שתף קטע נבחר

בירות מקסיקניות - נעים להכיר

על קורונה כולנו שמענו, אבל מסתבר שלמקסיקו יש עוד כמה בירות מעניינות להציע. אלעד רונן עורך היכרות עם כמה בירות מובילות, ומספר מי באמת אחראי על הוספת פלח לימון לבקבוק

בביקור שערכתי באחת ממבשלות הבירה הגדולות בישראל לפני כמה שנים, הסביר לי המארח שהזכוכית החומה או הירוקה ממנה עשויים בקבוקי הבירה האירופאיים נועדה לאפשר לשמרים בבקבוק להמשיך ולעבוד ולבירה להמשיך לחיות. הבקבוקים השקופים שבהם ארוזה הבירה המקסיקנית, הם לטענתו הוכחה לכך שהבירה יצאה מהמבשלה ללא רוח חיים ועל כן מן הסתם היא בירה נחותה.

 

היסטורית ייתכן שהאיש צודק, אבל בגלל שיטות ותקני הייצור של היום הבקבוקים הכהים הנם עניין של מסורת בלבד. הבירות המקסיקניות בבקבוקים השקופים חיות, בדיוק כמו אחיותיהן בזכוכית הכהה, ואם כבר מדברים על מסורת, במקסיקו כך מסתבר, יוצרו בירות פרימיטיביות עוד בתקופת האצטקים, כך שמכל הבחינות מדובר באימפריה.

 

שתי המבשלות הגדולות במקסיקו הן Grupo Modelo - היצרנית של קורונה שנוסדה בשנת 1922 ו- Cervecería Cuauhtémoc Moctezuma הוותיקה יותר שנוסדה ב- 1890 מפעליה יוצאות בין השאר גם הבירות SOL ו – XX. פלח הלימון הכל כך 'מקסיקני' הוכנס בכלל לשימוש בבר אופנתי במנהטן בשנות השמונים. התוספת החמצמצה, ששונאי הז'אנר טוענים שתפקידה לפצות על חוסר הטעם, אומצה בחום על ידי מערכי השיווק של קורונה וכיום היא חלק בלתי נפרד מהחוויה, ומהצלחתה של הבירה שנמצאת במקום הרביעי ברשימת הבירות הנמכרות ביותר בעולם.

 

הפרופיל של הבירה המקסיקנית, מתאים כמו סומבררו למזג האוויר הישראלי. בירות בהירות, קלות ובלי יותר מדי אלכוהול אמורות בעיקרון לכבוש את המדינה. למה זה לא קורה? אולי בגלל עלויות הייבוא. למרות שיש לפעמים טפטופים של בירות ממקסיקו כיום ניתן להשיג כאן בעיקר קורונה, אבל צריך לזכור שלמקסיקו יש עוד המון מה להציע בתחום הבירות ולהצטער על כך שההיצע לא מגיע לברים בישראל. את הרשימה הקצרה של הבירות המקסיקניות ערכתי עבור מי שנוסע בקרוב או מי שסתם מתגעגע.

 

  • קורונה - אין הרבה מה לומר על הבירה המקסיקנית הנמכרת ביותר בעולם, בירה קלה ובהירה שעם פלח לימון יכולה לרענן בקלות את ערבי הקיץ הלוהטים שלנו.

 

  • נגרה מודלו – בירה כהה וחלקה שמוגדרת על ידי היצרן כבירה בסגנון גרמני. משקה מורכב ומרתק עם נוכחות בולטת של טעמי קרמל, קפה ושמרים.

 

  • מודלו אספסיאל – לאגר קלה ובהירה, מאוזנת בריחות וניטרלית בטעמים. תעשה עבודה טובה בצהרי היום, אבל בסך הכל בירה די משעממת.

 

  • ויקטוריה - מוגדרת כבירה בסגנון פילזנר, בירה כהה ואינטנסיבית עם ארומה קרמלית ומעושנת וטעם מתקתק.

 

  • סול – המתחרה העיקרית של קורונה בשוק הבינלאומי, היא, כצפוי, הבירה הדומה לה ביותר. לאגר בהירה וקלילה עם רמזים לשמרים, תירס ומאלט.

 

  • XX (דוס אקיס) – צמד האיקסים בשם הוא מחווה לתחילתה של המאה ה – 20. הבירה עצמה היא לאגר ענברי ועשיר בסגנון אירופאי.

 

  • בוהמיה - בירה ששאלה את שמה ממחוז הפילזנר בצ'כיה, ועל כן חובת ההוכחה עליה. לא בטוח שהיא אכן מצליחה להצדיק את הייחוס.

 

  • נוצ'ה בואנה – בירה שאפשר להשיג במקסיקו רק בתקופת הכריסמס. מי שהצליח לטעום מספר עליה שהיא כהה עשירה ומעניינת.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אין צורך לעשות היכרות
"דוס אקיס" - לאגר ענברי ועשיר
"מודלו אספסיאל" - קלה ובהירה
תוספת לימון - המקסיקנים לא אשמים
מומלצים