הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    פתאי - השיבה לתאילנד
    בצרפת יש באגט, באיטליה יש פסטה, אצלנו יש פלאפל, ובתאילנד יש פתאי - מנה של אטריות אורז מוקפצות שאפשר למצוא כמעט בכל תפריט ובכל פינת רחוב. הלכנו לבקר במסעדת "בית תאילנדי" כדי לראות איך אפשר לשחזר את הטעמים והריחות מהטיול למזרח - אצלכם בבית. הכינו את הווק

     

     

    • צילום וידאו: שי רוזנצוויג

     

    פתאי - אטריות אורז מוקפצות

     

    מתכון של השף יריב מלילי, מסעדת "בית תאילנדי"

     

    המרכיבים:

    200 גרם אטריות אורז מושרות (כשעתיים לפני)

    100 גרם טופו חתוך לקוביות

    2 חופנים גדושים של נבטים

    גבעול בצל ירוק חתוך לחתיכות של כ-5 ס"מ

    2 ביצים

    30 גרם בוטנים קלויים, כתושים

    3 כפות שמן צמחי

    8 כפות סויה בהירה

    5-6 כפיות סוכר

     

    אופן ההכנה:

    1. מחממים את השמן בווק. שוברים פנימה את הביצים ומשקשקים אותן. מוסיפים את האטריות ומערבבים עד לריכוך מוחלט של האטריות (כ- 7-8 דקות). לאחר מכן מוסיפים את הטופו, הסויה והסוכר וממשיכים לערבב כ- 3-4 דקות עד לקבלת טעם שווה לכל האטריות.
    2. מוסיפים את הנבטים והבצל הירוק ומערבבים/מקפיצים דקה וחצי נוספת. מגישים בצלחת ומפזרים את הבוטנים מעל.

     

     

       תגובה חדשה
      הצג:
      כל התגובות לכתבה "פתאי - השיבה לתאילנד"
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      רואים אוכלים
      צילום: שי רוזנצוויג
      כמו בטיול לתאילנד
      צילום: שי רוזנצוויג
      ynet ספיישל
      מומלצים