שתף קטע נבחר

צ'יל אאוט בקורטה קמפניה

"כשמתחשק לי להתפנק קצת אני הולכת למאסימו ומספרת לו מה מצב הרוח שלי היום. את השאר הוא עושה לבד, ומצויין". צאלה רובינשטיין מגלה לגולשים איך ואיפה היא מתמודדת עם הקיץ האיטלקי (יש כתובת מדויקת!)

קורטה קמפניה נראית כמו לקוחה מסט של סרט איטלקי מוקפד: חצר נחבאת בסמטה צדדית, תחומה בין שני מבני אבן עתיקים שאליהם ניצבת חזיתו האחורית והמשופצת של איגוד לשכות המסחר, המצוי גם הוא בבית אבן עתיק שכעת פתחיו העצומים הם חלונות ודלתות בלגיים עדכניים. מלמעלה תלויות מרפסות עם מעקות ברזל מגולף מעליו נשפכים אמנון ותמר, וממולם זורחים גרניומים אדומים. הקשתות של הפלאצו פרטוריו מפיאצת סן-מיקלה מציצות מהסמטה, ונותר רק להמתין לבואה של מריה גרציה קוצ'ינוטה, שתעלה על הסט בשמלה אדומה מנוקדת. 

 

במקומה הצטרפו לשולחן הסמוך שלושה חסונים שיצאו כרגע מקטלוג: מכנסי חאקי קצרים, חולצות כותנה לבנות ומגוהצות. על רקע השיזוף שעליו עבדו בימים האחרונים אני מתעוררת ונזכרת: יולי, טוסקנה. אף תפאורן לא יצליח לשחזר את התפרצות החדווה הקייצית השורה על האנשים, העציצים ואפילו על בנייני האבן העתיקים. זה הכל אותנטי, אני מעירה את עצמי בהקיץ, בוהה במאסימו שיוצא לחצר עם בקבוק יין לבן צונן.

 

עוד גל חום איטלקי שכבר לא מצליח להפתיע אף אחד, ושוב אני מוצאת את עצמי מחפשת קצת נחמה ב"קורטה די ויני". כשמתחשק לי להתפנק קצת אני הולכת למאסימו ומספרת לו מה מצב הרוח שלי היום. את השאר הוא עושה לבד, ומצויין. הוא שם סלסלת פוקצ'ה חמה על השולחן והולך להסתודד עם אלסנדרו במטבח. הם בוחרים את המנות לפי מה שהכי טעים היום, לפי מזג האוויר ולפי העין. אחר כך בוחרים את היין שהכי מתאים למה שהגישו בצלחת הקרמיקה הכחולה.

 

לא תפריט, תסריט

 

כמה זה שונה בנוף המקומי: שני בחורים אנינים-אך-חסרי-פוזה פתחו בר יין עם תפריט משובח המבוסס על המטבח המקומי – אבל נותן לו קריצה קטנה. מנות מסורתיות המבוססות על מרכיבים מקוריים ומשובחים, שאלסנדרו הכניס בהן קצת דמיון ומאסימו חיפש עבורן יין, לא רק טוסקני. השילובים שלהם תמיד מצליחים להפתיע. עכשיו צריך לקוות שהשולחן הקיצוני בחצר יהיה פנוי, כדי שאפשר יהיה להציץ על הסמטה היפה שממול. וגם, אני מודה, להציץ על פאולו שמתרוצץ בטי-שירט הדוק שמראה לו את כל המכון-כושר ומדגיש את הלסת המרובעת. עוד דוגמן על הסט? לא. פאולו הוא השכן של מאסימו ואלסנדרו בחצר, וגם לו יש מסעדה קטנה ואיכותית, Uffa Baruffa, והכנסת אורחים לבבית. חברים טובים, השלושה, והפירגון ההדדי הנדיר עושה ללקוחות - שמתארחים אצלם לסרוגין – רק טוב על הנשמה. מהפירגון הזה יוצא שאחת לכמה ערבים מזיזים שלושתם את האדניות המחלקות בינהם את החצר, ומקיימים ארוחת קונספט משותפת.

 

הארוחה הראשונה בסדרה הייתה על טהרת השוקולד, והשנייה עשתה כבוד לקולנוע, והתפריט בכלל נכתב כתסריט. מ"עגבניות ירוקות מטוגנות" הוגשה מנה כשם הסרט. עוד היו פסטה אלה-קרבונרה (מ"אמריקאי ברומא"), עוף בקארי מ" Non ti muovere", לה קרמה שאנטילי מ"ואטל" עם ז'רארד דפרדייה ועוד.

 

הערב אנחנו בקונספט צ'יל אאוט, שהוציא לחצר כורסאות נוחות, תאורה ביתית רכה, נרות ומוסיקה טובה שמלווה את החגיגה הזאת. נראה כי הנהנים העיקריים הם שלושת הבעלים הנינוחים, אבל לא רק: לחצר נכנס בסערה מריו אינסודו. מתברר שהבמאי של הערב המופלא הזה באמת חשב על כל הפרטים, ולמערכה השנייה הזמין את זמר העיירה, שלא לאמר שוטה הכפר, הוא-הוא מריו אינסודו, המכנה את עצמו "מריו הגנוב".

 

מריו מפליא את קולו בשירה בעודו מתעלם מהרמקולים. גם אנחנו מתעלמים מהם - כי מי יודע כמה זמן עוד יחזיק קולו מעמד, ומתי בפעם הבאה נשמע שירת-גבר צרודה שנרכשה לפני עשרות שנים ממאמא ומהחגיגות הקייציות בכפר. מריו מסתובב בין השולחנות לאסוף את דמי ההופעה. צ'יל אאוט או לא, מריו צריך להתפרנס.

 

בארוחות הקונספט הבאות יוגש תפריט ערבי ( 4 באוגוסט), ספרדי ( 25 באוגוסט), צמחוני (8 בספטמבר) ואמריקאי ( 22 בספטמבר). בכניסה לחצר עומד כן עם תפריט טעימות בעלות של 28 יורו. כשתגיע גבינת הטומינו הצלויה והמבעבעת עם ריבת התאנים, תראו שההפקרות משתלמת. 

 

  • Corte Campagna, הכניסה מ- Via Calderia, בין פיאצה סן-מיקלה ופיאצה נפוליאונה, בין חומותיה העתיקות של העיר Lucca. 

 

  • רוצים לקרוא עוד על החיים בטוסקנה? לחצו כאן .

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קורטה דה ויני. נחמה מקומית
מומלצים