שתף קטע נבחר

בעיות בקמפיין: פרץ מחליף את מורל

היועץ מורל ליווה את פרץ בחודשים האחרונים ובמפלגת העבודה טוענים ש"הוא יקר מדי". אולם נראה כי הבעיות עמוקות יותר. פרץ ומורל נפגשו אתמול לשיחה שהוגדרה קשה ונוקבת. "מורל הבין שפרץ מרגיש שאלוהים הוא סגנו", אמרו בעבודה. "הוא גם נעלב שפרץ לא עידכן אותו על גיוסה של שלי יחימוביץ'". מסתמן: המחליף - שישקו

המשא ומתן בין האסטרטג הפוליטי מוטי מורל לעמיר פרץ עלה על שרטון ופרץ ישכור כנראה את שירותיו של הפרסומאי צבי (שישקו) פרידמן, מבעלי חברת הפרסום "מקאן קשר בראל".

 

מורל ליווה את פרץ בחודשים האחרונים, ובמפלגת העבודה אומרים שהסיבה להפסקת ההתקשרות היא כלכלית. לטענת אנשי מפלגת העבודה, "מורל הגיש חשבוניות בסכומים גדולים מאוד שהמפלגה הייתה מתקשה לעמוד בהם". אבל נראה שזה תירוץ בלבד וחילוקי הדעות התגלעו על רקע החלטות מקצועיות הנוגעות לקמפיין.

 

אמש נפגשו פרץ ומורל לשיחה שהוגדרה קשה ונוקבת. מורל הטיח בפרץ כי הוא לא יכול להמשיך להתנהל באופן שבו הוא מתנהל. הגורמים בעבודה אומרים כי מורל האשים את פרץ בכך שמאז הפריימריז הוא שינה את עורו וביקש מפרץ לקיים התייעצויות יומיות כמו בעבר, לפני הפריימריז, ולסכם כל דבר שמתפרסם. אלא שפרץ ביטל בתקופה האחרונה כל ניסיון לנהל את מטהו כמו בעבר וסירב לנהוג באופן "ממושמע ומסודר".

 

מורל השיב לפרץ בשיחה כי הוא מסרב לנהוג כבעבר והבהיר לו כי אם לא ישנה את דרכיו לא יוכל להמשיך לסייע לו בקמפיין. גורמים בעבודה אומרים כי מורל סבור ש"פרץ מרחף ומרגיש שאלוהים הוא הסגן שלו. הוא מסרב להקשיב לעצות, ומתנהל על דעת עצמו בלי להתייעץ".

 

בעבודה אומרים גם כי מורל נפגע מכך שאחרי שסייע להבאתו של הפרופסור אבישי ברוורמן לעבודה, פרץ סירב לעדכן אותו על גיוסה של שלי יחימוביץ' והסתפק באמירה: "יש לי פצצה. הפתעה לבוקר".

 

אלף דולר או מיליון מאתיים?

 

בסביבתו של פרץ, מנגד, אמרו כי ההתקשרות עם מורל הסתיימה בגלל חילוקי דעות כלכליים, אולם גורמים בעבודה אומרים כי מורל ושותפו רונן צור כמעט ולא קיבלו תשלום - והסתפקו בסכומים שבין 1,000 ל-1,500 דולר בחודש. בכירים מתעקשים כי למרות הכל, המשא ומתן עם מורל התפוצץ בגלל סכומי הכסף שביקש. לדברי הגורמים, ביקש מורל מיליון ומאתיים אלף דולר על הקמפיין ובונוס ניצחון שנע סביב ה-700 אלף דולר. בעבודה היו כמה בכירים שנעמדו על רגליים האחריות והתנגדו לסכומים כאלה.

 

לפרץ יש בעיה גם עם דובריו האישיים, תום וגנר ורן קמינצקי. נגד השניים הוטחה באחרונה ביקורת חריפה מצד גורמים שונים במפלגה ובכלי התקשורת על פרסום דברים שלכאורה לא נאמרו על דעתו של עמיר פרץ. מדובר בעיקר בהתבטאויות חריפות נגד אהוד ברק, שלאחר מכן נאלצו השניים לתקן ולהבהיר שלא נאמרו על דעתו של פרץ.

 

בהודעות מטהו של פרץ יש בעייה נוספת של תיאום. מוקדם יותר הודיעו דובריו של פרץ כי יו"ר העבודה יקיים מחר סיור במדרחוב בירושלים, אליו הוזמנו כל חברי הכנסת של העבודה וכן כל המועמדים שנרשמו כדי להתמודד על מקום ברשימת העבודה לכנסת. בדיקה קצרה העלתה כי לא כך הם פני הדברים וחלק מהמועמדים אמרו ל-ynet כי כלל לא עודכנו על הסיור.

 

וגנר הגיב ואמר: "כל הח"כים והמועמדים ברשימה הארצית שהיה ידוע על התמודדותם הוזמנו לסיור, ולמזכירי המחוזות הועברה הודעה על מנת שיודיעו למתמודדים במחוזות. מכל מקום, אם היה מועמד שלא קיבל את ההודעה מסיבות טכניות, הרי פרסום ההודעה באמצעי התקשורת מבהיר לכל מועמד שהוא מוזמן לסיור ונשמח בהגעתו או הגעתה".

  

ממטה פרץ נמסר בתגובה: "אנו דוחים מכל וכל את הביקורת שנשמעת מפי 'בכירים במפלגה'. חבל שהיא נשמעת מפי גורמים אנונימיים, שמתחזים לבכירים. עמיר פרץ מוקיר את מוטי מורל ומודה לו על שיתוף הפעולה בקמפיין לראשות המפלגה. ההתקשרות בין מוטי מורל לעמיר פרץ נסתיימה בשל מחלוקות כלכליות בלבד. ישנה הסכמה כללית בקרב כל חברי הצוות האסטרטגי ששירותיו של מוטי מורל היו מועילים ואנו עדיין מקווים שנוכל להגיע לפיתרון שיספק את כולם. עמיר פרץ מצטער על כך שתקציב הבחירות המצומצם הקשה על המשא ומתן הכספי בין הצדדים. קשרי הידידות בין השניים ישארו חמים והדוקים כשהיו".

 

ברק תוקף: פרץ היה צריך להשאיר את פרס

 

יו"ר העבודה פרץ הולך ומסתבך בתוך מפלגתו. ראש הממשלה לשעבר, אהוד ברק, תקף בחריפות את פרץ על שלא פעל להשארתו של שמעון פרס במפלגת העבודה. בכנס פעילים בשפיים אמר ברק: "ריסוק הליכוד והתבהרות צדקת דרכנו יוצרים הזדמנות ייחודית לחזור ולהוביל את ישראל. רק באחדות פנימית ושילוב של התחדשות וניסיון נעשה זאת. רבין, אנוכי, פואד ומצנע מצאנו דרך להשאיר את שמעון פרס בתוכנו, אך עמיר פרץ לא השכיל לעשות זאת. בקלפיות נראה אם זה היה נבון". 

 

ברק רמז בהמשך דבריו כי הוא מחכה לפרץ מעבר לפינה, לרגע שיפסיד לשרון. "אני נאמן לעמדתי. כמי שמתכוון להנהיג את המדינה איני יכול להיבחר במפקד האנוסים והארגזים, ומצאתי שאיני יכול להתמודד לכנסת במפקד שתיארתי כלא ראוי ולא לגיטימי.

 

"חברים מעולים שלנו חוששים היום מדחיקתם בפריימריז באמצעות רשימות מוכתבות ומאורגנות. על כולנו לסייע להם למנוע זאת. אני במערכת הפוליטית לשנים ארוכות ואחרי ה-17 בינואר (הפריימריז בעבודה - א.ש) יש את ה-18. ואחרי ה-28 במרס (תאריך הבחירות – א.ס) יש את ה-29 במרס. ואני אהיה שם, איתכם, להיאבק. רק עבודה גדולה פתוחה וחופשית תשאיר את חבריה ומצביעיה איתה".

  

לכנס של ברק הגיעו כ-250 תומכים, בהם ראשי ערים וראשי מועצות, ראשי סניפים וראשי מחוזות, וכן חברי הכנסת שלום שמחון וקולט אביטל והמועמדים לרשימה בכנסת אבי שקד ואלון פנקס. גם הח"כ לשעבר מיכה גודלמן והשר לשעבר סלאח טריף הגיעו.

  

מוקדם יותר סגרה מפלגת העבודה את רשימת המועמדים לרשימה לכנסת. 97 איש נרשמו בהם גם כמה אישים מפורסמים דוגמת השחקן אלון אבוטבול, הבמאי דורון צברי, מנכ"לית נמל ת"א אורנה אנג'ל, יועצתו המדינית של שמעון פרס עינת וילף, הקונסול לשעבר בניו יורק אלון פנקס, הזמר ניסים גרמה וכן כל חברי הכנסת של המפלגה והשר לשעבר טריף.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
הסקרים מורים על ירידה. פרץ
צילום: ירון ברנר
צילום שאול גולן
מורל הולך
צילום שאול גולן
צילום: תומריקו
ברק שב לתקוף
צילום: תומריקו
מומלצים