אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

סבר פלוצקר יומני סבר
יומני סבר

הצלחה מסחררת: בלייר צילום: רויטרס
הצלחה מסחררת: בלייר צילום: רויטרס
 
 


 

איפה הבריטים ואיפה אנחנו?

ב-1998 הכריז ראש ממשלת בריטניה מלחמה על העוני בארצו. הוא איבחן שתי אוכלוסיות חלושות וחשופות במיוחד לעוני: הילדים והגמלאים (הכוונה לבנות 60 פלוס ובני 65 פלוס, ציבור המכונה בסטטיסטיקה הישראלית "קשישים"). הוא הבטיח עד 2005 להפחית את מספר הילדים העניים בבריטניה ב-25%, ואת מספר הגמלאים העניים ב-15%. בשבוע שעבר פורסם בבריטניה דו"ח העוני הרב-שנתי של הלשכה הלאומית לסטטיסטיקה, תחת הכותרת "משקי בית מתחת להכנסה הממוצעת". מדובר בהצלחה מדהימה, מסחררת, לממשלתו של טוני בלייר.

 

  • מ-1999 עד 2005 ירד מספר הילדים העניים בבריטניה מ-1.6 מיליון ל-1.3 מיליון, ירידה של 19%. באותו פרק זמן בדיוק עלה מספר הילדים העניים בישראל מ-470 אלף ל-740 אלף, גידול של 57%.
  • שיעור הילדים החיים בעוני בברטניה ירד מ-13% ל-10%. שיעור הילדים החיים בעוני בישראל עלה מ-25% ל-34%.
  • העוני בקרב הילדים בישראל גבוה כיום ב-340% מאשר בבריטניה.
  • מ-1999 עד 2005 ירד מספר תושבים העניים בבריטניה מ-5.6 מיליון איש ל-5.2 מיליון איש, ירידה של 7%. מספר העניים בישראל עלה מ-1.06 מיליון ל-1.58 מיליון, גידול של 49% .
  • ב-1999 חיו 10% מהבריטים מתחת לקו העוני, כיום חיים בעוני רק 9%. ב-1999 חיו 19% מן הישראלים מתחת לקו העוני, היום חיים בעוני 24%. פי 2.5 מאשר בבריטניה.
  • מ-1999 עד 2005 ירד אחוז גמלאים העניים בבריטניה מ-12% ל-9% ומספרם הצטמצם ב-17%. בישראל גדל מספר הגמלאים העניים ב-40%. כיום חיים בארץ מתחת לקו העוני 25% מהגמלאים. פי 2.7 יותר מאשר בבריטניה.

 

אלו הן תוצאות המאבק הנועז של ממשלות בלייר להקטנת העוני - והמאבק הנואל של ממשלות ישראל להגדלתו. ממשלות בלייר "הורידו" את בריטניה למדרגה של מדינה שבה העוני בקרב הילדים והקשישים הוא מן הנמוכים במערב. ממשלות ישראל "העלו" את ישראל לדרגה של מדינה שבה העוני בקרב הקשישים והילדים הגבוה במערב. איך טוני בלייר עשה זאת?

 

לא בנסים. לא בסיסמאות. בצעדי מדיניות מדודים, ממוקדים, מקיפים ונשענים על יעוץ מקצועי ומאגרי מידע. במלחמתה בעוני בקרב הילדים, משתמשת ממשלת

בריטניה בקצבאות הילדים. הקצבאות, בשילוב זיכויי מס נדיבים, ניתנות לפי מבחני הכנסה ותעסוקה: הורה לילדים היוצא לעבודה מקבל מענק ממשלתי גבוה בהרבה ממי שאינו עובד. הקצבה נפסקת כליל ברמות הכנסה בינוניות ומעלה. המלחמה בעוני של הגמלאים נשענת על מה שקרוי אצלנו "קצבת הזקנה של הביטוח הלאומי" ומה שקרוי בבריטניה "פנסיה ציבורית לכל". הפנסיה הזו הועלתה ברציפות עד שהגיעה לרמה שבה מקבליה יכולים לחיות ממנה בכבוד יחסי.

 

התקשורת הבריטית, ביקורתית כראוי, ציינה שהממשלה בכל זאת לא השיגה את מלוא יעדה: לפי הגדרה אחת, מספר הילדים העיניים ירד מ-1999 "רק" ב-23% ולא ב-25% כפי שהבטיח טוני בלייר בנאומיו לפני שמונה שנים. לפי הגדרה אחרת, הלוקחת בחשבון גם את הוצאותיה של המשפחה הענייה לדיור, מספר הילדים העניים ירד רק ב-17%. אתם יודעים מה? אני קונה את הכישלון הזה בשתי ידיים.

 

עוד בבלוג של סבר פלוצקר: כמה שווה העלוקה של גוגל?

 



מאת: סבר פלוצקר | 17:41 | הגיבו 15 תגובות
שלחו קטע לחבר  |  קראו תגובות |  הוסיפו תגובה | 

פורמט להדפסההדפס כתבה   שמירהשמרו כתבה  

חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as31-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©