שתף קטע נבחר

איך בוחרים פסיכולוג

איזו הכשרה עובר פסיכולוג קליני מומחה, מה צריך לדעת על הגישה בה הוא נוקט, איך יודעים אם הטיפול נגרר ואיך יודעים מתי להיגרר? כל מה שצריך לדעת על בחירת הפסיכולוג הכי מתאים לכם. להדפיס ולשמור

ההתחלה היא בהסתכלות פנימית. נסו להבין מהי הבעיה המרכזית המפריעה לכם. אם הבעיה אינה ספציפית, התחילו בפסיכולוג הנוהג בשיטת הפסיכותרפיה האנליטית בה יבדוק מהם התפיסות, הערכים, האמונות, ההיסטוריה, דפוסי היחסים עם ההורים המשפחה והסובבים. החקירה העצמית, ניתוח האופי והפידבק המזהה את מנגונני ההגנה שלכם עשויים לארוך על פי פרויד גם כל החיים.

 

בררו עם הפסיכולוג מהי הכשרתו, מה תחום התמחותו והיכן ביצע אותה. שימו לב שעל פי החוק אמור פסיכולוג קליני לעבור תקופת התמחות בת ארבע שנים בבתי חולים ומרפאות, לאחר שסיים את לימודי התואר השני בפסיכולוגיה באקדמיה.

 

הטיפול הפסיכואנליטי שייך למטופל, והוא זה שצריך לקבוע אם חל שיפור במצבו. הטיפול הזה הוא גם דפוס של מערכת יחסים הנרקמת עם המטפל, וגם כאן לא פחות חשוב מהטיפול עצמו – הידיעה מתי להיפרד. אנשים לרוב אינם ממשיכים בטיפול מעבר ל-3 שנים. כאן גם המטופל צריך לדעת מתי לשים את הגבול, ואם אינו עושה זאת, עשו זאת אתם.

 

האלמנט החשוב ביותר בטיפול הפסיכולוגי הוא מערכת היחסים הנרקמת בין המטופל למטפל. כל המחקרים מראים שאין הבדל מהותי בין השיטות ברמת ההצלחה, ומנגד – מערכת היחסים בין המטפל למטופל היא החשובה מכולם. לפיכך, אם אתם חשים שהמטופל מרוחק מתפיסות עולמכם, אינו מצליח להביע אמפתיה, אם התחושה בקרבכם אינה נוחה, הקשר עם הפסיכולוג אינו תומך ואינו מקדם אתכם לצמיחה – כמו בכל מערכת יחסים שקלו לחתוך ולעבור הלאה.
ייעוץ פסיכולוגי מקצועי: אפי גיל
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא חייבים על ספה. אצל הפסיכולוג
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים