שתף קטע נבחר

שופט: חוקרים פרטיים ניסו לשבש את החקירה

בית המשפט דחה את בקשתם של ארבעה חוקרים פרטיים שביקשו להשתחרר מהמעצר. השופט חאלד כבוב גילה כי הם ניסו לשבש את החקירה בפרשה עוד בטרם מעצרם וניסו להעביר את אותו מידע אסור באמצעות שיטות שיקשו לחשוף אותם. בית משפט השלום בתל אביב שלח למעצר בית את אבנר קז, אריק סיני, אור שחר ועוזי מור מחברת "וולוו", יורם כהן, מנכ"ל חברת "המפעיל" וכתריאל מוריה, סמנכ"ל הכספים של חברת "יס"

פרשת הריגול התעשייתי: השופט חאלד כבוב אמר הבוקר (יום ב') במשפטם של ארבעה חוקרים הפרטיים החשודים במעורבות בפרשת "הסוס הטרויאני" כי "הם ניסו לשבש את החקירה בפרשה עוד בטרם מעצרם וכן ניסו להעביר את אותו מידע אסור באמצעות שיטות שיקשו לחשוף אותם".

 

  • פרשת הסוס הטרויאני - הסיפור המלא ב-ynet

 

בסופו של דבר דחה השופט כבוב את בקשתם של 4 החוקרים שביקשו להשתחרר מהמעצר. החוקרים - איציק רט, מבעלי משרד "מודיעין אזרחי", אייל אברמוביץ' - מנכ"ל החקירות במשרד מודיעין אזרחי, ואסף זלוטובסקי וחיים זיסמן. לדברי השופט, "יש לציין כי הם ניסו בטרם מעצרם לשבש את החקירה, להעלים את האופן הלא חוקי של המעשים, לנסות ולהעביר את אותו מידע אסור באמצעות שיטות שיקשו לחשוף אותם".

 

השופט כתב בהחלטתו כי בית משפט השלום ניתח בהחלטתו את טיבו של החשד המיוחס לארבעת החשודים, בהתייחס לכך שהחברה הייתה מעורבת בהזמנת מידע על חברות שמתחרות בלקוחותיה, "כאשר לא יכול היה להיות ספק שהארבעה ידעו היטב שמדובר במקור לא חוקי להשגת המידע".

השופט כבוב הוסיף: "יש לציין כי אף מדובר בחשודים נעדרי כל עבר פלילי, כך שמוכן אני לקבל את טיעוני הסניגורים שהמעצר הוא קשה עבורם. אינני שותף לדעה שניתן להשלים את החקירה בעוד הם משוחררים.

 

שוטרי מפלג ההונאה של משטרת מחוז תל אביב, החוקרים את פרשת "הסוס הטרויאני", הגיעו היום למערכת העיתון "The Marker" במהלך חקירתם. על פי החשד, גם "The Marker" נפל קורבן בפרשת הריגול התעשייתי. כמו כן הגיעו החוקרים לחברת IMC מיקרוגל בפתח תקווה, יצרני משדרים למטוסים ומזל"טים בתדרי מיקרו, שככל הנראה, נפלו אף הם קורבן.

 

עימות בין החוקר למנכ"ל וולוו

 

אחר הצהריים האריך בית משפט השלום בתל אביב בארבעה ימים את מעצרם של החוקרים הפרטיים רוני ברהום ויצחק דקל, ובמקביל שיחרר למעצר בית בן תשעה ימים את בכירי חברת וולוו, "יס" והמפעיל.

 

בדיון הארכת מעצר של החוקר הפרטי רוני ברהום מחברת מודיעין אזרחי התברר כי החוקרים עימתו בינו לבין מנכ"ל וולוו, עוזי מור וכמו כן ברהום היה זה שהזמין עבודות מיצרן התוכנה האפרתי, תיווך וקיבל תשובות ממנו ואף קשר בין אנשים שונים.

 

באשר ליצחק דקל מחברת קרוכמל, התברר כי היה שכיר בחברה שהשיג מידע תמורת כסף אולם למשטרה אין ראיות על כך שהועברו דרכו כספים. דקל עצמו שייך לתחום הכלכלה במשרד.

 

שופט בית המשפט השלום בתל אביב, מרדכי פלד הורה על הארכת מעצרם של השניים, כאמור, בארבעה ימים, וכתב על ברהום כי חומר החקירה החדש שהוצג לו מצטרף לחשדות כפי שכבר נתגבשו נגד החשודים, לאמור: "מעורבתו של ברהום כעובד בכיר במשרד החקירות הפרטי מודיעין אזרחי, בהשגת ובהעברת חומר עסקי שהושג באמצעים פסולים של חדירה למחשבים של חברות עסקיות במשק הישראלי".

 

אשר ליצחק דקל, כתב פלד: "אמנם דקל לא נשא בתפקיד בכיר בחברה, אולם עלו בנוסף לחשדות שכבר פורטו חשדות נוספים באשר לפעילות עניפה של החשוד בתחום של חדירה למחשב הזולת שלא בהיתר, והפקת חומרים שהיה בהם להועיל לצד המזמין, והכל תוך ביצוע עבירות על חוק המחשבים, לרבות האזנות סתר".

 

הדיון בעניינם של המנכ"לים והעובדים הבכירים החשודים בהזמנות החקירות מהחברות היה קצר יותר, ובסיומו של דבר שוחררו אור שחר, מנהל אגף המשאיות בחברת וולוו, אריק סיני, מנהל אגף החלפים בחברת וולוו, אבנר קז, מנהל אגף וולוו ויגואר בחברה, מנכ"ל חברת וולוו עוזי מור, סמנכ"ל הכספים של "יס", כתריאל מוריה ומנכ"ל חברת המפעיל, יורם כהן למעצר בית בן תשעה ימים וערבות על סך 120 אלף שקלים, וכמו כן נאסר עליהם לצאת מהארץ למשך חצי שנה.

  

ההר יוליד עכבר? או שלא?

   

יממה לאחר פרסום פרשת "הסוס הטרויאני", במשטרת מחוז תל-אביב משוכנעים: הפעם, ההר לא יוליד עכבר. נגד 11 החוקרים הפרטיים שנעצרו, במשטרה היו משוכנעים אמש כי יוגשו כתבי אישום. השאלה הגדולה היא מה צפוי בגורלם של בכירי החברות במשק, ששמם נקשר לפרשה - חלקם כבר הגיעו למסור עדות, ואחרים יעשו זאת בימים הקרובים. עתידם יוכרע בסוגייה המשפטית - האם אפשר יהיה להוכיח שידעו כי החומר הושג בדבר עבירה.  

 

מבחינתו של ראש מפלג ההונאה, סגן-ניצב אריה אידלמן, מדובר כמעט בשאלה רטורית: "אני משווה את זה לכך שאדם קונה רכוש בפינת רחוב, ויודע שאותו רכוש הושג בפשע או עוון, ובכל זאת קונה אותו. מאוחר יותר, כאשר נתפס הרכוש, ניתן להגיש נגדו כתב אישום בגין החזקת רכוש גנוב".

 

בית-המשפט יצטרך להחליט ברמת המנכלי"ם והסמנכלי"ם", אמר סגן-ניצב אידלמן בשיחה עם ynet. "כל אדם, שהזמין וקיבל מהחוקרים הפרטיים חומר שהינו תצלומי מסך, מאזנים כספיים, קמפיינים פרסומיים ותוכניות עתידיות של החברות המתחרות - יצטרך להסביר מדוע לא חלה עליו החובה לדווח שהחומר לא הושג בדרכים כשרות. לא היתה כל דרך אחרת להשיג את החומר, פרט לדרכים בלתי כשרות". הוא סיכם: "העובדות והחומרים שנמצאים בידינו ברורים, כעת נותרה רק השאלה המשפטית". 

 

מי שמחפש רמז לתשובה של אותה "שאלה משפטית", יוכל ודאי למצוא אותו בדברי השופט מרדכי פלד, שאמר בסוף-השבוע, בעת דיון בהארכת מעצרם של שניים מהחשודים: "עולה חשד סביר כי הם ידעו שחומר רגיש וחסוי, המועבר מתוך חברות מתחרות, יכול להיות מושג רק בדרך בלתי חוקית". את הדברים אמר השופט בדיון בהארכת מעצרם של שניים מהחשודים - עופר רייכמן, איש המודיעין העסקי של חברת הסלולר "סלקום", ושי רז, איש המודיעין העסקי של "פלאפון" המתחרה. השניים כבר שוחררו למעצר בית.


פורסם לראשונה 30/05/2005 10:45

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי כהן
החוקרים במשרדי מודיעין אזרחי
צילום: אבי כהן
צילום: אבי כהן
החוקרים במשרדי רני רהב
צילום: אבי כהן
צילום: אבי כהן
אור שחר ואבנר קז
צילום: אבי כהן
צילום: אבי כהן
אריק סיני, מנהל אגף החלפים
צילום: אבי כהן
מומלצים