שתף קטע נבחר

עשו זאת בעצמכם נרות תוצרת בית

כולנו מכירים את הנרות הצבעוניים שמדליקים בחג החנוכה. כעת, תוכלו לעשות בעצמם נרות בצורות וצבעים שונים. לכבוד חג החנוכה

הם מאירים את הבתים בַּשַּׁבָּתוֹת וּבַחַגִּים, מגיעים בצבעים, בצורות וּבִגְדָלִים שונים ומשונים, וּמְקַשְּׁטִים את עוגת יום ההולדת שלנו מדי שנה. רגע לפני שאנו מדליקים את הנר הראשון של חג הַחֲנוכָּה, הנה ניסויים שתוכלו לעשות יחד עם ההורים בבית.

  • רוצים לדעת מי המציא את הנר ומתי? - לחצו כאן .

 

החומרים:

פְּתִיל או חוט כותנה

פחית שימורים ריקה

סיר

קומקום חַשְׁמַלִּי

צִבְעֵי פַּנְדָּה

שיפוד

נרות מסוגים שונים או פְּתִיתֵי שַׁעֲווה שאפשר לקנות בחנויות יצירה

כְּלִי לַיְּצִיקָה: תבנית פְּלַסְטִיק בצורות שונות, ספל, כוס או גביעים של מַעֲדַנֵּי חָלָב שונים - ריקים ונקיים

 

אופן ההכנה:
  1. מרתיחים מים בקומקום ומוזגים בזהירות לסיר.
  2. מכניסים את השעווה לתוך פחית הַשִּׁימּוּרִים ומוסיפים חתיכות פַּנְדָּה מהצבע המבוקש.
  3. מניחים את הפחית עם השעווה בתוך הסיר עם המים החמים ובוחשים עד שהשעווה נמסה והופכת לנוזל.
  4. מסדרים תבנית יְצִיקָה: מוציאים פְּתִיל מנר שלם או משתמשים בפְּתִיל שרכשנו בחנות.
  5. את קצה הפְּתִיל קושרים למרכז השיפוד. אפשר להשתמש בְּקֵיסָם או בגפרור אותם נניח על שפת התבנית בצורה אופקית, וזאת כדי שהפְּתִיל לא יִשָּׁמֵט במהלך היציקה. 
  6. יוצקים את השעווה הנוזלית לתבנית ומחכים עד שהשעווה תתקרר ותתקשה.

  

עצה: אם הַנֵּר לא נשלף בקלות צריך לחמם מעט את התבנית ולהרים את הַנֵּר בזהירות.

  

נר בצורת ביצה

 

החומרים:

ביצה

צנצנת קטנה או כוס

חוט כותנה או פְּתִיל

נייר דבק (סֶלוֹטֵיְפּ)

 

אופן ההכנה:
  1. שוברים כ-1 סֶנְטִימֶטֶר מקצה הביצה ומרוקנים את תּוכְנָהּ. הקפידו להוציא את הקרום הנמצא בתוך הביצה.
  2. שטפו את הקליפה בזהירות במים והניחו על בסיס יציב, צנצנת קטנה או כוס.
  3. לוקחים חוט כותנה או פְּתִיל, ומהדקים את קצה החוט לדפנות החיצוניות של הביצה בעזרת סֶלוֹטֵיְפּ או מעט שעווה חמה. את יתרת החוט מכניסים לביצה.
  4. מתיכים שעווה ויוצקים אותה לתוך הביצה.
  5. כדי ליצור ביצה בעלת צבעים שונים, יש להקפיד שהשעווה תתקרר בין שכבת צבע אחת לשנייה.
  6. כאשר השעווה מִתְקַשָּׁה שוברים את קליפת הביצה ומגלים נר יפהפה.

 

עצה: כדי לזרז את תהליך הַהִתְקַשּׁוּת בין שכבה לשכבה אפשר להכניס את הביצה למקרר.

 

כתבו: ענת בלזברג ומירב חזות, גליליאו צעיר
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים