שתף קטע נבחר

רומנטיקה חלבית - ארוחה זוגית צמחונית לט"ו באב

אתם רומנטיים, מאוהבים, משקיענים ורוצים להכין לאהובכם או אהובתכם ארוחה רומנטית לכבוד ט"ו באב. שניה לפני שאתם מכינים בטעות סלט כוסברה ובורקס יעל גרטי מציעה כללים ומגישה מתכונים שיעזרו לכם להכין ארוחה חלבית זוגית חושנית וטעימה

לקראת ט"ו באב הקרב ובא אני נזכרת כיצד אפיתי פעם למישהו עוגה בצורת לב, מעוטרת בדובדבנים אדומים. הגשתי לו אותה, בעיניים נוצצות, כשנכנסתי לרכב שלו. מרוב מבוכה הוא העביר אותה מיידית למושב האחורי של הרכב ולא הזכיר אותה יותר באותו ערב.

 

רוצים להכין ארוחה רומנטית לאהובכם או אהובתכם? שניה לפני שאתם מכינים בטעות סלט כוסברה או בורקס הנה כמה כללים שינחו אתכם:

 

  • ארוחה רומנטית צריכה להיות ארוחה קלה, המכילה מעט מאוד פחממות, כך שאף אחד לא ירגיש כבד מדי או חס וחלילה ירדם מיד אחרי הארוחה.
  • זה לא הזמן לאוכל מטפטף או משתרבב, כגון ספגטי או נודלס.
  • גם לא לאוכל שעושה פירורים...(בצק עלים או פילו לא באים בחשבון).
  • אוכל גדול מדי יאלץ אתכם לקחת ביסים ענקיים ובלתי אלגנטיים בעליל, (המבורגר בלחמניה, לאפה, ספרינג רולס וטורטיות לא באים בחשבון)
  • בצל או שום – לא הפעם.
  • חיתוך הירקות במנות יהיה מתחשב: בלי רצועות פלפלים ארוכות מדי או חתיכות חסה גדולות מדי.
  • בלי אוכל שנתקע בשיניים: פטרוזיליה, כוסברה, פרג, קצח, שזיפים מיובשים וכו'.
  • התאימו יין טוב לתפריט שלכם. אם אין לכם מושג ביין - גשו לחנות יין הסמוכה לביתכם עם התפריט שתכננתם ובקשו מהמוכר שיתאים לכם יין לתפריט.

 

ואחרי שהצעתי את האני מאמין שלי אני שמחה להציע לכם תפריט המיישם אותו.

 

סלט עגבניות שרי ובזיליקום

המרכיבים:

1 חבילת עגבניות שרי

חצי חבילת בזיליקום

לרוטב:

3 כפות שמן זית

1 כף חרדל צרפתי חלק

2 כפות חומץ בן יין לבן

מלח

פלפל שחור גרוס גס

1 כף סוכר

1 כף מים

 

אופן ההכנה:

  1. חוצים את עגבניות השרי ומניחים בקערת הגשה נאה.
  2. חותכים כל עלה בזיליקום לארבע או חמש רצועות ומערבבים עם העגבניות.
  3. מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים על הסלט רגע קט לפני ההגשה.
הערה: במקום בזיליקום אפשר להכין את הסלט הזה עם צנוברים קלויים.

  

אספרגוס ברוטב פטל

השילוב של הירוק האלגנטי עם הסגול המתוק הוא בלתי נשכח

 

המרכיבים:

1 סלסלת פטל (או פרי- יער אחר) טרי, או חבילת פטל קפוא (יש להגיר את הנוזלים במסננת)

1 צרור אספרגוס טרי

כ- 50 גרם חמאה

מיץ מ –1 תפוז (או רבע עד שליש כוס מיץ תפוזים מקרטון)

1 כף ריבת פטל איכותית

פלפל שחור גרוס גס

 

אופן ההכנה:

  1. מקלפים את השליש התחתון של גבעול האספרגוס וקצת מהשליש האמצעי באמצעות קולפן.
  2. מחממים 2 כפות חמאה במחבת רחבה, ומניחים בה בעדינות את גבעולי האספרגוס. אם הגבעולים לא נכנסים בשלמותם למחבת - כדאי לקצרם מעט מצדם התחתון, לא לכופף אותם. מאדים בחמאה על אש קטנה, עד שהם מתרככים - אבל לא יותר מדי. מניחים בכלי יפה, רצוי כלי קרמיקה לבן מאורך.
  3. בסיר קטן מחממים מיץ מחצי תפוז עם 2-3 כפות ריבת פטל. כשהריבה נמסה במיץ מוסיפים פנימה את הפטל הטרי, לערבוב מהיר, בוזקים טיפונת פלפל שחור גרוס גס, בשביל העקצוץ, ומוזגים מעל האספרגוס. מגישים מיד.
  • הערה: במקום טיגון האספרגוס בחמאה ניתן לאדותו במים רותחים ולהעביר למי קרח מיד, מה שנקרא בישול ירוק.                                  

 

קיש גבינת עיזים ונענע

המרכיבים:

לבצק פריך (ל-2 קישים):

2 כוסות קמח לבן

180 גרם חמאה קרה

2 כפות מים קרים

חצי כפית מלח

1 ביצה

למלית: 

חבילת גדולה ויפה של נענע טריה

1/2 1 חב' ( 300-350 גרם) גבינת עיזים פרומעז, חתוכה לפרוסות

מלח

פלפל שחור גרוס גס

1 ביצה

1 חב' שמנת לבישול 15%

וגם:

1 כף פירורי לחם

2 כפות פרמזן מגורר

 

אופן ההכנה:

  1. מעבדים מעבד מזון את כל חומרי הבצק לכדי בצק פריך. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במשך חצי שעה עד שעה במקרר.
  2. שוטפים, בוררים ומייבשים את עלי הנענע.
  3. מחממים תנור ל 180 מעלות. משמנים תבנית קיש עגולה בשמן זית או חמאה רכה.
  4. מרדדים את הבצק בתבנית באמצעות הידיים ליצירת קלתית נאה. חותכים את עודפי הבצק שבשולי התבנית כך שהחלק העליון של הקיש יהיה אסתטי.
  5. מנקבים בבצק מספר חורים באמצעות מזלג. מניחים על הבצק נייר כסף ועליו מפזרים גרגרי שעועית יבשה, המשמשים כמשקולות.
  6. אופים את הקלתית במשך 10 דקות בחום 180 מעלות, עד להזהבה קלה.
  7. מוציאים את הקלתית האפויה מהתנור, מסירים את נייר הכסף וגרגרי השעועית ומצננים.
  8. מפזרים מעט פרורי לחם על הקלתית, על מנת שיספגו נוזלים בהמשך.
  9. מערבבים בקערה את עלי הנענע עם הגבינה הפרוסה , שמנת, ביצה, קצת מלח וקצת פלפל שחור גרוס גס. טועמים ומוסיפים מלח או פלפל לפי הצורך. מוזגים את התערובת על הבצק.
  10. מהדקים את המלית בקו ישיר, מפזרים מעט פרורי פרמזן ומנגבים את דפנות התבנית באמצעות נייר מגבת.
  11. מכניסים לתנור ל - 20-30 דקות, בחום 180 מעלות - עד שהקיש נראה יציב והפרמזן השתזף קצת.

 

מלבי בעיטור תאנים ופיסטוקים

התאנה היא חושנית מאין כמוה, לא פלא שאיטלקים קוראים תאנה ל... (נו..אתם יודעים מה..). המתכון- של חברתי היקרה - טל צימרמן

 

המרכיבים:

3/4 ליטר חלב % 3

1 מיכל שמנת מתוקה

מעט מי ורדים

75 גרם (כמעט 3/4 כוס) קורנפלור

150 גרם (3/4 כוס) סוכר

להגשה:

6 תאנים טריות, עסיסיות

5-4 כפות סירופ גרנדין (להשיג בחנויות מתמחות ובחנויות אלכוהול)

100 גרם פיסטוקים קצוצים

 

אופן ההכנה:

  1. מפרידים חצי כוס מהחלב ושומרים בצד, כדי להמיס בה את הקורנפלור.
  2. את יתר החלב מעבירים לסיר ומוסיפים שמנת, סוכר ותמצית מי-ורדים. מבשלים על אש קטנה, עד שהסוכר נמס.
  3. ממיסים את הקורנפלור ב-1/2 כוס החלב שהופרדה.
  4. מגבירים את עצמת האש ומביאים לרתיחה, מורידים מהאש שנייה לפני שהחלב מתחיל לגלוש.
  5. מוסיפים את הקורנפלור המומס בזרזיף דק, תוך כדי בחישה מתמדת.
  6. מוזגים לתבנית אינגליש מרופדת בניילון נצמד או בתבנית חלקה בכל צורה, כזו שניתן להפוך ולקבל צורה נאה כלשהיא. ניתן גם למזוג לכלים אישיים.
  7. מצננים במשך מספר שעות במקרר, עד להתייצבות.
  8. להגשה: הופכים את המלבי על גבי צלחת הגשה המתאימה לצורתו, חותכים תאנים לרבעים, מסדרים דקורטיבית על גבי המלבי ההפוך, מפזרים פיסטוקים קצוצים וסירופ גרנדין. מגישים.

 

שיהיה לכם חג אהבה שמח וטעים!

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ענבל קליין
סלט עגבניות שרי ובזיליקום
צילום: ענבל קליין
מומלצים