שתף קטע נבחר

40% מאזרחי ישראל: חטפנו מכות מההורים

מחקר חדש על חינוך ילדים באמצעות ענישה: 11% חטפו מההורים הצלפות בחגורה ובמקל. 42% מהנשאלים מצדדים בחבטות קלות לצורכי חינוך, אך כמעט כולם שוללים אלימות קשה. כך מפרסם היום "ידיעות אחרונות"

נתונים קשים על שיטות שמאמצים הורים בישראל כדי לחנך את ילדיהם: 40% מתושבי המדינה חטפו בילדותם סטירות, פליקים על כף היד או הצלפות על הישבן. ל-11% מתוכם היו חיים קשים יותר: הוריהם הוסיפו לתפריט גם הצלפה באמצעות חגורה, מכות במקל ואגרופים.

 

הנתונים עולים ממחקר ראשון מסוגו שנערך לקראת כנס באר-שבע לשלום הילד שייפתח מחר. את המחקר ערך מכון "גיאוקרטוגרפיה" בהנהלת פרופ' אבי דגני וד"ר רינה דגני לפי הזמנת המועצה הלאומית לשלום הילד, המארגנת את הכנס.

 

מהמחקר עולה כי מי שספג בילדותו מכות הגיע כנראה למסקנה שהשיטה עובדת: 38% מהנשאלים הביעו תמיכה במכות על הישבן, ו-42% תמכו במכות על כף היד. עם זאת הרוב מוחלט של המבוגרים ושל ההורים שולל כיום שימוש באלימות קשה כדי להעניש או כדי לחנך.

 

נתונים נוספים: 30% מנשאלי המחקר סיפרו שהם נתקלו ברחוב או אצל שכנים במקרים של התעללות או של אלימות קשה נגד ילדים. רבים מהם חששו לדווח על כך למשטרה או לגורמי הרווחה.

 

עולים חדשים (כאלה שלא נולדו בישראל) לעומת ילידי הארץ (דור שני): 16.7% מהעולים קיבלו הצלפה בחגורה לעומת 3.5% מהוותיקים, 5.7% מהעולים ספגו אגרופים לעומת 0.7% מהוותיקים, 5.1% מהעולים קיבלו מכות במקל לעומת 0.7% מהצברים.

 

6.7% מהעולים תומכים במתן סטירה לילד לעומת 13.4% מהצברים. 11.4% מהעולים תומכים בהצלפה בחגורה לעומת  1.3% מהוותיקים, 3.2% מהעולים תומכים במכות אגרוף ו-5.9% תומכים במכות במקל. מקרב הוותיקים איש אינו מצדיק שימוש במקל ובאגרופים.

 

מנכ"ל המועצה לשלום הילד, ד"ר יצחק קדמן, התריע כי שימוש בענישה גופנית קלה עלול לגלוש לאלימות קשה ולהתעללות. עם זאת הוא הביע סיפוק מהשינוי שלפיו הרוב בחברה הישראלית שולל שימוש באלימות קשה לחינוך ילדים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יש ילדים שסובלים מהצלפות חגורה, אגרופים ומכות במקל
צילום: סי די בנק
מומלצים