שתף קטע נבחר
צילום: שאול גולן

כשר אבל טעים - הזוכים בתחרות מתכוני גולשים לפסח

ביקשנו מכם לשלוח לנו מתכונים כשרים לפסח שאתם אוהבים במיוחד ומתוכם בחרנו שלושה זוכים. האמת? היה קשה, אנחנו מודים, שלחתם המון מתכונים מצויינים שהקשו עלינו את הבחירה. אז קבלו את שלושת המתכונים הזוכים, ועוד כמה מתכונים שאהבנו במיוחד

מקום 1 - עוף ממולא קינואה מקום 2 - סלמון על סלט חם מקום 3 - קציצות ברכז רימונים עוד מתכונים שאהבנו במיוחד 

 

רבים חושבים שאוכל כשר לפסח, אינו טעים. לכבוד פסח, ביקשנו מכם שתוכיחו את ההפך ותשלחו אלינו מתכונים ייחודים וכשרים לפסח. ומה הבטחנו בתמורה? פרסים מפנקים של קנווד (חברת ברימאג), שיעשו לכם כיף להיכנס למטבח.

 

הפרסים והזוכים 

 

בפרס הראשון, מעבד מזון דגם FP481 של קנווד, זכתה שלי לייבן ברק עם מתכון של עוף ממולא קינואה ועוד כל מיני הפתעות.

 

בפרס השני, שייק בר דגם SB-200 של קנווד, זכתה תהילה גיגי ששלחה מתכון לסלמון צרוב שמוגש על סלט חם.

 

בפרס השלישי, מסחטת מיץ דגם 154 של קנווד, זכתה גילה, עם מתכון לקציצות ברכז רימונים.

 

 

מקום 1 - עוף ממולא קינואה

 

מתכון של שלי לייבמן ברק

 

המרכיבים (4-6 מנות):

עוף שלם

1/2 1 כוסות יין לבן יבש

עשבי תיבול טריים שונים (בזיליקום, מיורן, טימין, יבשים או טריים - לבחירתכם)

1 כוס גרגרי קינואה

שמן זית

2 כרישות חתוכות לפרוסות

סלסלת פטריות שמפיניון טריות, חתוכות לפרוסות

200 גרם אגוזי מלך

אגוז מוסקט מגורר

בזיליקום ומיורן מיובשים

מלח, פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

  1. מנקים את העוף, ומשטחים אותו: חותכים בין עצמות החזה כך שהעוף נחצה לשניים באיזור זה בלבד. הופכים את העוף, ולוחצים על הגב, כך שהוא "משתטח".
  2. מכינים מרינדה: מערבבים בתבנית או בקערה שטוחה כוס יין לבן עם עשבי תיבול (כמות לפי הטעם האישי). שמים את העוף במרינדה כשהחזה פונה מטה (כך שהוא יהיה בתוך הנוזל), ומשרים למשך שעה עד שעתיים.
  3. מחממים שמן זית במחבת ומאדים חצי מכמות הכרישה הפרוסה. לאחר שהפכה לשקופה, מוסיפים את הפטריות, ומטגנים עד שהנוזלים מתאדים לגמרי. מתבלים במלח ופלפל, ובעשבי תיבול לפי הטעם.
  4. מבשלים כוס קינואה - כמו אורז, מטגנים את הקינואה במעט שמן ומוסיפים שתי כוסות מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ- 20 דקות עד שהקינואה מוכנה.
  5. מערבבים את הכרישה והפטריות עם הקינואה המבושלת. מוסיפים אגוזי מלך.ממלאים א העוף: מכניסים את התערובת בין העור לבשר.
  6. מפזרים את הכרישה החתוכה שנותרה (ניתן להוסיף לה עשבי תיבול שאוהבים) בתבנית שטוחה, שמים את העוף הממולא על הכרישה, ושופכים עליו את המרינדה שנותרה, ואתת חצי כוס היין שנותרה. מכסים בנייר אלומיניום.
  7. אופים בתנור בחום של 180-200 מעלות צלזיוס במשך 50 דקות לערך (עד שעוף רך). לאחר מכן מסירים את נייר האלומיניום ואופים עד שהעוף משחים. מגישים את העוף עם הרוטב שנוצר בעת אפייתו.

 

חזור למעלה
מקום 2 - סלמון על סלט חם

 

מתכון של תהילה גיגי

 

המרכיבים (4 מנות):

4 נתחי פילה סלמון (אפשר כמעט עם כל דג, ולא חייבים פילה, אפשר שלם)

3 כפות שמן קנולה (עדיף)

לסלט:

2 עגבניות

צרור פטרוזליה

צרור שמיר

2 שיני שום

1/2 בצל לבן

צרור כוסברה

1 כף פפריקה מתוקה

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 פלפל חריף טרי (לא חובה)

100 גרם אגוזים קצוצים גס

מיץ מחצי לימון

2 כפות שמן זית

כ- 7 זיתים מגולענים (עדיף סורים)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את השמן במחבת רחבה ועמוקה. חרוצים חריצים בנתחי הדג וסוגרים אותם בצליה קצרה מכל צד. מוציאים את הנתחים וסופגים את השמן.
  2. חותכים דק דק את כל מרכיבי הסלט ומערבבים הרבה עד שמתקבל הרבה רוטב.
  3. מניחים את הסלט במחבת, עליו מניחים את נתחי הדג כשהחריצים פונים מטה, כלפי הסלט, ומבשלים מכוסה על אש הכי נמוכה כ 10 דקות, עד שהסלמון רך אבל לא עשוי מידי.

 

חזור למעלה
מקום 3 - קציצות ברכז רימונים

 

מתכון של גילה

 

המרכיבים:

1/2 ק"ג בשר בקר טחון

1/4 כוס קמח מצה

1/2 כוס אורז

ביצה

1 כפית פלפל שחור

1 כף פפריקה אדומה

1/2 כוס סוכר

3 כפות חומץ בלסמי

1/4 כוס רכז רימונים

1 כף שיני שום כתושות

בצל

3 כוסות מים

4 כפות קטשופ

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את הבשר, קמח מצה, ביצה, 1/2 כפית פלפל שחור, פפריקה ואורז בקערה.
  2. מחממים שמן בסיר שטוח ורחב ומטגנים בצל עד שקיפות. מוסיפים סוכר, חומץ, חצי כפית פלפל שחור, רכז רימונים, שום ,קטשופ ומים ומביאים לרתיחה.
  3. לאחר שהרוטב רותח יוצרים קציצות ומבשלים ברוטב כחצי שעה. אם יש צורף מוסיפים מים.

 

חזור למעלה
עוד מתכונים שאהבנו במיוחד

 

ארטישוק ירושלמי ממולא

 

מתכון של אביגיל ג'רסי

 

המרכיבים (8 מנות):

8 גבעולי ארטישוק ירושלמי

למלית:

400 גרם בשר בקר טחון

2 כפות קמח מצה

1 ביצה+ חלבון ביצה

מלח ופלפל לטעם

1 כוס קמח מצה מנופה

1 ביצה+חלמון טרופים יחד עם קורט מלח

שמן לטיגון עמוק

לרוטב:

2-3 כפות שמן

2 שיני שום כתושות

3 כפות רסק עגבניות

2 כפיות אבקת מרק

כמון לטעם

3-4 כפות פטרוזיליה קצוצה

 

אופן ההכנה:

  1. מנקים את גבעולי הארטישוק מהסיבים, ושוטפים. חותכים אותם לחתיכות באורך 10 ס"מ וחוצים לאורכם. מערבבים את הבשר עם קמח המצות, מוסיפים ביצה וחלבון ביצה, מתבלים ומערבבים היטב. משהים כ- 20 דקות למיצוי הטעמים.
  2. בינתיים, מכינים את הרוטב: מחממים קלות את השמן, מזהיבים את השום, מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים תוך כדי בחישה עוד 4-5 דקות. מדללים במים את אבקת המרק והכמון, יוצקים לרוטב ומבשלים על להבה נמוכה 5 דקות נוספות.
  3. ממלאים בין שני חצאי הגבעולים את מלית הבשר, ומהדקים היטב. מקמחים, טובלים בביצה הטרופה והחלמון, ומטגנים בשמן חם ועמוק עד להזהבה יפה.
  4. מסדרים את גבעולי הארטישוק בכלי חסין חום, יוצקים את הרוטב ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 190 מעלות, כ-30 דקות.

 

 

אטריות לפסח

 

מתכון של אורית מילגרום

 

המרכיבים (6 מנות):

6 ביצים

2 כפות גדושות של קמח תפוחי אדמה

1 כוס מים

מלח

1 כף שמן

 

כלים: מחבת טפלון

 

אופן ההכנה:

  1. מערבלים היטב את כל החומרים פרט לשמן. מחממים את השמן במחבת ומוסיפים אותו לבלילה. יוצקים בכל פעם כמות מועטה למחבת, כך שמתקבלת חביתית דקיקה ביותר( כ- 15-10 שניות לכל צד).
  2. לאחר שמתקבלת ערימת חביתיות, מגלגלים את כולן יחד וחותכים לרצועות דקיקות דקיקות.

  

 

סלט כרוב עם פלפלים

 

מתכון של קובי

 

המרכיבים:

2 פלפלים אדומים

2 פלפלים צהובים

2 פלפלים ירוקים

1 גזר מגורר סיני

1/2 כרוב קצוץ

בצל ירוק

נבטי שעועית (הנבטים העבים)

אגוזי קאשיו קלוים טחונים גס

שקדים קלויים טחונים גס

לרוטב:

1/3 כוס שמן

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס חומץ

4 שיני שום

כפית מחוקה מלח

 

אופן ההכנה:

  1. קולים את הפלפלים על אש או בתנור עד להשחמתם. מיד מכניסים לשקית, סוגרים וממתינים כמה דקות. מוציאים מהשקית קולפים וחותכים לרצועות. מניחים בקערת הגשה ומיפים את שאר הירקות.
  2. מניחים את כל חומרי הרוטב בסיר קטן, מביאים לרתיחה ויוצקים על הירקות. מוסיפים את האגוזים והשקדים, מערבבים היטב, מקשטים בבצל ירוק ומגישים.

 

 

בלינצ'ס ממולאים בפטריות ועשבי תיבול

 

מתכון של רבקה

 

המרכיבים (9 מנות):

5 ביצים טרופות

15 כפות מחוקות קמח תפו"א

1/2 כוס שמן רגיל

מים

מלח

למילוי:

1 בצל גדול קצןץ דק

1 כרישה קצוצה דק (החלק הלבן בלבד)

2 סלסילות פטריות שמפיניון

פלפל אדום גדול חתוך לקוביות קטנות מאוד

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק

1/4 כוס שמיר קצוץ דק

2 כפיות אבקת מרק עוף פרווה

פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל חומרי הבלילה מלבד המים. מוסיפים מים בזהירות ומערבבים, עד שמתקבלת בלילה מעט יותר סמיכה משמנת מתוקה.
  2. מחממים מעט שמן במחבת טפלון, יוצקים מעט מהבלילה למחבת, מפזרים את הבלילה בצורה אחידה ע"י סיבוב המחבת. מטגניים מספר שניות והופכים צד. ממשיכים כך עד שהבלילה נגמרת.
  3. מחממים מעט שמן זית במחבת, מטגנים את הבצל והכרישה עד להזהבה, קוצצים את הפטריות ומוסיפים.
  4. מוסיפים אבקת מרק, פלפל שחור ואת קוביות הפלפל האדום. מטגנים תוך ערבוב מספר דקות, עד שהפטריות מבושלות. לקראת הסוף מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים.
  5. מוציאים מהמחבת ומניחים על מסננת כדי שהנוזלים ייגרו מהתערובת. ממלאים כל כרוכית במעט תערובת ומגלגלים.
  6. להגשה: מכסים את הכרוכיות בנייר כסף ומחממים בתנור.

 

 

פסטל בשר בקר ברוטב טחינה

 

מתכון של רחל אלתר

 

המרכיבים (8-12 מנות):

10 מצות מושרות במים ושבורות

5 ביצים

500 גרם בשר בקר טחון

3 בצלים קצוצים

1 גזר מגורד

1 עגבנייה קצוצה

2 תפוחי אדמה מבושלים, קלופים ומגורדים במגרדת גסה

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/4 כוס שמן

שום כתוש

מלח, פלפל שחור גרוס

לטחינה:

1 כוס טחינה גולמית

מיץ מ-2 לימונים

מים קרים

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

3 שיני שום

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן במחבת גדול ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים גזר, שום ואת הבשר הטחון. מטגנים תוך ערבוב. מפוררים את הבשר במהלך הטיגון. מטגנים עד שהבשר מאבד את צבעו האדום.
  2. מוסיפים את תפוחי האדמה והעגבניות, מבשלים 10 דקות, מורידים מהלהבה ומצננים. 
  3. טורפים שתי ביצים בקערה, מוסיפים את שברי המצות ומערבבים היטב. סוחטים את המצות ומניחים בצד.
  4. מוסמוסיפים לתערובת הבשר את  הביצים שנותרו , ומתבלים במעט מלח ופלפל שחור.
  5. משמנים תבנית פיירק, מניחים בתחתית חצי מכמות המצות, מעל מכסים בתערובת הבשר ומעל מניחים את החצי הנותר של המצות. אופים כ-30 דקות בחום בינוני-גבוה.
  6. בינתיים מכינים את הטחינה. בתום האפייה יוצקים את הטחינה ומגישים מיד.

 

 

פונדנט שוקולד חם

 

מתכון של גלית פלד

 

המרכיבים (6 מנות):

4 ביצים

100 גרם סוכר

100 גרם שוקולד עם תכולת קקאו של יותר מ-60%

100 גרם חמאה

25 גרם קמח מצה דק

25 גרם קמח תפוחי אדמה

 

אופן ההכנה:

  1. מקציפים ביצים עם סוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית (לפחות 5 דקות טריפה במיקסר). מנפים יחד את קמח המצה וקמח תפו"א לכלי.
  2. ממיסים שוקולד עם חמאה במיקרוגל.
  3. מוסיפים לקערה עם הביצים את תערובת הקמחים ומקפלים אותם פנימה. מקפליפ בזהירות את תערובת השוקולד חמאה לתוך תערובת הביצים והקמח.
  4. יוצקים לכלים קטנים (קוקוטים, אפשר חד פעמיים מאלומיניום) משומנים ומכניסים למקרר.
  5. לפני ההגשה מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים 6 דקות. אפשר להגיש בכוסיות או לחתוך הקוקטים ולהוציא לצלחת ולהגיש עם גלידת וניל.

 

 

לביבות מצות עם דבש

 

מתכון של פרנקה הרפז

 

המרכיבים (8 מנות):

6 מצות שבורות לחתיכות קטנות

2 ביצים שלמות

50 גרם צנוברים

50 גרם צימוקים

1 כוס סוכר

1/2 כוס קקאו

נוזל להרטבת המצות - חלב, יין או מים

שמן לטיגון

להגשה: דבש למריחה

 

אופן ההכנה:

  1. משרים את המצות בנוזל עד שהן מתרככות מעט, מסננים וסוחטים. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה.
  2. מחממים שמן לטיגון, יוצרים לביבות קטנות בעזרת שתי כפות ומטגנים עד הזהבה. סופגים את השמן על נייר סופג, ויוצקים דבש על הלביבות. מגישים מיד ואוכלים חם.

 

  

כישוף לבן

 

מתכון של סופי ברזילי

 

המרכיבים (8-10 מנות):

1 ק"ג תותים

1 חבילה ג'לי בטעם אננס

1 כפית גרידת לימון

4 חלמונים

1 כוס סוכר

1 שקית סוכר וניל

400 גרם גבינה מסקרפונה

2 מיכלים שמנת מתוקה

לציפוי: 10-8 כפות פראלין או אגוזים טחונים או פירורי עוגיות כשרות לפסח

 

כלים: 10-8 כוסות יין

 

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את התותים, חוצים לאורך ומניחים על מגבת ליבוש.(אם הם גדולים מאוד חותכים לרבעים)
  2. מכינים את הג'לי לפי ההוראות שעל האריזה בתוספת גרידת הלימון ומערבבים היטב.
  3. מניחים 3 חצאי תות בתחתית כל כוס ומוזגים את הג'לי לגובה של רבע כוס. מכניסים לקרור כשעה.
  4. בינתיים, מקציפים חלמונים, סוכר וניל וסוכר לקצף בהיר. מוסיפים את הגבינה בהקצפה איטית ומקציפים לקרם אחיד.
  5. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה בקערה נפרדת ומקפלים לתוך קרם הגבינה.
  6. מוציאים את הכוסות מהקרור, מסדרים כ-6 חצאים נוספים על שכבת הג'לי (משתדלים שחצאי התות יהיה קרובים לדופן הכוס). מוזגים מקרם הגבינה כ- 3 כפות על שכבת התותים, ומפזרים מעל כל תלולית קרם, כף מהציפוי ומסדרים מעל 2 חצאי תותים.

 

 

עוגת תפוחים

 

מתכון של לינה לוי

 

המרכיבים:

תערובת מס' 1:

5 ביצים

1/2 כוס קמח מצות לעוגה

1 כוס קמח תפוח-אדמה

1/4 כוס סוכר

1/4 כוס שמן

קורט מלח

תערובת מס' 2:

4 תפוחי-עץ ירוקים גרנד סמית

1/2 כוס סוכר

1/4 כוס צימוקים

2 כפיות אבקת קינמון

לימון-לסחוט מעט לימון

תערובת מס' 3:

1/4 כוס סוכר לבן

1/4 כוס אגוזים חתוכים גס

2 כפיות אבקת קינמון

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את כל מרכיב תערובת מס' 1 לקערת מיקסר ומערבלים היטב. מערבבים את תערובת מס'2 ומס' 3 בקערות נפרדות.
  2. קולפים את תפוחי העץ וחותכים לקוביות בינוניות.
  3. מחממים התנור ל-180 מעלות צלזיוס. משמנים תבנית עוגה עגולה (24, 26) במרגרינה.
  4. יוצקים בזהירות את התערובות לתבנית: ראשית את תערובת מס' 1, אח"כ מס' 2 ולבסוף מס' 3.
  5. אופים 45 דקות, מוציאים מהתנור ונותנים לעוגה לנוח.

 

 

עוגת אגוזים וקוקוס עם קרם קפה

 

מתכון של סיגל ברמר

 

המרכיבים:

100 גרם שוקולד מריר מגורר או קצוץ גס

1 כוס קוקוס

1 כוס אגוזים קצוצים גס

6 ביצים

1 כפית אבקת אפיה

1 כוס סוכר

3 כפות יין מתוק

1 כפית נס קפה

2 כפות שטוחות קמח מצה

1 כוס קפה נמס (שמכינים ממים וכפית קפה נמס)

לקרם:

1 מיכל שמנת מתוקה

1 חבילה איסטנט פודינג וניל

1 כף אבקת קפה נמס

1 כוס חלב

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה קוקוס, שוקולד מריר, אגוזים קצוצים, קמח מצה, אבקת אפיה וכפית נס קפה. מפרידים את הביצים לתוך שתי קערות.
  2. מקציפים את החלמון עם חצי כוס סוכר עד שהתערובת בהירה ותפוחה, מוסיפים את היין לערבוב נוסף ומניחים בצד.
  3. מקציפים את החלבון עד לקבלת קצף ומוסיפים בהדרגה את חצי כוס הסוכר שנותרה ומקציפים עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
  4. מאחדים את תערובת הקוקוס עם החלמונים בתנועות קיפול, מוסיפים כמה כפות מקצף החלבונים כדי לאוורר את העיסה ואז מוסיפים בקיפול את שארית הקצף עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. מעבירים לתבנית משומנת בקוטר 26 ואופים בחום בינוני 170 מעלות כ-25 -30 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
  6. מוצאים מהתנור ויוצקים את הקפה הנמס (הנוזל) בצורה שווה על העוגה כשהיא עדיין חמה. מניחים לעוגה להתקרר.
  7. מקציפים שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג ואבקת קפה נמס, עד לקבלת קרם אחיד. מורחים על העוגה, מכניסים למקרר ללילה. אפשר לקשט באגוזי מלך.

 

 

חזור למעלה
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מי אמר שלא טעים? אוכל כשר לפסח
צילום: סי די בנק
מרכז הזמנות ברימאג, טלפון: 1-700-50-22-11
מומלצים