קבב עכשיו - ארבעה מתכונים ומדריך צלייה
לכבוד חג המנגלים הבא עלינו לטובה, יצאה תמי לויאב לפגוש את דיטה, אישה שהיא מוסד ואלופה בקבבים, שהסבירה לה איך צולים קבבים. ויש גם מתכונים
קבבונים פיקנטיים של דיטה | קבב בתיבול כמון וקינמון | קבב עם צנוברים וטחינה | קבב לוקוס וחציל קלוי |
מתכון של דיטה, "דיטה"
כאשר מכינים את הקבבונים בבית מומלץ להשתמש בבשר כבש קצוץ או טחון, אבל ניתן גם להכינם מבשר בקר שמוערב בשומן כבש.
המרכיבים:
1 ק"ג בשר טרי300 גרם שומן כבש
1/3 כוס בצל קצוץ
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1 פלפל חריף קטן
כוסברה לפי הטעם
כמון לפי הטעם
מלח לפי הצורך
1/2 כוס מים קרים
אופן ההכנה:
- טוחנים את הבשר במכונת בשר יחד עם הפלפל החריף והכוסברה. מוסיפים את הבצל הקצוץ ואת התבלינים. מוסיפים מים ומערבבים תוך כדי.
- מניחים לתערובת לנוח כשעה.
- יוצרים קבבונים עגולים קטנים וצולים על גריל פחמים.
מתכון של השף אבי ביטון, "אדורה"
המרכיבים:
1 ק"ג בשר טחון באיכות טובה, רצוי בשר עגל (נתחי אנטריקוט, שפונדרה), שמן במקצת
1/2 קילו בצל קצוץ
צרור גדול של פטרוזיליה קצוצה
1 כף גדושה כמון
1/2 כפית פתיתי צ'ילי חריף
1/4 כפית פלפל לבן
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית קינמון
1/4 כוס שמן זית
מלח
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה, צרים קציצות עגולות במשקל 80 גרם כל אחת, מסדרים על מגש ומניחים במקרר לפחות לשעתיים לפני הצלייה (הקירור קושר את כל המסה, החלבון בבשר מתייצב בקירור, אחרת הקבב מתפרק).
- על גריל פחמים או גריל ביתי, צולים כ-2-3 דקות מכל צד, לדרגת מדיום-וול, אם רוצים מידת צליה גבוהה יותר, צולים דקה נוספת.
מתכון של השף אלעד הרוש, "בוחא"
המרכיבים:
200 גרם בשר כבש טחון200 גרם בשר בקר טחון
150 גרם שומן כבש
צרור פטרוזיליה קצוץ דק דק
4 בצלים טחונים וסחוטים
2 שיני שום טחונות וסחוטות
50 גרם צנוברים קלויים וקצוצים דק
2 כפות טחינה גולמית
פלפל
מלח
אופן ההכנה:
- מערבבים היטב את כל החומרים, נותנים לתערובות לנוח במקרר כשעה, יוצרים קבבים וצולים על המנגל.
מתכון של השף אביב משה, "מסה"
המרכיבים:
3 בצלים לבנים קצוצים דק ומטוגנים בשמן זית טיגון איטי עד לקרמול
1 חציל בלאדי קלוי על הגריל ומקולף
500 גרם בשר לוקוס קצוץ דק
גרירה מלימון אחד
ביצה
חופן פטרוזיליה קצוצה
עגבניה ללא הקליפה וללא הלב קצוצה לקוביות
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל החומרים לעיסה אחידה, יוצרים קציצות קטנות וצולים על הגריל.