שתף קטע נבחר

סטרצ'ינג: דיאטה לשמנים שרוצים להמשיך לאכול

סטרצ'ינג, שיטה חדשה להרזיה, מבוססת על אכילת מנות גדולות, בלי להגדיל את כמות הקלוריות שבהן. "זוהי דיאטה במיוחד לשמנים", מסבירה שושי סלע, בעלת השיטה

כשהזלילה של פסח מאחורינו, זה הזמן להתחיל סטרצ'ינג. אבל אל תמהרו לקום ולמתוח את הזרועות. הרזיה בשיטת סטרצ'ינג לא מתייחסת למתיחת הגוף, אלא להגדלת הכמות והנפח של האוכל המוגש בצלחת מבלי להגדיל את הקלוריות שמתחבאות בתוכו.

 

אולי זה נשמע בדיוני, אבל שושי סלע, בעלת השיטה, טוענת שזה עובד ובגדול, והיא ההוכחה הכי טובה לכך. היא היתה אישה שמנה גם לפני הלידות. בתקופות הכי גדולות שקלה יותר ממאה קילו, שהתפרשו על פני 163 ס"מ. בגיל 31 הורידה 50 ק"ג "בדרך קשה ולא מומלצת, אבל חזרתי לזלילה. כיוון שאני אדם שמחפש, עניין אותי למצוא דרך שבה גם ארזה וגם איהנה. כל הדיאטות שניסיתי מבוססות על דלות וחסר וזו הסיבה שאנשים עוזבים אותן".

 

מנות גדולות וטעימות

 

דיאטות רבות, היא מעידה מנסיונה, מציעות לאדם השמן לאכול שש ארוחות קטנות במשך היום, "אבל אדם שמן, כמו שהייתי, לא יכול להסתפק בארוחות קטנות. השמן המצוי רוצה מנות גדולות, עשירות, ססגוניות, טעימות, והוא גם רוצה שלמרות כל הארוחות האלה הוא יצליח לרזות.

 

"השיטה של מנות קטנות, שמפוזרות על פני כל היום, נשמעת לו כישלון ידוע מראש. את השיטות האחרות, שמבוססות על צמצום קלוריות, הוא מוכן לנסות, אבל הוא לא מצליח להחזיק בהן מעמד לאורך זמן, וזה לא פלא. ללקוחות שלי אני תמיד אומרת, 'כשהנעל לוחצת, חולצים אותה'. כשאין מספיק אוכל, מפסיקים את דיאטת הרעב. הלקוחות שלי הם שמנים טיפוסיים, שכבר ניסו בחייהם הכל ורק כשפגשו את השיטה שלי הבינו שזה הפתרון למצבם".

 

איך עושים סטרצ'ינג לאוכל? השיטה של סלע מבוססת על שילוב יצירתי בין מאכלים שנחשבים ל"אסורים" או "משמינים" (כמו פלאפל, פסטה, עוגות או בשרים) עם מגוון מזונות דלי קלוריות. "כשמשלבים בין שני הקטבים בפרופורציות הנכונות, מתקבלות מנות גדולות, טעימות מאוד, עם הטעם של אותו מאכל 'אסור' עד לביס האחרון. בדרך זו, שלושת הגורמים שמעורבים בתהליך האכילה באים על סיפוקם. העין רואה כמות גדולה של אוכל על הצלחת, הפה לועס במשך דקות ארוכות את המנה הגדולה והטעימה, וגם הקיבה באמת שבעה מפני שהיא קיבלה אוכל רב".

 

לחם קל וכדור פלאפל

 

כדוגמה מביאה סלע את "פלאפל סטרץ'" – אחת המנות החביבות ביותר על לקוחותיה. "מנת פלאפל טיפוסית, שנקנית בדוכן, עלולה לעלות לנו לפחות 600 קלוריות, עוד לפני שהוספנו לה חצילים מטוגנים, צ'יפס והמון טחינה. את הפלאפל שלי מכינים ממגדל של שלוש פרוסות לחם קל שביניהן הונחו שניצל טבעול 5% וקציצת פלאפל אחת מוכנה, שחוממו מספר שניות במיקרוגל ונמרחו בכף חומוס אחת.

 

"למנה הזאת אפשר להוסיף מבחר של סלטי סטרץ', שהם סלטי ירקות מגוונים וטעימים אך דלי קלוריות. התוצאה: ארוחה טעימה, מה-זה משביעה והכי חשוב – בעלות קלורית נמוכה יותר, פחות משליש בהשוואה לפלאפל המסורתי".

 

ואם, במקרה, אתה לא מת על פלאפל, כל שעליך לעשות הוא להפעיל קצת את הדמיון וליצור מנות לא פחות מדהימות בטעמן ובגודלן כמו שווארמה סטרץ', פסטה בירקות סטרץ', חומוס סטרץ', עוגת פירות וקצפת סטרץ' ועוד.

 

- קצת מזכיר את דיאטת פנסילבניה, לא?

 

"כן, אבל ההבדל גדול. דיאטת פנסילבניה דורשת חישובים מפרכים ומייגעים לפני הכנת כל מנה, דבר שלא מתאים להדיוט המצוי בהתנהלות היומיומית של חייו. לדעתי, גם אדם משכיל לא ירצה להתעסק בחישובים מתמטיים לפני כל ארוחה. אצלי, ההתעסקות בחישובים מזערית.

 

"כל אדם מקבל, בהתאם למשקלו, מכסת קלוריות יומית, וכדי שהיא תהיה יותר ידידותית למשתמש, אני מגדירה אותה כיחידות 'חפ"ש' (חלבונים, פחמימות ושומנים) שהן מקורות האנרגיה העיקריים מהם אנו ניזונים".

 

שושי סלע – כיום 57 ק"ג, מידה 38 – מעבירה סדנאות הרזיה תחת השם "רזים קבוע" באזור חיפה והצפון. היא אף כתבה סימן מסחרי על שיטת הסטרצ'ינג ומקווה לעגן אותה בפטנט בינלאומי.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ג'ניפר פוסטר
הרבה ירקות לצד הפסטה
צילום: ג'ניפר פוסטר
ד"ר רק שאלה
מומלצים