שתף קטע נבחר

סקירה: מצלמות סופר-זום ואולטרה קומפקטיות

לא צריך להיות מקצוענים כדי ליהנות מתמונות דיגיטליות איכותיות יותר. אם נמאס לכם מהמצלמה הנוכחית, אבל לא מעוניינים להסתבך עם מצלמת SLR דיגיטלית, מצלמת סופר-זום עשויה להתאים

לכתבה הראשונה: סקירת מצלמות SLR דיגיטליות

 

אם יש לכם מצלמת SLR אנלוגית ומעולם לא החלפתם עדשה, רוב הסיכויים שאתם לא באמת צריכים SLR דיגיטלית. אם אתם בכל זאת רוצים לקבל יותר מהמצלמה – תוכלו לשקול רכישת מצלמת סופר-זום. מצלמות אלה נראות כמו מצלמות D-SLR ומצוידות בעדשת זום קבועה. לעדשה זו יש יכולת הגדלה של פי 10 לפחות, שהיתה מחייבת עדשה ענקית ב-D-SLR. במצלמות סופר-זום המימדים קטנים יותר מב-D-SLR, משום שהחיישן קטן יותר, ואין צורך בעדשת ענק כדי לכסות את כולו. התוצאה היא טווח דינמי צר יותר מזה של D-SLR.

 

תמורת פשרה זו מקבלים עדשת זום רצינית, שמקבילה לעדשת 35 עד 420 מ"מ לדוגמה, במחיר סביר. ערכה של גוף ועדשה, יציע בערך חמישית מעוצמת הגדלה זו.

ערכת עדשות מקבילה תעלה כמה מאות או אלפי דולרים יותר ממצלמת סופר-זום. אנו מעדיפים מצלמות סופר-זום עם טכנולוגיה שמתמודדת עם רעידות ידי הצלם (antishake). הרעידות מורגשות יותר ככל שהזום יותר גדול, והתמונות נמרחות אם אינן מצולמות במהירות גבוהה.

 

מצלמות סופר-זום מסוימות עולות כמעט כמו מצלמות D-SLR, אך אינן משתוות להן באיכות התמונה. בכל זאת, אם אין לכם זמן להשתלט על מצלמת SLR דיגיטלית, הרי שיש היגיון ברכישת סופר-זום. מצלמות קטנטנות (אולטרה-קומפקטיות): מצלמות אלה מתאימות למי שלא רוצה להיסחב עם המטען העודף של SLR דיגיטלית או של סופר-זום. הבעיות של מצלמות אלה הן בעיקר באיכות התמונה והחדות. ברובן אין אפשרות לשליטה ידנית ואין עינית, אולם הן בהחלט עושות רושם על הסובבים, ועל פי רוב הן מצוידות במסך LCD נדיב.

 

אנחנו ממליצים על מצלמות קטנטנות גם לאנשים שקונים מצלמה גדולה יותר. אנשים שרואים את המציאות דרך העינית, לא ייפרדו מה-SLR הדיגיטלית, אבל מצלמה גדולה לא תמיד פרקטית, מה גם שלא תמיד רוצים להיראות כמו צלם פאפארצ'י. לפעמים נחמד לתת מנוחה לכתפיים, ולהחליק מצלמה קטנטנה לכיס החולצה. כיף לצלם איתן לא פחות מצילום עם ציוד כבד. 

 

Panasonic Lumix DMC-FZ30 (בחירת העורכים)  


אם היינו צריכים לבחור מצלמה אחת לכל השימושים, הרי שפנסוניק Lumix DMC-FZ30 היתה אחת המועמדות הסופיות, כפי שהיתה קודמתה – FZ20.

 

תכונות  

 

FZ30 נראית כמו D-SLR קטנה, הודות למבנה הגוף, האחיזה הנוחה ועדשת הזום Leica 12X המצוינת. מפתח הצמצם נע בין 2.8 לבין 3.7, ומרחק המוקד נע בין 7.4 לבין 88.8 מ"מ (מקביל ל-35 עד 420 מ"מ). פנסוניק החליפה את כפתורי הזום - בטבעת לזום ידני, ושיפרה את טבעת המיקוד הידני. גם ה-CCD גדול יותר (כדי לספק 8 מגה-פיקסל) אבל הוא אינו בר השוואה לחיישני D-SLR לרמת הכניסה.

 

המצלמה עושה חשק לכוון דרך העינית, בסגנון D-SLR. אפשר להשתמש בעינית האלקטרונית, או במסך LCD בגודל 2 אינץ'. האבחנה של המסך והעינית השתפרה מאוד מאז הדגם הקודם. שניהם שמישים כעת בתנאי אור קיצוניים, אולם הם מגיבים קצת לאט בעת צילום אקשן. היינו רוצים לראות תפריטים על גבי המסך, גם אם מסדרים את הקומפוזיציה בעינית האלקטרונית.

 

FZ30 מתנהגת כמו D-SLR, אך אינה מצליחה לספק איכות תמונה מקבילה. הזום הענק, מסך ה-LCD הניתן לכוונון והיכולת לצלם וידאו באבחנת 640 על 480 - מאפשרים ללכוד צילומים שבתסריט אחר היו מחייבים לגרור מצלמת וידיאו ועדשות יקרות.

 

תוצאות הבדיקה

 

העדשה כבר לא מתארכת כשמפעילים את המצלמה, ולכן זמן האתחול קצר יותר מזה של דגמים קודמים, ועומד על 1.7 שניות. זמן המחזור הוא 1.9 שניות. האבחנה הממוצעת היתה 1,775 קווים – תוצאה טובה מאוד. היה 'רעש' מורגש בצילומים, אפילו ב-ISO 80, אבל הטווח הדינמי, הניגודיות, ורוויית הצבע היו טובים מאוד.

 

מפרט טכני

 

  • 8 מגה-פיקסל
  • זום אופטי 12X
  • זמן אתחול: 1.7 שניות
  • זמן מחזור: 1.9 שניות
  • אבחנה ממוצעת: 1,775 קווים

 

מחיר: לחצו כאן להשוואת מחירים בערוץ הקניות של ynet

 

ציון:

 

מצלמות קטנטנות (אולטרה קומפקטיות)

 

מצלמות אולטרה קומפקטיות נכנסות בקלות לכיס או לארנק, ולכן הן מצוינות עבור טיולים או נסיעות. אל תתנו לגודלן להטעות אתכם. הן אולי לא מספקות אמצעים ידניים לשליטה מלאה כמו מצלמות SLR דיגיטליות, אך מצלמות אלה מפיקות תמונות באיכות מצוינת מבלי לסבך אתכם יותר מדי.

 

Canon PowerShot SD500 Digital Elph (בחירת העורכים)

  

סדרת Digital Elph של קנון ממשיכה לעשות את העבודה כמו שצריך, הפעם עם דגם 7.1 מגה-פיקסל – PowerShot SD500. המצלמה משלבת פאסון, מבנה עמיד, זריזות סבירה ותמונות באיכות שמאתגרות אפילו מצלמות SLR דיגיטליות של רמת הכניסה.

 

תכונות

 

המצלמה מצוידת בעדשת זום אופטי X3 בגודל של 7.7 עד 23.1 מ"מ (מקביל ל-37 עד 111 מ"מ), ומפתח צמצם של 2.8 עד 4.9. מסך ה-LCD בגודל 2 אינץ' ממוקם מתחת לעינית האופטית. הוא מספק תמונה חלקה ובהירה גם בעת ביצוע פניות. המצלמה משתמשת בכרטיסי Secure Digital לאחסון התמונות.

 

מצב My Colors מאפשר להחיות את צבעי היסוד, ולהבהיר גווני פנים כהים מדי. מצב Color Accent מאפשר לבודד צבע של עצם מסוים, ולהתעלם ממידע הצבע של שאר חלקי התמונה. התוצאה יכולה להיות ורד אדום בודד, בצילום חתונה בשחור-לבן. תכונה מעניינת נוספת: ניתן להוסיף אפשרות להפעיל את המצלמה כשהיא מחוברת למטען.

 

תוצאות הבדיקה

 

בבחינות הביצועים תפקדה המצלמה באופן מכובד, עם זמן אתחול ל 2.7 שניות, וזמן מחזור של 2.3 שניות. היא סיפקה אבחנה ממוצעת של 1,625 קווים – אחת התוצאות הטובות ביותר שראינו בכל מצלמת 7 מגה-פיקסל, בהתעלם מהגודל.

 

המצלמה התקשתה להתמקד בצילומי מקרו. במצב אוטומטי בצילומי מקרו, נשאר המבזק פעיל. לדעתנו המבזק צריך להיות כבוי. צילומי אור יום היו איכותיים מאוד, עם מעט מאוד fringing. צילומי אור יום וצילומי מבזק היו חדים מאוד, עם טווח דינמי טוב, צבע מדויק ומעט 'רעש'. כיסוי המבזק מרשים, אולם יש למצלמה בעיות להתמודד עם נושאי צילום המוארים מאחור. המצלמה צריכה לדעת להפעיל במצבים אלה fill flash – אבל היא עשתה זאת רק במחצית הפעמים.

 

מפרט טכני

 

  • 7.1 מגה-פיקסל
  • זום אופטי: 3X
  • זמן אתחול: 2.7 שניות
  • זמן מחזור: 2.3 שניות
  • אבחנה ממוצעת: 1,625 קווים

מחיר: לחצו כאן להשוואת מחירים בערוץ הקניות של ynet

 

ציון:

 

Casio Exilim EX-S500

 

Exilim EX-S500 של קאסיו היא בחירה נהדרת לאנשים מסוגננים, שמעונינים באיכות תמונה מעולה, שימושיות ומראה מדליק. למרות המחמאות, אין לה מצבי צילום ידניים ועינית אופטית.

 

תכונות

 

המצלמה מצוידת בעדשת זום X3 שנעה בין 6.2 לבין 18.6 מ"מ (מקביל ל-38 עד 114 מ"מ), עם מיפתח צמצם שנע בין 2.7 לבין 5.2.

 המצלמה מציגה תמונות על מסך LCD בגודל 2.2 אינץ', ומקליטה וידיאו בפורמט MPEG-4 עד למילוי כרטיס הזיכרון. היא שוקלת כ-120 גרם, ונכנסת בקלות לכיס.

 

תוכלו לבחור בין למעלה מ-20 סצינות צילום לתמונות דוממות ולוידיאו. סצינות הצילום היו שימושיות, אבל חסרה אפשרות צילום פנורמי. אהבנו את היכולת לצלם וידיאו באופן רצוף לזיכרון buffer ולשמור את חמש השניות האחרונות – אפשרות המתאימה לתיעוד השניות האחרונות של מהלכי כדורגל, למשל. התרשמנו גם מיכולת הוידיאו של המצלמה, שמצלמת קבצי MPEG-4 בגודל חסכוני במיוחד. צילום באורך שתי דקות ב-MPEG-4 - ניצל 55 מ"ב בלבד (בהשוואה לצילום בפורמט Motion JPEG – שיכול להגיע ל-210 מ"ב, באיכות זהה).

 

תוצאות הבדיקה

 

צילומי אור יום כמעט לא סבלו מ'רעש'. המצלמה סיפקה צבע מדויק ורוויה טובה. החשיפה היתה מצוינת. התלונה היחידה היא שהצבע יכול להיות עשיר יותר. בצילומי המבזק היה כיסוי טוב בדרך כלל. בדומה לצילומי אור יום, נתקלנו בצבע מדויק, עם מעט מאוד fringing (לא משהו שפוגע באיכות התמונה). האבחנה הממוצעת היתה 1,300 קווים – סביר למצלמת 5 מגהפיקסל. המצלמה מאתחלת מהר - 1.7 שניות – תוצאה מצוינת למצלמה קטנטנה. גם זמן המחזור מהיר יחסית – 2.4 שניות. ה-DSP להפחתת רעידות, לא עושה עבודה טובה בתנאי צילום דלים באור.

 

מפרט טכני

 

  • 5 מגה-פיקסל

 

  • זום אופטי: X3

 

  • זמן אתחול: 1.7 שניות

 

  • זמן מחזור: 2.4 שניות

 

  • אבחנה ממוצעת: 1,300 קווים

 

מחיר: לחצו כאן להשוואת מחירים בערוץ הקניות של ynet

 

ציון:

 

Sony Cyber-shot T7

 

המצלמה החדשה של סוני היא קטנטנה ונוטפת סטייל, עם ביצועים טובים ותמונות חביבות. כיף לצלם ולהשוויץ

 בה.

 

תכונות

 

האות T בשם הדגם T7, מרמז על המילה tiny – קטנטנה. ברוחב ובאורך היא רק קצת יותר גדולה מכרטיס אשראי. יש לה עדשה זום X3 לא מתארכת, בגודל 6.3 עד 19 מ"מ (מקביל ל-38 עד 114 מ"מ) עם מיפתח צמצם שנע בין 3.5 לבין 4.4. היא שומרת את התמונות על Memory Stick Duo Pro ומשתמשת בסוללת InfoLithium – בעלת תוחלת חיים מדהימה.

 

תוצאות הבדיקה:

T7 הפיקה תמונות נעימות למראה, עם צבע מדויק ורווי היטב, ניגודיות טובה וטווח דינמי רחב. למרות זאת, לקו צילומי אור יום בחשיפת חסר, והיו חסרים בהם טונים גבוהים. צילומי המבזק היו חשופים קצת יותר מדי, אבל לא באופן דרמטי. האבחנה הממוצעת עמדה על 1,325 קווים – תוצאה טובה למצלמת 5 מגה-פיקסל. זמן האתחול הוא 1.9 שניות – זמן טוב למצלמה קטנטנה. גם זמן המחזור מהיר יחסית לקטגוריה – 2.6 שניות.

 

מפרט

 

  • 5.1 מגה-פיקסל
  • זום אופטי: X3
  • זמן אתחול: 1.9 שניות
  • זמן מחזור: 2.6 שניות
  • אבחנה ממוצעת: 1,325 קווים

מחיר: לחצו כאן להשוואת מחירים בערוץ הקניות של ynet

 

ציון:

 

נכתב על ידי דניאל גרוטה, סאלי ווינר גרוטה ושון קרול, PC Magazine

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מצלמות סופר זום
צילום: פי סי מגזין
מומלצים