שתף קטע נבחר

למנהל כבר אין סמכות בלעדית להרחיק תלמיד

הכנסת אישרה את חוק זכויות התלמיד, לפיו לא ניתן להרחיק תלמיד מבלי שישמיע את טענותיו בוועדה מחוזית, אסור להפלותו מטעמים עדתיים, ואין להענישו על מחדל של הוריו

חוק זכויות התלמיד, שיזם חבר הכנסת סילבן שלום, עבר ביום ב' בקריאה שנייה ושלישית. החוק התקבל לאחר מסכת ארוכה של שינויים, במסגרתם רוככה ההצעה המקורית, בעיקר בעקבות לחצים מצד חברי כנסת מהמפלגות הדתיות, ארגוני המורים ומשרד החינוך.
החוק קובע, כי רשות חינוך מקומית, מוסד חינוך או אדם הפועל מטעמם, לא יפלו תלמיד מטעמים עדתיים, חברתיים-כלכליים ופוליטיים ברישום או בהרחקה ממוסד חינוך ובקביעת תוכניות לימודים ומסלולי קידום נפרדים באותו מוסד.
עוד נקבע כי החלטה על הרחקת תלמיד מבית הספר לצמיתות תינתן רק לאחר שניתנה לתלמיד ולהוריו הזדמנות להשמיע את טענותיהם. התלמיד יוכל לערער בפני ועדת שימוע מחוזית על ההחלטה להרחיקו, כאשר בראש הוועדה יישב מנהל המחוז ויהיו חברים בה נציג ארגון מורים, נציג ארגון ההורים הארצי וראש מועצת התלמידים המחוזית.
עד כה למנהל בית הספר היתה סמכות בלעדית להחליט על הרחקתו של תלמיד לצמיתות, וברוב המקרים לא היתה לתלמיד או להוריו זכות לערער על כך.
סעיף נוסף בחוק קובע, כי מוסד חינוך לא ינקוט אמצעי ענישה נגד תלמיד בגלל מעשה או מחדל של הוריו. מטרת סעיף זה להגן על התלמידים, בין השאר, מפני סנקציות שנוקטים נגדם מנהלי בתי הספר משום שהוריהם לא שילמו תשלומים שונים. החוק גם קובע, כי כל תלמיד זכאי להיבחן בבחינות בגרות.
מהשוואה להצעת החוק המקורית שהגיש שלום, עולה כי סעיפים משמעותיים הושמטו מהחוק שאושר אתמול. בין היתר, הושמט סעיף המרשה לתלמיד לבחור את תוכנית הלימודים הרצויה לו על פי נטיותיו האישיות, מבלי שיושמו בפניו סייגים ותנאי קבלה המונעים ממנו להגשים את שאיפותיו.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
סילבן שלום. ריכך את הצעתו המקורית
צילום: איי פי
תלמידים. אסור להענישם על מחדל של הוריהם
מומלצים