שתף קטע נבחר

סקירה: נגני מדיה אלחוטיים

במקביל לגידול בשימוש במחשב הביתי כספריית מוזיקה ווידאו דיגיטלית, הולך ומתפתח גם שוק נגני המדיה האלחוטיים, המאפשרים להאזין לשירים בכל חדר ולצפות בסרטים שעל גבי המחשב בטלוויזיה בסלון. אילו מוצרים זמינים בארץ ומי מהם יתאים לך?

נגני מדיה אלחוטיים (Stremers) מאפשרים לכל מי שריכז במחשב את התוכן הדיגיטלי שלו - תמונות, שירים, סרטים וכדומה - ליהנות ממנו גם במקומות אחרים. אפשר לראות סרטי DIVX בטלוויזיה שבסלון, להאיזן לאוסף ה-MP3 במערכת שבחדר השינה ולהזרים מדיה לכל המחשבים האחרים בבית.

 

רובם מצוידים בתמיכה אלחוטית בטכנולוגיית Wi-Fi, וניתן כמובן לחברם גם באמצעות כבלי רשת רגילים. בארץ התחום רק מתחיל להתפתח, ולכן עדיין לא תמצאן כאן את כל החלופות הזמינות בחו"ל. עם זאת, יש כאן כבר כמה מוצרים של יצרניות מובילות, חלקן מגיעות מתחום התקשורת; אחרות מתחום בווידאו הדיגיטלי.

 

בחרנו חמישה "סטרימרים" כאלו, ובדקנו האם הם מתאימים לסוגי משתמשים שונים, מה רמת התמיכה העברית ועוד. ההשוואות בוצעו על פי הפרמטרים הבאים: נוחות התקנה וקלות שימוש, עיצוב המסכים, סוגי מדיה ופורמטים נתמכים, תמיכה בעברית, יישומים נוספים וחיבורים.

 

WMA 11B של Linksys

 

נגן מדיה למוזיקה ותמונות שמיוצר על ידי יצרנית מכשירים אלחוטיים, ואולי בגלל זה נראה קצת כמו נתב עם חיבורי אודיו ווידאו גם אל מחוץ לרשת. הוא משמיע קבצי מוזיקה בפורמטים MP3 ו-WMA, מציג תמונות GIF, JPEG, BMP ו-TIF וכולל חיבור רשת אלחוטי בתקן 802.11b ויציאות אודיו דיגיטלי לחיבור למגבר.

 

ה-WMA 11B של Linksys מציע גרפיקה יפה, תמיכה מלאה בכתוביות עבריות,

גם בשם הקובץ וגם בנתונים על האמן והשיר, מסכי תפריטים מעוצבים וקריאים וכולל אפשרות חביבה, של הצגת מצגת שקופיות מותאמת אישית בעת ההאזנה למוזיקה.

 

מבחר חיבורי הווידאו שלו קטן יחסית, וכולל רק AV ו-SVideo. בכל הנוגע להצגת תמונות ממחשב המחובר לרשת, יש אפשרות לבצע זום רציף, סיבוב ותזוזה אבל חסרה היכולת של שמירת השינויים לתצוגה חוזרת, שמכשיר זה אינו היחיד שלא מאפשר זאת.

 

הממשק סביר אבל מסורבל בעת ההקלדה, ולמזלנו רובו ניתן לביצוע בצד השרת: כדי להקליד מספר בן שלוש ספרות למשל, יש לבצע כ-20 לחיצות. בסך הכל, אם לא בוער לכם לחבר את המחשב למערכת הסטריאו שבחדר השינה, ה-WMA 11B אינו בחירה כה מוצלחת, ושווה לחכות לדור הבא, אז תקלבו חיבור אלחוטי ויציאות אודיו אנלוגיות ודיגיטליות באותה החבילה.

 

התקנה: חיבור אודיו ווידאו דרך AV; יש רשת אלחוטית אך ניתן גם להתחבר באמצעות כבלי רשת סטנדרטיים. המכשיר מגיע עם שלט אינפרה אדום דקיק.

 

תוכנה: מורידים תוכנה מאתר החברה, בוחרים ב-Driver והאשף מזהה לבד את התיקיות המשותפות, אליהן ניתן לצרף אחרו. שימו לב שהמכשיר מזוהה אוטומטית וניתן להקצות לו כתובת רשת ישירות מהמחשב. במידה ובחרתם ברשת אלחוטית, תתבקשו להגדיר סיסמה.

 

מחיר: כ-700 שקלים.

 

MediaMVP של Happague

 

נגן מוזיקה, תמונות וסרטים בסיסי שמגיע מבית Hauppague, יצרנית ידועה של כרטיסי טלוויזיה. ה-MediaMVP מציג סרטי 2 MPEG בחומרה עם יציאות אנלוגיות בלבד, מציע רזולוציית PAL בלבד, ותומך רק ברשתות חוטיות או ברשת אלחוטית מבוססת Access Point.

 

התמיכה בעברית טובה, וניתן לשמוע שירים מסוג MP3 או WMA. סרטים בפורמט MPEG 4 (סרטי DIVX ו-XDIV) נתמכים אף הם, אולם מדובר בפתרון מוזר:

המכשיר מקודד את הסרטים ל-MPEG 2, ולכן נדרש מחשב חזק יחסית על מנת לבצע את פעולת הקידוד. חסרון נוסף: MPEG2 תופס הרבה יותר נפח מ-MPEG4.

 

מצד אחד, המכשיר אינו מומלץ לבעלי מחשבי Celeron, אבל מצד שני, במחיר נמוך יחסית, תקבלו תמיכה עברית ותמיכה בתוכניות טלוויזיה בפורמט MPEG2, שמוקלטות ב-PVR (מקליט וידאו דיגיטלי). בקיצור, MediaMVP אינו פתרון רע בתור התחלה או אם יש לכם מחשב PVR רועש, שממוקם רחוק, ואתם מעוניינים לראות תוכניות שהוקלטו בסלון.

 

מכל בחינה אחרת - הוא נחשב כמוצר בסיסי בלבד.

 

התקנה: באמצעות חיבור רשת וכבל Scart לווידאו.

 

תוכנה: המוצר מגיע עם דיסק התקנה, שכולל אשף פשוט להפעלה. בסיום התהליך תתבקשו להגדי רמחיצות וזהו זה.

 

מחיר: כ-700 שקלים.

 

Nowcom C500

 

נגן כבן שנה, שעובר מקצה שיפורים על בסיס קבוע. ה-NC500 כולל את תוכנת Neuston, שזכתה לגירסה עברית הן בנגן והן בצד השרת - כל הכבוד. הוא תומך בשידור סרטי DIVX ו-XDIV בחומרה. ובמחינת איכות הווידאו, הוא מציע סטנדרט גבוה יותר ב-DVI, HDTV ו-Component, מה שמצביע על אורך חיים טכנולוגי ארוך יחסי.

 

המכשיר כולל חיבור רשת מובנה וחיבור רשת אלחוטית 802.11b שאינו כלול בערכה. הוא מאפשר לגלוש באינטרנט ולהאזין לתחנות רדיו מקוונות, מציג תמונות רקע בעת האזנה למוזיקה,

ומציע תמיכה עברית כמעט מלאה - בתפריטים, שמות השירים, כותרות הסרטים ואפילו בחלק מהאתרים.

 

טכנולוגיית הזרמת הווידאו של הנגן אל נקודת הקצה אינה תלויה בחומרה, ולכן ניתן למשל, לצפות בסרט ולשחק במקביל, וכן להסתפק במחשב חלש יחסית.

 

NC500 מצויד ביציאות אנלוגיות ודיגיטליות לווידאו ואודיו כאחד, וראוי לציין את איכות הווידאו הגבוהה שלו, גם ברמות הפשוטות ביותר, כמו בעת שימוש במחברי AV. כבונוס, הוא כולל גם חיבור USB, המאפשר לחבר אליו נגני מוזיקה ניידים ושאר התקנים.

 

לסיכום ,התמיכה ב-HDTV ו-Component, יחד עם התמיכה הטובה בעברית - הופכת אותו למכשיר אטרקטיבי.

 

תוכנה: ניתן להתקין ישירות מהנגן או מהרשת, בתנאי שאתם מחזיקים ברשיון. בעת ההקנה יש להגדיר כתובת IP, שרת Gateway ושרת DNS, ולהוסיף כל מחשב על פי כתובת ה-IP שממנה תרצו לשאוב תוכן. בנוסף, ניתן להגדיר כל מחשב ברשת כשרת ולבחור לאיזה שרת להתחבר.

 

מחיר: כ-1,500 שקלים.

 

1508 Kiss

 

זהו נגן DVD, שמכיל גם דיסק קשיח וגם רשת (חוטית ואלחוטית), המאפשר לא רק לנגן תכנים באופן פסיבי, אלא גם להקליט. ה-Kiss DP-1508, אחד משורת מוצרים שמייצרת החברה, מתפקד בצורה חלקה הן כנגן DVD והן כנגן XVID. עם זאת, כנגן DIVX, הוא התנהג פחות טוב, ונתקע מיד פעם.

 

התפריטים בסיסיים למדי, וניתן להציגם מתוך דיסק, מהשרת הראשי או מתוכנת PC-Link. משתמשים בארץ מדווחים שהצגת הכתוביות תקינה, ובבדיקה שערכנו בחיבור ל-Hub,

נמצא כי הנגן מציג וידאו באיכות טובה למדי גם במהירות 10 מגהביט, ומספק תצוגה טובה יותר מאשר TV Out סטנדרטית.

 

המכשיר מגיע עם תמיכה בתחנות רדיו מקוונות, לרבות רשימה ארוכה של מקורות, הממוינת לפי איזורים (יש גם תחזית בישראל), ומאפשר להצגת פורטל HTML פרימיטיבי למדי, בו ניתן למצוא תמונות, קישורים וגרפיקה פשוטה - אין נימציות פלאש, למשל. הבעיה היא שמבחר האתרים במבנה הקנייני של Kiss מוגבל למדי, ואינו כולל אילו אתר אחד בעברית

 

הנגן כולל מגוון רחב של חיבורים: החל מ-AV הפשוט, עבור ב-SPDIF לאודיו דיגיטלי וכלה ב-RCA או אופטי לצורך חיבור למגבר. ביניהם, תמצאו גם SVideo, Scart או Component, ואפילו חיבור VGA. היחידים שחסרים הם DVI או DHMI, המספקים תמיכה דיגיטלית וידאו ברזולוציות גבוהות. המכשיר תומך בחיבור אלחוטי בתקן 802.11b באמצעות כרטיס PCMCIA (כמו של מחשבים ניידים).

 

בסך הכל, מדובר בשבב ותוכנה די מיושנים, ולכן עדיף להשקיע יותר כסף, ולעבור ל-DP-558 של החברה. מוצר שגם מקליט על DVD, גם מצויד בשבב ותוכנה חדשים וגם מספק תמיכה טובה יותר ב-DIVX. מצד שניף אולי עדיף כבר לחכות לדור השני - ה-600, שיגיע בקרוב. בכל מקרה, האינטרנט ישאר מוגבל וכך גם התמיכה העברית.

 

תוכנה: יש להתקין את תוכנת השרת על גבי המחשב המשמש כשרת. ניתן להתקין את תוכנת PC-Link מאתר החברה או את תוכנת FreeKiss החופשית.

 

Planet DMA-100W

 

הנגן של Planet מבוסס על אותה הטכנולוגיה של NC500, ותוכנת השרת והתפריים שלו דומים למדי, כולל האפשרות לבחור בין מספר שרתי תוכן. ההבדל ביניהם הוא שה-DMA-100W כולל גם תמיכה ברשת אלחוטית מובנית, בתקן 802.11g.

 

המכשיר נראה כמו נתב אלחוטי קטן, אבל מדובר במוצר צעיר יחסית,

שעדיין סובל עדיין מחבלי לידה וקליטה, ביניהם חוסר בתמיכה עברית. עם זאת הוא תומל בניגון קבצי Windows מוגנים ומכיל מגוון חיבורים: SPFID, COAX, DVI, AV, Component ומשדר הן ב-PAL והן ב-NTSC. כמו כן, הוא תומך ב-HDTV.

 

איכות הווידאו האנלוגי נמוכה יותר מזו של NC500, ככל הנראה עקב אי סיכוך מספק (להבדל בין מארז פלסטי למתכתי יש משמעות). אנחנו ממליצים להמתין מעט לפני הרכישה, ולתת לנגן הזה "להתבשל" עוד קצת.

 

התקנה: איטית יחסית בשלב ההגדרה בצד הנגן, ואין זיהוי של נגנים ברשת בצד השרת, כמו זה המוצע ב-LinkSys. בצד השרת, ההתקנה מהירה ופשוטה.

 

סיכום

 

אם אתם מסתפקים במוזיקה ווידאו לטלוויזיה ואפשרות הצגת סרטים מהמחשב, אם אין לכם הרבה סרטי DIVX ו-XDIV ומחשב חזק - הנגן MediaMVP, עם הכותרות הקריאות בעברית והתמיכה מתוכנות PVR שונות - עשוי לשמש פתרון לא רע.

 

אבל אם אתם מקצועיים קצת יותר, צופים בהרבה סרטי DIVX ו-XDIV עם כותרות בעברית,

ומאזינים למוזיקה ישראלית, אין ספק ששווה לכם הוציא עוד קצת כסף, ולבחור בנגן של NowCom, שמספקת מוצר המציג סרטי DIVX אפילו ממחשבי Celeron ישנים, ולמעשה מכל מחשב שקיים ופעיל ברשת. אנחנו בטוחים שזהו פתרון התמורה מול מחיר הטוב שקיים כעת.

 

אם כסף אינו מהווה מגבלה, ואתה מעוניינים להחזיק בנגן שגם מקליט, גם כולל דיסק קשיח פנימי וגם חיבורי רשת אלחוטית מהירים, המספק יכולת הקלטה ועצירה כמו כל PVR - המערכות של Kiss הן הבחירה הנכונה עבורכם. רק אל תשכחו שיש פשרות בגלישה באינטרנט ובתמיכה העברית בכלל.

 

הערה: למרות פניות חוזרות ונשנות, יבואנית מוצרי D-Link לארץ סירבה להשתתף בסקירה זו.

 

הכותב הוא מנהל פורום HTPC ב-hometheater.co.il .

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
LinkSys WMA11b. שווה לחכות לדור הבא
צילום: עדי לב
התוכנה של Kiss
רשימת תחנות רדיו מקוונות ב-Kiss
התוכנה של LinkSys
תמיכה עברית ב-LinkSys
תפריט עברי ב-MediaMVP
חלון התוכנה של Nowcom NC500
מומלצים