אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

סקר מתחתנים

פוחדים לפשל (אילוסטרציה) צילום: רויטרס
פוחדים לפשל (אילוסטרציה) צילום: רויטרס
 
בעיקר חשוב האוכל (אילוסטרציה) צילום: סי די בנק
בעיקר חשוב האוכל (אילוסטרציה) צילום: סי די בנק
 
 


 

החברים מתחתנים: כמה נותנים הסטודנטים?

מתחתנים בקרוב? תוהים כמה תקבלו בצ'קים? זוג סטודנטים מסורתי יתן 575 שקלים לחבריו הקרובים באמת ו-400 למכרים רחוקים. זוג חילוני יביא 570 לחברים קרובים ו-560 לרחוקים. וגם: הידעתם? רוב הסטודנטים יעדיפו להביא מזומן

מורן זליקוביץ'
עדכון אחרון: 01.05.06, 00:46

ל"ג בעומר מתקרב - ועמו החתונות. סקר חדש בחן את הרגלי החתונות של 400 זוגות סטודנטים אשר עומדים להינשא מכל המגזרים. אם תרצו - "סקר המתחתנים הגדול": החל מספירת הצ'קים הנלהבת ביום החגיגה ועד ההתחשבנות עם הקרובים ה"חסכנים". גילם הממוצע של הנשאלים עמד על 27; 70% מהם חילונים, 20% מסורתיים ו-10% דתיים. והתוצאות? מפתיעות.

 

כשמדובר בחברים קרובים, המגזר הנדיב ביותר הם זוגות מסורתיים שיתנו בממוצע - כך לפי תוצאות הסקר - 575 שקלים לחברים קרובים. מאחוריהם, בהפרש זעום למדי, נמצאים הזוג החילוני שיביאו 570 שקלים בממוצע. לעומת זאת, במקרה של חבר רחוק, דוקא בחור חילוני ובת זוגו עדיפים, שכן אלו יתנו בממוצע 560 שקלים (לעומת 400 שקלים שיתנו המסורתיים).

 

את הסקר ערכה חברת easywed, בשיתוף גורמים אקדמים.

 

עוד עולה מהסקר, כי כמחצית מהזוגות הנשאלים (וליתר דיוק: 45%) משלמים לבדם על הוצאות החתונה. כרבע מתחלקים עם הוריהם בהוצאות החתונה (24%), ועבור 23 אחוזים נוספים מתחלקים ההורים בהוצאות ביניהם. היתר ענו כי הורי החתן (4%) או הורי הכלה (5%) הם אלה שנושאים בנטל ההוצאות כולו. יותר ממחצית הזוגות משלמים על הוצאות החתונה בעצמם. 75% מהזוגות החילוניים והמסורתיים מעורבים בתשלום הוצאות החתונה. עבור מחצית מהזוגות הדתיים - ההורים משלמים על החתונה. בקרב זוגות דתיים – פחות מ-10% משלמים לבדם על הוצאות החתונה.

 

ממה חוששים הזוגות הנישאים?

 

סגרתם עם די ג'יי, המספרה בהיכון וגם הקייטרינג כבר מתבשל? עכשיו מתחיל הלחץ. הסטודנטים המתכוננים להתחתן נתבקשו לדרג מה הדבר המלחיץ ביותר ביום החתונה. 23% דירגו את מחיר החתונה בראש. אחריו 18% ענו כי הפחד מ"פשלה" הוא המפחיד. 13% פוחדים שלא ירצו את האורחים, 12% חוששים מאופן שבו יראו, 12% נוספים דואגים בנוגע לכסף שיקבלו. את הרשימה סוגרים 9% שדיווחו על לחץ מהכל גם יחד, 4% שענו כי דווקא בן הזוג הוא שמלחיץ, ועוד 4% שענו כי הם אינם לחוצים. 5% נוספים חוששים מדברים אחרים ומגוונים.

 

בקרב הכלות לעתיד מתחלק הלחץ כך, על פי סדר חשיבות: מחיר החתונה, הפחד מ"פשלה", הרצון לרצות את האורחים, איך הן תיראנה ביום החתונה וכמה כסף יקבלו. החתנים, מנגד, מדווחים כי הכי מלחיץ: מחיר החתונה, הפחד "לפשל", כמה כסף יקבלו ואיך ייראו ביום החתונה.

 

מחשבה רבה מוקדשת לנושא הסכום המופיעה בכתובה, הלא הוא פדיון הכלה. לרוב ינוע הסכום סביב חזקות, כפולות או נגזרות של ח"י שקלים. אולם מרבית הזוגות, כך מתברר, לא מייחסים חשיבות יתרה למנהג. לשאלה "האם הסכום הכתוב בכתובה חשוב לכם?" ענו 54% כי הסכום לא משנה. 19% נוספים ענו כי לא ייחסו חשיבות לסכום. 17% ענו שכן, ורק 10% ענו "מאוד".

 

מעדיפים ב-cash

 

הסטודנטים מעדיפים לתת כסף על פני מתנה ובאופן די מפתיע, מבכרים את המזומן על פני ההמחאה המסורתית. 66% מהסטודנטים זונחים את הצ'ק האלמותי לטובת מזומנים. לעומתם, 7% בלבד ישתמשו בפנקס המסורתי. 25% ישלמו בדולרים, אחוז אחד בכרטיס אשראי ואחוז נוסף יעדיף להעניק מתנה.

 

בעוד שעבור הזוגות עצמם חתונה מושקעת היא עניין חשוב, מבחינה כלכלית מדובר בהשקעה שתרד לטימיון. 55 אחוזים מהסטודנטים, כך עולה מן הסקר, לא ישנו את גובה הסכום בעקבות מידע מוקדם אודות "אופי החתונה". למעלה משליש (38%), לעומת זאת, דווקא יעשו זאת. היתר יחליטו בהתאם לנסיבות ולקרבה לבני הזוג.

 

ואם "חסכו עליכם" בחתונה שלכם, איך תגיבו? לדאבונם של ההורים החסכנים, 58% מהזוגות ענו כי הדבר לא ישפיע על מתנה עתידית שיתנו לזוג שחסך בחתונה שלהם. לעומתם, 35% אמרו כי יתנו פחות. 8% עדיין עוצרים זעם ומתלבטים.

 

מה יעשה לכם את החתונה כאורחים? למתארחות הכי חשוב (לפי סדר חשיבות): האוכל, הקרבה לבעלי השמחה, DJ ראוי ולבסוף - האלכוהול. אם מדובר בבחורה דתית האוכל וה-DJ הם בפסגת הרשימה. לבחורה מסורתית חשוב האוכל

ואחר כך הקרבה לבעלי השמחה. לבחורה חילונית הכי חשובה הקרבה, רק אחר כך האוכל והשתייה ולבסוף ה-DJ.

 

ומה עם הגברים? האוכל, האלכוהול וה-DJ מככבים. הבחור הדתי מעיד שרק המזון חשוב והמסורתי המתארח מקדש את ה-DJ ואחר כך את הבופה. לבחור החילוני חשובים קודם כל האוכל והאלכוהול.

 

עמית ברציון , מנכ"ל החברה שערכה את הסקר מסביר כי "המתחתנים בישראל מסיימים את החתונה בגרעון, למרות שהם מקבלים סכומים דומים לאלה שהם נותנים. הסיבה לכך נובעת, מהפקות מושקעות והרצון לאירוע שלא ישכח". אז רק אל תשכחו לבוא.

 


פרסום ראשון: 30.04.06, 21:30

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as14-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©