שתף קטע נבחר

בכיר לשעבר במיקרוסופט: החברה נכשלת בסין

קאי-פו לי, שערק משורותיה של ענקית התוכנה לזרועות גוגל, העיד בשימוע שנערך לו אתמול, כי מיקרוסופט נכשלה בניסיונותיה לחדור לשוק הסיני

קאי-פו לי, לשעבר מנהל במיקרוסופט, טען בבית המשפט כי ניסיונות החברה להשיג דריסת רגל בסין הסתכמו בכישלון. לדבריו אתמול (ג') בבית המשפט, אחת מנקודות השפל בקריירה שלו היתה כאשר ביל גייטס, יו"ר מיקרוסופט, צעק עליו בטרם ערק לגוגל.

 

לי העיד במסגרת שימוע שנערך לאחר שהוצא נגדו צו מניעה זמני, בו נאסר עליו לעבוד בגוגל בעקבות תביעה שמיקרוסופט הגישה נגדו ונגד מעסיקתו החדשה. הוא ציין כי כשעבד במיקרוסופט כתב מסמך למנהל אחר בחברה, ובו כתב כי הוא "מאוכזב מאוד מאי יכולתנו לחדור לשוק הסיני - בזבזנו כל כך הרבה שנים בסין ללא תוצאות".

 

בהודעת הדואר האלקטרוני הוסיף עוד כי חש מבוכה אל מול ההתנהלות העסקית של מיקרוסופט, וכי אנשים בממשל מתבדחים על הפוליטיקה הפנימית בחברה. אולם, בעדותו לא הבהיר מדוע חשו אנשי הממשלה הסינית מתוסכלים.

 

המנהל לשעבר העיד כי אחד הרגעים הקשים ביותר במהלך עבודתו במיקרוסופט היתה שיחה שקיים עם ביל גייטס, ובמהלכה צעק עליו היו"ר שהחברה "נדפקה" על ידי הממשל הסיני. גם כאן סרב לי להבהיר את ההקשר בו נאמרו הדברים.

 

הרוטב הסודי של מיקרוסופט

 

לי מנה בעיות נוספות בהתנהלות של הענקית מרדמונד בסין, ביניהן העובדה כי פעלה במדינה האסייתית ב-20 קבוצות עסקיות נפרדות, שכמעט ולא שיתפו פעולה. עוד ציין, כי סטיב באלמר, מנכ"ל מיקרוסופט, הבטיח ב-2002 לבצע מיקור חוץ של עבודות לסין, כששווי הפרויקט עמד על 100 מיליון דולרים, אך לא עמד במשימה.

 

דוברת מיקרוסופט, סטייסי דרייק, אמרה כי אינה יכולה לאשר את המספרים עליהם דיבר לי, אולם הודתה כי הענקית מרדמונד אמנם עוסקת במיקור חוץ של עבודות שונות - כגון בדיקות תוכנה - לסין ולמדינות אחרות, זאת, על מנת לאפשר לכוח האדם האמריקני שלה לעסוק בפרויקטים אחרים.

 

בעדות שמסר אתמול בווידאו, הגן באלמר על התוכנית העסקית של מיקרוסופט בסין, ואמר כי באמצעות תהליך של ניסוי וטעיה, הצליחה החברה לפתח את מה שהוא מכנה "רוטב סודי", שמסייע לה לפעול בהצלחה בסין.

 

השתמש במידע פנימי

 

לי, שעבד במיקרוסופט מאז שנת 2000, הצטרף לגוגל ביולי השנה, על מנת להוביל את מהלך ההתרחבות של ענקית החיפוש מקליפורניה לסין. בעקבות המעבר, מיקרוסופט תבעה את גוגל ואת לי, הידוע הודות לעבודתו בתחום זיהוי הדיבור והבינה המלאכותית - בעיה מרכזית במיוחד בתחום החיפוש.

 

מיקרוסופט טענה בתביעה כי עבודתו של לי בגוגל תהווה הפרה של הסכם למניעת תחרות עליו חתם בעת עבודתו בחברה, וכן האשימה אותו בשימוש במידע פנימי כדי להשיג את העבודה אצל המתחרה, שמצידה, דחתה את הטענות והגישה תביעה נגדית.

 

עורכי הדין של מיקרוסופט קיימו אתמול שימוע בפני שופט בית המשפט העליון, סטיבן גונזלס, על מנת להגביל את סוג העבודה שלי יוכל לבצע עבור גוגל עד אשר תגיע התביעה לבית המשפט, בינואר 2006. ביולי אסר גונזלס על לי לבצע כל תפקיד בגוגל הדומה לתפקידים שביצע בעבר אצל מיקרוסופט, זאת, מחשש להדפלת סודות מסחריים.

 

ג'ף ג'ונסון, פרקליטה של מיקרוסופט, הציג בנאום הפתיחה שלו את ההודעה ששלח לי לגוגל בנוגע לעבודה: "כיום אני עובד כסגן נשיא במיקרוסופט, ועוסק בתחומים שקשורים מאוד לאלה של גוגל", כתב לי, "ראו מה עשיתי במיקרוסופט וראו מה אני יכול לעשות בשבילכם'".

 

בחקירה נגדית שערך אתמול הפרקליט, הוא הציג את לוח הזמנים של לי בחודש האחרון בו היה מועסק במיקרוסופט, ופירט למעלה מ-12 פגישות שנגעו לעסקיה של החברה בסין ולי נכח בהן. עורכי הדין של גוגל טענו בפני השופט, כי מרבית הידע שיש ללי לגבי השוק הסיני, מקורו בעבודתו הקודמת באפל ובחברות אחרות, וכי מיקרוסופט מגזימה בהיקף העבודה שעשה עבורה לי בסין.

 

יריבות מרה

 

ג'ונסון טען כי לי - בעת שעבד במיקרוסופט - הרחיק לכת עד כדי כך, ששלח לגוגל מסמך שניסח עבור מיקרוסופט, ובו פורטו המלצות לפעילות בסין. יתרה מכך, לדברי עורך הדין של ענקית התוכנה, המנהל לשעבר המליץ לגוגל על אנשים נוספים בחברה, שאותם כדאי לה לשכור.

 

ג'ון קקר, עורך הדין של גוגל, טען כי גיוסו של לי לחברה אינו מהווה הפרה של סעיף מניעת התחרות בהסכם העבודה שלו, משום שהוא מתייחס רק לעובדה שאסור לו לקחת חלק בפעילות שנוגעת לתחרות ישירה מול מוצרים, שירותים או מיזמים שבהם עסק בהיותו במיקרוסופט.

 

התביעה שופכת אור על היריבות המרה השוררת בין שתי החברות. מסמכים משפטיים שפורסמו ביום שישי מגלים, כי באלמר נשבע "להרוג" את גוגל וזרק כיסא בעת ששמע על עובד אחר בחברה שנשכר על ידי גוגל. המנכ"ל מצידו טען כי מדובר "בהגזמה פראית".

 

מיקרוסופט וגוגל ויאהו!, מנהלות קרב ענקים על ההובלה בתחום החיפוש המקומי והמקוון, ונעזרות לשם כך בתוכנות חיפוש לשולחן העבודה, "פלישה" זו לטריטוריות של זו, והשקת שירותי דואר אלקטרוני, אלבומי תמונות, מסרים מידיים ועוד. היום הסתבר פעם נוספת כי התחרות העזה מביאה את התאגידים לא להתעקש מול הממשל הסיני על זכויות דמוקרטיות בסיסיות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גטי אימג' בנק ישראל
עדות על "התנהלות עסקית מביכה"
צילום: גטי אימג' בנק ישראל
מומלצים