שתף קטע נבחר

קבב עכשיו - ארבעה מתכונים ומדריך צלייה

לכבוד חג המנגלים הבא עלינו לטובה, יצאה תמי לויאב לפגוש את דיטה, אישה שהיא מוסד ואלופה בקבבים, שהסבירה לה איך צולים קבבים. ויש גם מתכונים

קבבונים פיקנטיים של דיטה קבב בתיבול כמון וקינמון קבב עם צנוברים וטחינה קבב לוקוס וחציל קלוי 
 

 

קבבונים פיקנטיים של דיטה

 

מתכון של דיטה, "דיטה"

 

כאשר מכינים את הקבבונים בבית מומלץ להשתמש בבשר כבש קצוץ או טחון, אבל ניתן גם להכינם מבשר בקר שמוערב בשומן כבש.

 

המרכיבים:

1 ק"ג בשר טרי

300 גרם שומן כבש

1/3 כוס בצל קצוץ

1/2 כפית אבקת סודה לשתיה

1 פלפל חריף קטן

כוסברה לפי הטעם

כמון לפי הטעם

מלח לפי הצורך

1/2 כוס מים קרים

 

אופן ההכנה:

  1. טוחנים את הבשר במכונת בשר יחד עם הפלפל החריף והכוסברה. מוסיפים את הבצל הקצוץ ואת התבלינים. מוסיפים מים ומערבבים תוך כדי.
  2. מניחים לתערובת לנוח כשעה.
  3. יוצרים קבבונים עגולים קטנים וצולים על גריל פחמים.

 

 

חזור למעלה
קבב בתיבול כמון וקינמון

 

מתכון של השף אבי ביטון, "אדורה"

 

 

המרכיבים:

1 ק"ג בשר טחון באיכות טובה, רצוי בשר עגל (נתחי אנטריקוט, שפונדרה), שמן במקצת

1/2 קילו בצל קצוץ

צרור גדול של פטרוזיליה קצוצה

1 כף גדושה כמון

1/2 כפית פתיתי צ'ילי חריף

1/4 כפית פלפל לבן

1/4 כפית פלפל שחור

1/4 כפית קינמון

1/4 כוס שמן זית

מלח

 

אופן ההכנה:
  1. מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה, צרים קציצות עגולות במשקל 80 גרם כל אחת, מסדרים על מגש ומניחים במקרר לפחות לשעתיים לפני הצלייה (הקירור קושר את כל המסה, החלבון בבשר מתייצב בקירור, אחרת הקבב מתפרק).
  2. על גריל פחמים או גריל ביתי, צולים כ-2-3 דקות מכל צד, לדרגת מדיום-וול, אם רוצים מידת צליה גבוהה יותר, צולים דקה נוספת.

 

חזור למעלה
קבב עם צנוברים וטחינה

 

מתכון של השף אלעד הרוש, "בוחא"

 

המרכיבים:

200 גרם בשר כבש טחון

200 גרם בשר בקר טחון

150 גרם שומן כבש

צרור פטרוזיליה קצוץ דק דק

4 בצלים טחונים וסחוטים

2 שיני שום טחונות וסחוטות

50 גרם צנוברים קלויים וקצוצים דק

2 כפות טחינה גולמית

פלפל

מלח

 

אופן ההכנה:
  1. מערבבים היטב את כל החומרים, נותנים לתערובות לנוח במקרר כשעה, יוצרים קבבים וצולים על המנגל.

 

חזור למעלה
קבב לוקוס וחציל קלוי

 

מתכון של השף אביב משה, "מסה"

 

המרכיבים:

3 בצלים לבנים קצוצים דק ומטוגנים בשמן זית טיגון איטי עד לקרמול

1 חציל בלאדי קלוי על הגריל ומקולף

500 גרם בשר לוקוס קצוץ דק

גרירה מלימון אחד

ביצה

חופן פטרוזיליה קצוצה

עגבניה ללא הקליפה וללא הלב קצוצה לקוביות

מלח

פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל החומרים לעיסה אחידה, יוצרים קציצות קטנות וצולים על הגריל.

 

חזור למעלה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שי רוזנצוויג
מקבבת, צולה. דיטה
צילום: שי רוזנצוויג
צילום: שי רוזנצוויג
גירסת המסעדה. קבבים
צילום: שי רוזנצוויג
מומלצים