שתף קטע נבחר

מטבלים - הקאמבק

30 שנים אחרי הולדתם, ה"דיפים" (מטבלי האירוח) חוזרים בגרסה בריאה ומשודרגת, בלי אבקת מרק ושמנת חמוצה. הכינו את מקלות הגזר

חדשות מרעישות: הדיפים (ובעברית: מטבלים) חוזרים. זוכרים את הדיפים של שנות ה-70 וה-80 שכיכבו בכל מסיבת קוקטייל, אירוע ומפגש עד שנמאסו עלינו? הודות לרטרו המבורך, הם חוזרים ובגדול. אבל במקום אבקת מרק בצל או פטריות עתירת מונוסודיום עם שמנת חמוצה, הדיפים העכשוויים הם שדרוג רציני – עם ניחוח גלובלי ודגש בריאותי. עם הדיפים מגישים "קרודטז" – מקלות או פיסות ירקות ופירות, במבחר עשיר ואקזוטי יותר מאי פעם, וגם עם "מוקטיילים", קוקטיילים ללא אלכוהול. המוקטיילים נולדו בקליפורניה בקרב שוחרי הבריאות וכדרישה של כוכבי הוליווד, שרצו להגיע הביתה בשלום, בלי דו"חות משטרה וצילומי פפראצי מביכים.

 

מכיוון שהימים החמים עדיין לא מאחורינו, נראה ששילוב של איזה דיפ טוב וכמה "מוקטיילים" יכול להיות מלבב מאוד לאירוח בליל ספטמבר נעים.

 

מטבל רוקפור וריחן

 

מטבלי רוקפור בדרך כלל מבוססים על מיונז ושמנת חמוצה. לפניכם גרסה מוצלחת, דלה בקלוריות ושומן.

 

החומרים (ל-2 כוסות מטבל):

2 גביעי קוטג' 5%

100 גרם גבינת רוקפור מפוררת

1/2 כוס עלי ריחן (בזיליקום) קצוץ

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. שמים את הקוטג' והרוקפור במעבד מזון ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים את עלי הבזיליקום הקצוצים והפלפל השחור ומעבדים שוב.
  • גיוון: דיפ שהולך נהדר עם כל מיני ירקות, כולל כרובית, ברוקולי ושעועית ירוקה חיה.

 

 

מטבל סלרי וכוסברה כפולה

 

החומרים (להכנת כ-2 כוסות):

2 כוסות גבעולי סלרי קצוצים דק מאוד (כ-3-4 גבעולים גדולים)

2 כפות כוסברה טרייה קצוצה דק מאוד

1/4 כפית אבקת כוסברה

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

3-4 כפיות חומץ יין אדום

3 כפות שמן זית כתית מעולה

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל החומרים ביחד ומעמידים בצד לפחות 10 דקות לפני ההגשה. ניתן להכין כמה שעות מראש, לכסות בניילון נצמד ולקרר. טועמים ומתבלים לפי הטעם, לפני ההגשה.

 

 

מטבל סלק ויוגורט טורקי

 

החומרים:

4 סלק בינוניים

1 כוס יוגורט

1 כפית מולסה (לא הכרחי)

מיץ לימון או ליים לפי הטעם

מלח ופלפל

נענע ואגוזים קלויים קצוצים לקישוט

 

אופן ההכנה:

  1. משפשפים היטב את הסלק ומניחים בקערת זכוכית גדולה עם מעט מים רותחים. מכסים ומכניסים למיקרוגל ומבשלים כ-10 דקות או יותר עד שהסלק רך מאוד. מצננים קצת ומקלפים. מכניסים למעבד מזון ביחד עם היוגורט, מולסה, מיץ לימון, מלח ופלפל וטוחנים עד לקבלת תערובת חלקה. טועמים, מוסיפים עוד תיבול אם צריך ומעבירים לקערה. מקשטים באגוזי מלך קלויים וקצוצים ונענע.

 

 

2 דיפים נוספים

 

  • דיפ שעועית לבנה: אפשר לבשל שעועית לבנה עד שהיא רכה מאוד, או להשתמש בשעועית לבנה משומרת תוצרת "פורמנס". שוטפים את השעועית המשומרת ושמים במעבד מזון עם שמן זית, שום קלוי או טרי כתוש, שמיר או טימין טרי או רוזמרין יבש, מים או מי בישול השעועית לפי הצורך. אפשר גם קורט פלפל חריף.

 

  • דיפ חציל קלוי: עם לימון, פפריקה, שמן זית, שום, פטרוזיליה, פלפל קייאן חריף. 

 

 

 "מוקטיילים" (קוקטיילים נטולי אלכוהול)

 

וירג'ין מארי

 

מיץ עגבניות מכיל ליקופינים, נוגדי חמצון הנחשבים כיעילים למניעת סרטן.

 

החומרים (1 מנה):

125 מ"ל מיץ עגבניות

2-3 טיפות מיץ לימון או ליים

1 קורט מלח

1 סלרי או חזרת

4 טיפות רוטב ווסטרשייר

2-3 טיפות טבסקו

פלפל שחור לפי הטעם

1 גבעול סלרי לקישוט

קרח

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל החומרים ביחד ומגישים על קרח בכוס גבוהה.

 

 

קוקטייל קרנברי

 

מיץ חמוציות (קרנברי) ידוע כיעיל לכל מערכת השתן.

 

החומרים:

מיץ חמוציות

מעט סודה או מים מינרלים תוססים

פרוסת ליים (עכשיו בעונה)

קרח כתוש

 

אופן ההכנה:

  1. שמים את הקרח בתחתית כוס גבוהה ומוסיפים מיץ קרנברי וסודה. מקשטים בפרוסת ליים ומגישים עם קשית דקה.

 

 

שירלי טמפל

 

אחד המוקטיילים הראשונים והפופולריים ביותר, הקרוי על שם הכוכבית המתוקה. את השירלי טמפל מכינים עם  

גרנדין, שבמקור היה עשוי ממיץ רימונים. היום הגרנדין נוצר מחומרים מלאכותיים, אבל אפשר גם להכין אותו בבית בקלות מרימונים טריים, עכשיו בעונה (מתכון בהמשך).

 

החומרים (1 מנה):

2 כפות גרנדין

ג'ינג'ר אייל או לימונדה

קרח

 

אופן ההכנה:

  1. שמים קרח בכוס גדולה ועליו 2 כפות גרנדין. מוזגים למעלה את הג'ינג'ר אייל (אם משתמשים בלימונדה, יש לסנן ולהוציא ממנה את חתיכות הפרי) ומגישים מיד עם קשית וקישוט.

 

 

סירופ גרנדין ביתי

 

החומרים (לקבלת 2 כוסות):

2 רימונים גדולים (או 2 כוסות גרעיני רימון)

2 כוסות סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים גרעינים וסוכר בסיר נירוסטה (לא אלומיניום). בעזרת גב כף עץ, כותשים את התערובת עד לקבלת עיסה רטובה. מכסים ומעמידים בצד כל הלילה.
  2. למחרת, מביאים לרתיחה על אש בינונית, בבחישה מתמדת. מנמיכים את האש לקטנה ביותר ומבשלים 2 דקות. מסננים דרך מסננת רשת ולוחצים על הגרעינים כדי להוציא את מקסימום המיץ. יוצקים לצנצנת חמה שעברה הרתחה. מכסים בפיסת בד, מביאים לטמפרטורת החדר, מורידים את הבד, מכסים ושומרים במקרר.

  

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: צביקה טישלר
הכינו את מקלוני הירקות
צילום: צביקה טישלר
מומלצים