שתף קטע נבחר

נסגרה תוכנה שהציפה בזבל את רשתות שיתוף הקבצים

OverPeer, מערכת ששימשה את תעשיית הבידור להפצת תכנים מזויפים ברשתות שיתוף קבצים והצפתן בעותקים פגומים של קבצים, מפסיקה את פעילותה

LoudEye, חברת האם של OverPeer, יישום המשמש חברות מוזיקה וקולנוע להפצת קבצי מולטימדיה מזויפים ברשתות שיתוף קבצים, הכריזה על סגירת חברת הבת.

 

OverPeer, שמגדירה את הפתרונות שהיא משווקת כמערכות "כריית מידע, מניעת פיראטיות ושיווק", בעצם עוסקת בהפצת תכנים מזויפים או פגומים - למשל שיר שאיכות הסאונד שלו ירודה - בהיקפים שמקשים על גולשים לאתר קובץ אמיתי ולהורידו למחשב.

 

התוכנה שפיתחה החברה מסוגלת לאתר קבצים המוגנים בזכויות יוצרים, בעת הפצתם בין משתמשי רשתות שיתוף. לאחר הזיהוי הטכנולוגיה פוגמת בקובץ (שיר, סרט, תוכנה וכדומה), ומציפה את הרשת בגירסה פגומה שלו.

 

על פי ההודעה באתר, הסיבה לסגירת החברה נובעת משיקולים כלכליים, והיא בוצעה כחלק מארגון מחדש שמבצעת LoudEye, שמעורבת בעסקי הפצת מוזיקה באופן מקוון.

  

המומחים חלוקים לגבי היעילות

 

תאגידי הבידור מקווים כי פתרונות כאלה, המזהמים רשתות שיתוף קבצים בקובצי "זבל", יסייעו להם לצמצם את תופעת הפיראטיות. זאת, מאחר והקשיים שהם מערימים על הגולשים יגרמו להם לוותר על ההורדה בכלל.

 

אולם, המומחים חלוקים בדעתם בעניין יעילות השיטה. מייק גודמן, אנליסט בחברת המחקר יאנקי גרופ, סבור שבעולם הדיגיטלי של ימינו לא ניתן לחסום תוכן. "זהו מאבק של חתול ועכבר בין תעשיית המוזיקה לבין שירותי שיתוף הקבצים, ותעשיית המוזיקה היא זו שמפסידה", הוא אמר בראיון לאתר Wired. לדברי גודמן, יצרני תוכנות השיתוף תמיד מוצאים דרכים לעקוף את הפצת הקבצים המזויפים.

 

לעומתו, סוזן קבורקיאן, אנליסטית בחברת המחקר IDC, סבורה כי שיטה זו עשויה להרתיע דווקא משתמשים מתחילים, שיחשבו פעמיים לפני שהם 'מבזבזים את זמנם' על הורדת קבצים פיראטיים המתגלים כמזויפים, ויתייחסו אל שירותי הורדת המוזיקה החוקיים כחלופה עדיפה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים