שתף קטע נבחר

סקירה: ה-Xbox 360 - מבט לעומק הקונסולה

בסך הכל, Xbox 360 היא פלטפורמת משחק נהדרת – גם כשמשקללים את המימדים ואת פליטת החום. היא מציבה רף חדש לקונסולות משחק, עם וידאו באבחנה גבוהה וצליל היקפי. הכותרים שהושקו עם השקת הקונסולה נפלאים, והמפתחים עוד לא אמרו את המילה האחרונה

מיקרוסופט העריכה כי תמכור שלושה מיליון יחידות Xbox 360 בחודשים הראשונים של ההשקה. יתכן שהיא צודקת בהערכתה. יש כמה ענייני עיצוב שלא הלהיבו אותנו, אבל בסך הכל מאוד התרשמנו מהקונסולה ומהאביזרים. קיבלנו צמרמורת מהמחשבה על המשחקים שיצאו בעתיד וינצלו את מלוא כוחה של 360. לפניכם קונסולת משחק עם טכנולוגיה מהדור הבא.

 

אם אתם משדרגים מהדגם המקורי של Xbox, תשמחו לגלות שקונסולת 360 תומכת ברוב המשחקים הקיימים, לרבות ב-Halo. הבעיה היא שמיקרוסופט אינה מצרפת לחבילה הוראות להעברת משחקים שמורים מ-Xbox המקורית, וגם אנחנו לא ממש הצלחנו להבין איך עושים זאת. כמו-כן,

תזדקקו לבקרים חדשים, בחיבור USB או בחיבור אלחוטי.

 

בתוך המארז

 

החומרה של 360 מיועדת לספק ביצועי משחק חזקים – הרבה יותר ביצועים מאלה של הגירסה הראשונה. היא אפילו מעוצבת באופן אסתטי: פנים המארז מזכיר יותר עיצוב של iBook או iPod מבית אפל. כוח העיבוד מתקרב לטריליון נקודות צפות לשניה (1 teraflop).

 

המעבד מורכב משלוש ליבות IBM בעלות קצב שעון של 3.2GHz כל אחת, אם כי לפי השמועות מעטים הכותרים שמשתמשים בשלב זה ביותר ממעבד אחד. ביצועי גרפיקה משופרים מושגים באמצעות מאיץ גרפי של ATI, בעל קצב שעון של 500MHz. המעבדים והמעבד הגרפי (ה-GPU) חולקים זיכרון GDDR3 RAM משותף בגודל 512 מגהבייט, הודות לארכיטקטורה הייחודית.

 

יש תמיכה במשחקים בפורמט 16 על 9, באבחנה גבוהה – 480p, 720p או 1080p עם החלקת עקומות (anti-aliasing). יש כמובן גם תמיכה באבחנה רגילה. האודיו יכול להיות מונו, סטריאו או דולבי דיגיטל 5.1, לבחירתכם. קל לקבוע את העדפות האודיו והוידאו בזמן ההתקנה. הדבר היחיד שצריך לשים אליו לב הוא מתג HDTV/TV – לברירה בין טלוויזיה באבחנה רגילה לבין טלוויזיה באבחנה גבוהה. ברכישת חבילת הפרמיום מקבלים כונן קשיח (ניתן להסרה) בנפח של 20 גיגהבייט. אפשר לשמור עליו מוסיקה, פרופילי גיימרים והורדות.

 

ל-360 שני חריצים להוספת זיכרון (פעמיים 64 מגהבייט), ושלושה שערי USB לצורך חיבור למכשירים ובקרים.

 הקונסולה מתחברת לרשת באמצעות שער אתרנט. אם אתם לא מאמינים בחוטים, תוכלו לרכוש מתאם רשת אלחוטית בתקן 802.11a/b/g תמורת 100 דולר נוספים.

 

בהתקנה זיהתה 360 כהלכה את העובדה שכבל הרשת היה מחובר למתאם רשת אלחוטית, והתחברה בהצלחה לרשת. יכולות המשחק האלחוטיות מובנות, ואפשר לשחק באמצעות ארבעה בקרים אלחוטיים. אלה נמכרים בנפרד תמורת 50 דולר לכל בקר.

 

בחבילת הפרמיום תקבלו בקר אלחוטי אחד. יכולת הקונסולה כנגן DVD שגרתיות למדי. בחבילת הפרמיום תקבלו גם שלט מדיה קטן. אפשר להצטייד בשלט אוניברסלי בגודל טבעי תמורת 30 דולר נוספים. חבילת הפרמיום כוללת גם דיבורית (אוזניות ומיקרופון) לשימוש ב-Xbox Live.

 

הבקר האלחוטי מעוצב ובנוי היטב. הוא נוח, מאוזן ואינו שוקל יותר מדי. הכפתורים היו מדויקים ותגובתיים בכל המשחקים בהם שיחקנו. הבקר מגיע עם זוג סוללות AA.

 

יש לקחת כמה דברים בחשבון כשמחליטים על מיקומה של הקונסולה. היא מפיקה כמות אדירה של חום מחלקה האחורי.

אפשר למקם אותה באופן אופקי או אנכי, כדי לספק לה אוורור הולם. גודלו של השנאי הענק (21.6 על 7.6 על 6.4 ס"מ) כרבע מגודל כל הקונסולה. לא ברור לנו מדוע הקונסולה כה גדולה, בהתחשב בעובדה שספק הכוח חיצוני. למי יש מקום לעוד קופסה גדולה במערכת הבידור הביתי?

 

אז איך היא במשחקים

 

אם נשכח מענייני עיצוב, קונסולת 360 היא חוויה שלא מהעולם הזה. איכות הגרפיקה ואיכות האודיו מדהימות. הבעיה היחידה היא שאין בשעה זו שיפור בזמני הטעינה בהשוואה לקונסולות קיימות. ייתכן שזמני הטעינה ישתפרו כשהמפתחים יתעמקו בקידוד של 360.

 

המשחקים בהם שיחקנו היו מרשימים בכל מובן. משחק המרוצים Project Gotham Racing 3 פשוט נראה טוב, ועושר הפרטים

 נוגע ללב: כל מנוע מתאפיין בצליל ייחודי, וכך אפשר לשמוע מכונית שמגיעה מאחור ולזהותה, עוד לפני שהיא עוקפת. קו השמיים של ניו-יורק מפורט באופן יוצא דופן בתצפית מ-Brooklyn Bridge. המשחק Ridge Racer 6 עושה יופי של עבודה ביצירת חוויית מרוצים שאופיינית לאולמות משחק.

 

ההנפשה והמשחקיות ב-Kameo ראויות לציון, והדמויות בו נראות כמעט חיות. כשהדמות שלנו דהרה על סוס אל תוך השקיעה בעמק, נדהמנו מעצם המחשבה על המספר העצום של הפוליגונים שתרמו ליצירת הרגע.

 

אם אתם חובבי יריות, Quake 4 מותח ומצמרר כמו בגרסת PC, ו-Call Of Duty 2 סוחף לחלוטין אל טירוף הקרבות של מלחמת העולם השנייה. אם אתם בעניין כדורסל, תוכלו ליהנות מ-NBA Live, שם תשימו לב לריצוד עיני השחקים ולזיעה הניגרת. המשחק Criminal Origins מצליח ליצור אווירה של סרט אימה, עם אודיו ווידאו מצוינים.

 

בסך הכל, Xbox 360 היא פלטפורמת משחק נהדרת – גם כשמשקללים את המימדים ואת פליטת החום. היא מציבה רף חדש לקונסולות משחק, עם וידאו באבחנה גבוהה וצליל היקפי. הכותרים שהושקו עם השקת הקונסולה נפלאים, והמפתחים עוד לא אמרו את המילה האחרונה. למרבה הצער, עדיין לא ידוע מתי תופץ הקונסולה בישראל באופן מסודר (אפשר להשיגה בייבוא אישי, כמובן).

  

מדיה זורמת ב-Xbox 360

 

קהיליית הגיימרים של Xbox לא באמת יכולה רק לשחק כל הזמן ("רוצה להתערב?" אומר לי פה מישהו). באותם רגעים בהם אתם לא משחקים, תוכלו להשתמש ביכולות הקונסולה להזרים מדיה (תמונות, מוסיקה, וידאו, תוכניות טלוויזיה מוקלטות) באבחנה גבוהה ועם צליל היקפי, ממחשב מדיה שנמצא בחדר אחר בבית. אין ספק שזו מעלה נוספת של הקונסולה המצוינת, אבל לצערנו מיקרוסופט לא עושה מספיק כדי שהחוויה תהיה מושלמת.

 

גם קונסולת Xbox המקורית תפקדה כ-Media Center Extender, אבל באופן משוכלל פחות. Xbox 360 תומכת בטלוויזיה באבחנה גבוהה ובצליל היקפי. היא גם דורשת שתשתמשו במערכת ההפעלה של מיקרוסופט למרכזי מדיה - MCE 2005. הממשק זהה כמעט לחלוטין לזה של מערכת ההפעלה למרכזי מדיה, למעט העובדה שנוסף בו כפתור X (יציאה ל-Xbox) בחלק השמאלי העליון של המסך.

 

כשתהיה לכם קונסולת Xbox 360 שמחוברת לטלוויזיה בסלון, תוכלו להקרין את כל התמונות ממחשב המדיה על גבי מסך הטלוויזיה. אם הטלוויזיה באבחנה גבוהה, הן יוצגו באבחנה מירבית של 720p (כלומר, 720 פיקסלים אנכיים). יש גם כלי עריכת תמונות בסיסיים, אך אין אפשרות להדפיס תמונות.

 

אפשר כמובן לנגן קובצי מוסיקה בפורמט MP3 או WMA, ולצפות בוידאו ביתי בפורמט WMV או MPEG ובתוכניות טלוויזיה חיות ומוקלטות.

 

הבקר מאפשר לשלוט על כל תכונות המולטימדיה, אבל נוח יותר להשתמש בשלט 26 כפתורים שכלול בחבילה. הקדישו קצת זמן ללימוד השלט. תתפלאו לגלות עד כמה מיקרוסופט מעונינת לקדם את חוויית המולטימדיה. הכפתור הירוק בשלט יביא אתכם ישירות לתפריט הראשי של מרכז המדיה. אין גישה ישירה לתמונות, וידאו ומוסיקה, אבל משתמשים שרוצים לצפות בקובץ מדיה מתחילתו ועד סופו יוכלו לעשות זאת בקלות.

 

אם אתם קונים את 360 כדי לשחק, תהיו שמחים לקבל תכונות אלה כתוספת. מי שמעוניין רק בהזרמת מדיה, עשוי להתעניין יותר ברכזות מדיה ייעודיות, דוגמת Roku HD1000.

 

מחיר: הקונסולה הבסיסית – 300-500 דולר, חבילת פרמיום – 500-800 דולר.

 

ציון:

 

כתבו: מאת'יו ד. סארל, ביל הווארד

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ה-Xbox 360. מומלצת
צילום: איי פי
מומלצים