פתאי - השיבה לתאילנד
בצרפת יש באגט, באיטליה יש פסטה, אצלנו יש פלאפל, ובתאילנד יש פתאי - מנה של אטריות אורז מוקפצות שאפשר למצוא כמעט בכל תפריט ובכל פינת רחוב. הלכנו לבקר במסעדת "בית תאילנדי" כדי לראות איך אפשר לשחזר את הטעמים והריחות מהטיול למזרח - אצלכם בבית. הכינו את הווק

 

 

  • צילום וידאו: שי רוזנצוויג

 

פתאי - אטריות אורז מוקפצות

 

מתכון של השף יריב מלילי, מסעדת "בית תאילנדי"

 

המרכיבים:

200 גרם אטריות אורז מושרות (כשעתיים לפני)

100 גרם טופו חתוך לקוביות

2 חופנים גדושים של נבטים

גבעול בצל ירוק חתוך לחתיכות של כ-5 ס"מ

2 ביצים

30 גרם בוטנים קלויים, כתושים

3 כפות שמן צמחי

8 כפות סויה בהירה

5-6 כפיות סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את השמן בווק. שוברים פנימה את הביצים ומשקשקים אותן. מוסיפים את האטריות ומערבבים עד לריכוך מוחלט של האטריות (כ- 7-8 דקות). לאחר מכן מוסיפים את הטופו, הסויה והסוכר וממשיכים לערבב כ- 3-4 דקות עד לקבלת טעם שווה לכל האטריות.
  2. מוסיפים את הנבטים והבצל הירוק ומערבבים/מקפיצים דקה וחצי נוספת. מגישים בצלחת ומפזרים את הבוטנים מעל.

 

 

    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה פתאי - השיבה לתאילנד
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    רואים אוכלים
    צילום: שי רוזנצוויג
    כמו בטיול לתאילנד
    צילום: שי רוזנצוויג
    ynet ספיישל
    לבשל עם יעל
    משהו מתוק
    תיק אוכל
    מתכון לבריאות
    הבולסת חוקרת