שתף קטע נבחר

הגיל שאפשר להתחיל

בסמוך לחגיגות השנה החדשה נחגג ביפן עוד חג משמח - חג הבגרות, בו מציינים כל בני - ובעיקר בנות - העשרים את הפיכתם לבוגרים בעלי זכויות שימושיות כמו עישון, שתיה והצבעה בבחירות

רבבות אנשים יצאו אתמול (שני) לרחובות יפן לחגוג את החג הלאומי הנקרא חג הבוגרים או חג הבגרות, שהוא חגם של המגיעים לגיל 20, או, אם נודה על האמת: חגן של המגיעות לגיל 20.  

 

עשרים הוא הגיל שבו אפשר להתחיל ביפן: שתיה ועישון הופכים חוקיים ולהם מתלווה הזכות להצביע בבחירות. ביום חג זה, יום שני השני בחודש ינואר, יוצאות הצעירות לרחובות כשהן עוטות מלבושי קימונו מרהיבים עם קשירה ייחודית מאחור, המסמלת את הצטרפותן החגיגית לעולם המבוגרים. חג הההתבגרות נקרא ביפנית סיג'ין נו הי (Seijin no hi).

 


מבט מלפנים (צילום: איי פי)


מבט מאחור (צילום: איריס ז'ורלט)

 

השנה ציינו את החג 1.43 מיליון צעירים - כ-730 אלף גברים וכ-700 אלף נשים. סוכנות הידיעות היפנית מציינת כי המספר נמוך ב-70 אלף בהשוואה לשנת 2005, וכי הוא ממשיך מגמת ירידה שהחלה עוד ב-1995. 

 

בכיכר המרכזית של רובע שיבויה ההומה ניתן היה לראות בנוסף לצעירות הנרגשות טקס הכנת מוצ'י - עוגה מבצק דביק המופק מאורז מבושל שחובטים בו במרץ בפטיש ענק. המוצ'י הוא גם המאכל המרכזי בחגיגות ראש השנה היפני שנערכו בסוף השבוע.


הך פטיש (צילום: איריס ז'ורלט)

 

עוגת האורז הדביקה היא חלק הכרחי מארוחת הבוקר המשפחתית הראשונה של השנה החדשה, וטקס הכנת המוצ'י הוא אחד מהריטואלים הקבועים של ראש השנה היפני. במלאכה עוסקים שניים: האחד חובט בעיסת האורז עם הפטיש האימתני והשני מערבב את העיסה. על החובט מוטלת האחריות הכבדה (תרתי משמע) שלא לפגוע בחברו.

 

בטקס הכנת המוצ'י ברובע שיבויה שמרכז טוקיו חזו המוני אדם שיצאו לראות גם מופעי הרחוב, להקות רוק פופולריות וכמובן את בנות העשרים הלבושות במיטב מחלצותיהן. גם מקדש אסקוסה בטוקיו המה מבקרים בהמוניהם שבאו לבקש מזל מהאלים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איריס ז'ורלט
תגידו צ'יז
צילום: איריס ז'ורלט
נלחמת על זכויותיה?
צילום: איי פי
גם הגברים חוגגים. טקס שינטו
צילום: איי פי
מומלצים