עליו. יצחק מאוד הצליח בגלל החושים שלו. הוא מסתכל על משהו, אומר 'זה טוב', וכולם מתפללים כל פעם מחדש שזה באמת יצליח. ברור שאלעד צריך עוד ניסיון. עכשיו הוא לומד נושאים מסוימים, ויש לו פוטנציאל. הוא בונה את זה נכון. הוא בא למנכ"לים בחברות, לא מלמעלה. הוא מאוד סחבקי. גם יצחק הוא אדם פשוט ועממי, לא מתנשא. אם אלעד ימשיך כמו שהוא היום, ויצבור עוד ניסיון, הוא יהיה בסדר".

 

אחים: לאלעד, המתגורר בשכונת נווה צדק בתל-אביב עם חברתו גלי, ארבע אחיות בוגרות: כרמית (37), רופאה, גל (30), אדריכלית, שהחלה לעבוד לאחרונה על עיצובו מחדש של מלון פלאזה בניו-יורק לאחר שנרכש על-ידי אביה, אורלי (29), שלמדה כלכלה ומינהל עסקים ועבדה בעבר בבנק לאומי, וקרן (26), חוזרת בתשובה חרדית המתגוררת בגוש קטיף. הבת אורלי מנהלת את עסקיה של חברת אלעד בארצות-הברית.

 

תשובה עצמו, נשוי לחיה, אותה הכיר כשהיה קבלן והיא עבדה כפקידה אצל ספק חומרי בניין. מקורבים מספרים על משפחה מאוד חמה ומלוכדת, ועל קשר חזק מאוד בין ההורים. "יצחק לא יעלה על מטוס בלי שחיה תהיה איתו", מספרת מקורבת. "היא אישה מקסימה שדואגת לו, והוא צריך אותה תמיד לידו. במשפחה הזו אם אתה חבר של אחד מהילדים, אתה הופך אוטומטית לחבר של כולם ושל ההורים".

 

כל החתנים מעורבים בעסקים המשפחתיים: רוני אלרואי, הנשוי לכרמית, מוגדר כ"מנהל העסקים" של תשובה. רמי, הנשוי לגל, מעורב מאוד בעיסקי החברה, וגם איציק, בעלה של אורלי, עורך-דין במקצועו, מסייע. בחודשים האחרונים נכנס הבן אלעד חזק לעסקי אביו תוך שמירה על יחסים טובים עם החתנים. באחרונה נמצא אלעד לצד אביו בקביעות. כך היה, למשל, במסיבת העיתונאים באפריל השנה, בה הכריז יצחק תשובה על הסכם הפשרה אליו הגיע עם עובדי מלון פלאזה, אותו רכש בניו-יורק. 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים