שתף קטע נבחר

הפגייה באיכילוב נסגרה לקבלת פגים

פגיית בית החולים "איכילוב" סגרה את שעריה לקבלת פגים נוספים. הסיבה, לדברי בית החולים, היא עומס. עם זאת, מודים בבית החולים על מספר פגים שלקו בזיהומים, אחד מהם במצב קריטי

הפגייה בבית החולים "איכילוב" בתל אביב נסגרה לקבלת פגים נוספים עקב עומס. ל-ynet נודע כי חמישה מהפגים הועברו לבידוד לאחר שנדבקו בזיהומים.

 

מנהל הפגייה, פרופ' פרנסיס מימוני, כינס אתמול (א') את הורי הפגים כדי לעדכן אותם בפרטים. פרופ' מימוני הסביר להורים את המשמעות של הידבקות הפגים בחיידק, ומהן דרכי ההידבקות בו.

 

אחד ההורים סיפר ל-ynet: "את ההורים זה לא הרגיע, אף אחד לא ישן טוב בלילה אחרי השיחה הזו, היו שם הרבה הורים בוכים ולחוצים".

  

פרופ' מימוני ביקש מההורים להקפיד שלפגייה לא יגיעו מבקרים פרט להם, ובנוסף להקפיד על לבישת חלוקים וכפפות ועל רחיצת ידיים.

 

ההורה שבנו מאושפז בפגייה סיפר: "לא תמיד האחיות מקפידות לרחוץ ידיים ואנחנו ההורים צריכים לוודא זאת. גם אתמול ראיתי איך האחיות עוברות בין הבידוד לפגייה ומעבירות מכשירים שונים מפג לפג.

 

"הם סיפרו לנו שלפני שבוע גילו את החיידקים אצל אחד הילדים ובודדו אותו, ואז נדבק ילד נוסף. נשמע לי שמשהו פה לא בסדר אם עלו על זה כבר לפני שבוע ובכל זאת הזיהום התפשט".

 

מבית החולים "איכילוב" נמסר: "הפגייה לא נסגרה בגלל הזיהום אלא בגלל עומס יוצא מגדר הרגיל. כל אישה שתגיע אלינו כשהיא בהריון בסיכון, תופנה לבית חולים אחר. הפגייה נסגרה עקב עומס חריג העומד על 39 פגים, מהם 18 בטיפול נמרץ. בנוסף נדרש בידוד של חמישה פגים שנדבקו בחיידקים, בחדר עם אחות נפרדת, על מנת למנוע הדבקה של אחרים, דבר המטיל עומס נוסף מבחינת כוח אדם סיעודי. הטיפול בפגים שנדבקו נעשה באמצעות אנטיביוטיקות מהדור החדש. הודעה על סגירת הפגייה נמסרה למשרד הבריאות".

 

מצב אחד הפגים: קריטי

 

פרופ' פרנסיס מימוני, מנהל הפגייה באיכילוב, ויו"ר איגוד רופאי הילדים בישראל עדכן בצהריים כי מצבו של אחד הפגים שנדבקו בחיידק הוא קריטי, אך שאר הפגים שנדבקו לא נמצאים בסכנת חיים.

 

פרופ' מימוני הסביר שהגורם לסגירת הפגייה הוא צפיפות. "בדרך כלל נולדים יותר פגים בחודשים ינואר עד יולי. השנה הגענו לפרק הזה כבר בסוף דצמבר. כשאין מקום אצלנו בפגייה אנחנו מעבירים יולדות לבתי חולים אחרים, אבל גם שם אין מקום. עם כל הרצון שלנו לסגור בכל זאת הגיעו גם הלילה כמה פגים".

 

פרופ' מימוני הסביר שבפגייה ישנן רק 31 עמדות לטיפול בפגים, אך בפועל מאושפזים 40 פגים. ביחידה לטיפול נמרץ בפגים ישנן 16 עמדות ומטופלים בפועל 18 פגים. "כשיש עומס גדול אנחנו מפחדים מזיהום קטלני", הסביר פרופ' מימוני. "הפרדנו את הילדים עם החיידק כדי למנוע התפשטות".

 

פרופ' מימוני הזכיר את המחסור בכוח האדם בפגיות וציין שהתשתית בפגיות בישראל היא טובה, אך יש צורך להגדיל את כוח האדם.

 

לפני שלושה חודשים נסגרה הפגייה בבית החולים תל השומר עקב זיהום.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגים נדבקו בחיידק. אילוסטרציה
צילום: איי פי
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים