שתף קטע נבחר

עתירה נגד איזרוח היאחזות הנח"ל עירון

החברה להגנת הטבע טוענת כי מדובר בהליך לא חוקי: "הניסיון לאשר את איזרוח היאחזות הנח"ל עירון דומה לדרך בה מקימים מאחזים בלתי חוקיים ביו"ש"

החברה להגנת הטבע עתרה היום (ד') לבג"ץ נגד איזרוח היאחזות הנח"ל עירון, בטענה כי הדרך בה מנסים לאשר את איזרוח היאחזות הנח"ל הזו היא בלתי חוקית.

 

העתירה מופנת נגד היועץ המשפטי לממשלה, משרד הביטחון, מינהל מקרקעי ישראל, עוזי קרן - יועץ ראש הממשלה לענייני התיישבות, ההסתדרות הציונית העולמית, תנועת אור משימות וחברי גרעין נח"ל עירון.

 

היאחזות הנח"ל עירון, הנמצאת באזור ואדי ערה, מזרחית ליישוב חריש הוקמה לפני כ-3 שנים כמתקן צבאי. בחודשים האחרונים התיישבו במבנים כ- 30 משפחות במטרה לאזרח את המקום ולהקים, לטענת החברה להגנת הטבע, במסווה של היאחזות נחל, יישוב חדש שלא אושר על ידי שום גורם תכנוני וממשלתי.

 

במובן זה, אומרת החברה להגנת הטבע, המהלך שננקט בעירון דומה למהלכים שננקטו במאחזים הבלתי חוקיים ביו"ש שם נקבעו עובדות בשטח בתואנות שווא שונות, כפי שקבעה עו"ד טליה ששון בדו"ח שהכינה עבור ראש הממשלה.

 

בעתירה נטען כי המהלכים שהובילו להקמת ההיאחזות ולאיזרוחה, אינם חוקיים בעליל, וכי החלטת היועמ"ש לאפשר למשפחות בעירון להסדיר את התיישבותן במקום בתוך 12 חודשים בעצם מכשירה את השרץ.

 

לטענת העותרת, היועמ"ש הגדיל לעשות כאשר פטר לגמרי מחקירה פלילית את המתיישבים אשר יש להניח כי לכל הפחות חלקם ידעו כי אין היתר למגורי משפחות במקום, ופטר מדין את שולחיהם - החטיבה להתיישבות של ההסתדרות הציונית ותנועת אור משימות לאומיות. באופן זה נוצר מצב בו כל הגורמים המעורבים תקעו יתד של התיישבות חדשה במקום, בניגוד להליכי התכנון המתחייבים, ועוד יצאו מכך נקיים.

 

מעבר להיבט החוקי, אומרים בחברה להגנת הטבע, האבסורד הציבורי במקרה זה טמון בעיר חריש הנמצאת מאות מטרים מהיאחזות נח"ל עירון. בחריש אשר מתוכנן לעשרות אלפי תושבים, השקיעה המדינה מאות מיליוני שקלים בתשתיות הטמונות בקרקע. אלא שבחריש מתגוררות מאות משפחות בלבד. למרות זאת, מאפשרת הממשלה לקדם התיישבות בלתי חוקית שאין בה לא צורך ולא תועלת.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: החברה להגנת הטבע
היאחזות הנח"ל עירון
צילום: החברה להגנת הטבע
מומלצים