שתף קטע נבחר

פגישת בל"ד ובכירי החמאס: "ישראל עוברת על החוק"

היום הגיע תורם של אנשי מפלגת בל"ד להיפגש עם בכירי החמאס שישראל רוצה לשלול את אזרחותם. ח"כ זחאלקה: "מי שעובר על החוק הבינלאומי היא ממשלת ישראל". הפגישה מעלה אל הפרק שלל הצעות חוק - בין השאר, זו של דני נוה שמציע לאסור בחוק פגישות עם נציגי ארגוני טרור, איסור שזכה בשעתו לכינוי "חוק אייבי נתן"

האיסור לקיים מפגשים עם נציגי ארגוני טרור שזכה לכינוי "חוק אייבי נתן", בוטל ב-1993 במהלך החתימה על הסכמי אוסלו, אבל כעת דורשים ח"כים להקים אותו לתחייה בעקבות פגישתם של חברי הכנסת הערבים עם אנשי החמאס. ולמרות כל הביקורת, הפגישות עם אנשי החמאס המשיכו גם היום (ה'). בצהריים נפגשו ח"כים מבל"ד עם בכירי החמאס, במחאה על החלטת הממשלה לשלול מהם את מעמד תושב הקבע.

 

בתום הפגישה עם אנשי החמאס, אמר ל-ynet ח"כ ג'מאל זחאלקה מבל"ד: "הם לא עברו על החוק, אפילו לא על החוק הישראלי, ומי שעובר על החוק הבינלאומי היא ממשלת ישראל. קיימנו את הפגישה למרות משחקי הפרובוקציה של המשטרה". זחאלקה הביע בפני מארחיו את "מחאתו החריפה על הניסיון לשלול את תושבותם ואזרחותם של חברי הפרלמנט הפלסטיני".


הח"כים מבל"ד בכניסתם לפגישה (צילום: גיל יוחנן)

 

זחאלקה אמר שחברי החמאס הביעו בפגישה זעם עצום על החלטת ישראל וביקשו את עזרתו ואת עזרת חבריו בניסיון למנוע את ההחלטה. "אנו נעלה את העניין הזה בכנסת בפני ראש הממשלה והיועץ המשפטי ונקרא להם שלא ליישם את ההחלטה שהיא צעד מכוער שמבטא ענישה קולקטיבית כלפי הפלסטינים בכלל וכלפי נציגי הציבור שלהם בפרט".

 

לדברי זחאלקה, זה היה ביקור של סולידריות: "החלטת ישראל, אם תצא אל הפועל, משמעותה למעשה היא המשך מדיניות גירושם של הפלסטינים, מדיניות שאנו מתנגדים לה בתוקף".

 

במערכת הפוליטית זועמים על שורת הפגישות עם אנשי החמאס. ח"כ דני נוה (ליכוד) יגיש ביום ראשון הקרוב הצעה לתיקון הפקודה למניעת טרור לפיה פגישה של אזרחים ותושבים ישראלים עם חברים בארגון המוגדר על-פי חוק כארגון טרור תהווה עבירה פלילית. בנוסף, מציע ח"כ נוה לתקן את חוק חסינות חברי הכנסת, כך שחסינותם המהותית לא תחול על פגישות ללא רשות וללא סמכות עם חברים בארגון טרור.

 

"חוק אייבי נתן", האוסר מפגשים עם נציגי טרור נחקק ב-1982, בעקבות מפגשיו של פעיל השלום הנודע עם נציגי אש"ף, בהם יאסר ערפאת. בעקבות מפגשים אלו ריצה נתן שתי תקופות מאסר. באוקטובר 1989 נכלא לאחר שהורשע בפגישה עם נציגי אש"ף. ב-1992 נידון לשנת מאסר לאחר פגישה עם ערפאת, ואולם תקופת מאסרו קוצרה.

 

החוק והמאסרים, ראוי להזכיר, פעלו נגד ישראל כחרב פיפיות והולידו גל אהדה בינלאומית חסרת תקדים לאייבי נתן. בתחילת 1993 ביטלה הכנסת את החוק האוסר על מפגש עם נציגי ארגוני טרור, ומיד לאחר מכן המריא נתן לטוניס ונפגש עם ראשי אש"ף.

  

ועוד במצעד הצעות החוק: יו"ר המפד"ל, ח"כ זבולון אורלב, הגיש הצעת חוק לפיה סיעה או ח"כ לא יוכלו לכהן בכנסת גם אם נבחרו אליה אם יש במעשי הסיעה או במעשיו של הח"כ משום תמיכה בארגון טרור. לדברי אורלב, "יש לתקן את חוק יסוד הכנסת כדי למנוע מצב אבסורדי שמאפשר לחברי כנסת גם לכהן בכנסת וגם לתמוך בארגון טרור". 

 

יו"ר ועדת החוץ והביטחון של הכנסת, ח"כ יובל שטייניץ, פנה אל יו"ר הכנסת הזמני, ח"כ שמעון פרס, ודרש לכונן ועדת אתיקה זמנית שתוכל לדון בבקשתו להרחיק את ח"כ טאלב א-סאנע מדיוני הוועדה, לאחר שזה נפגש עם בכירי החמאס. 

 

שטייניץ יכנס ביום רביעי את ועדת החוץ לדיון מיוחד עם הרמטכ"ל בעקבות הפיגוע בתל-אביב והמשך ירי הקסאמים. הוועדה תדון גם בהתפתחויות בנושא האיראני. שטייניץ אמר שהוא נחוש בעמדתו ש"אין לאפשר את השתתפותם של חברי כנסת המקיימים קשרים עם ארגון טרור בדיון הקרוב". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: לע"מ
נוה מציע
צילום: לע"מ
צילום: אי אף פי
לא להיפגש עם אבו-טיר?
צילום: אי אף פי
צילום: זום 77
החוק ע"ש אייבי נתן
צילום: זום 77
מומלצים