שתף קטע נבחר

"איראן יכולה לבקש להצטרף לארגון הסחר העולמי"

לאחר שארה"ב ויתרה על הווטו שהטילה, יכולה המדינה האיסלאמית להתחיל במשא-ומתן להצטרפות

"איראן יכולה להתחיל בשיחות על הצטרפות" - הודיע היום (ה') ארגון הסחר העולמי.

 

עד כה, ארצות-הברית הטילה וטו על משא-ומתן זה; אבל היום, היא לא הביעה שום התנגדות לקיומו. פרשנים הזכירו כי הווטו האמריקני היה מבוסס על עמדתה ומעשיה של הממשלה בטהראן לגבי הנשק הגרעיני ולגבי הטרור. נציגי ארה"ב בארגון (שמושבו בז'נבה) ויתרו על התייחסות פומבית להחלטה בדבר המשא-ומתן.

 

"הארגון, בהחלטתו היום, עשה שירות לעצמו בכך שתיקן עוול" - הצהיר שגרירה של איראן, ריזא אלבורזי. "יש לנו גישה המבוססת על מבט קדימה ביחס לתהליכי הצטרפותנו אל הארגון" - הוסיף, וציין כי "לאיראן יש יחסי סחר עם כמעט כל המדינות שנוכחות כאן".

 

נציג ישראל, יוסף אקרמן, הגיב: "אם המטרה של איראן הינה להביא את הסטנדרטים שלה אל מדרגת הסטנדרטים שנוקט העולם ביחס לסחר הגלובלי, אזי אין לישראל שום התנגדות לכך שאיראן תתחיל בתהליכים לקראת הצטרפות לארגון. כאשר איראן תעמוד בעקרונות בסיסיים אלה, אזי האיראנים יהיו ברוכים-הבאים כמו כל אחת מהחברות האחרות (148 במספר) של הארגון".

 

מועצת ארגון הסחר הקימה כבר היום קבוצת-עבודה לעניין הצטרפות איראן אל שורותיו. "השלב הראשון של השיחות יהווה תהליך חינוכי, הן מבחינת איראן והן מבחינת החברות בארגון" - אמר שגריר שווייץ, פייר-לואי ז'יראר. בעקבות ההחלטה שהתקבלה היום, איראן קיבלה מעמד "משקיף" - וכולה להיות נוכחת בכל דיוני הארגון.

 

מומחי סחר אמרו כי השיחות עם איראן יכולות להימשך 10 שנים לפחות - אם להתבסס על הדוגמא של הצטרפות סין, שהתבצעה בשנת 2001 אחרי 15 שנות משא-ומתן. במקרה שתתממש תחזית זו, התהליך לגבי איראן יהיה עוד יותר ארוך: הבקשה הראשונה להצטרף אל הארגון הוגשה בשנת 1996 (כאשר נקרא בשם "ההסכם הכללי על תעריפי-מכס וסחר"), ונבלמה 22 פעמים בגלל הווטו של ארה"ב אשר טענה כי איראן תומכת בטרוריזם העולמי.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום איי פי
דגל איראן יתנוסס גם בז'נבה
צילום איי פי
מומלצים