שתף קטע נבחר

אבו מאזן: מפת הדרכים היא הדרך לשלום

בפגישה עם נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, קרא יו"ר הרשות הפלסטינית לראש הממשלה אולמרט לשאת ולתת על בסיס מפת הדרכים, "אנחנו מאמינים במפת הדרכים, משום שזו הדרך המרכזית, אם לא היחידה, להשגת הסדר". שר הביטחון, עמיר פרץ, קרא לאולמרט להידבר עם הפלסטינים כדי ליישם את תוכנית ההתכנסות בהסכמה

כן למפת הדרכים, לא למהלך חד-צדדי: יו"ר הרשות הפלסטינית, אבו מאזן, קורא לראש הממשלה, אהוד אולמרט, לשאת ולתת עמו על בסיס מפת הדרכים, "אנחנו מקווים שממשלת ישראל החדשה תתחיל במו"מ איתנו, משום שאנחנו מאמינים בהסדר של שלום". הדברים המפויסים נאמרו אמש (יום ב') בפגישה שקיים עם נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין.

 

לדברי אבו מאזן, "מו"מ הוא הדרך היחידה ליישב את הסכסוך בין הפלסטינים לבינינו ולמצוא פתרון שישביע את רצונם של שני הצדדים וישים קץ לבעיות. אנחנו מאמינים במפת הדרכים, משום שזו הדרך המרכזית, אם לא היחידה, להשגת הסדר".  


הנשיא פוטין מארח את אבו מאזן (צילום: רויטרס)

 

אבו מאזן הודה לפוטין על הסיוע הכלכלי המיידי בסך 10 מיליון דולר שהעניק לרשות הפלסטינית, "אנחנו עושים מאמצים לחלץ את העם הפלסטיני מהמשבר הכלכלי ומקווים שהדבר יתבצע מהר ככל האפשר".

 

בנאום ששודר שעות ספורות לפני כן בטלוויזיה הפלסטינית לרגל הנכבה ("יום האסון" לכינון ישראל) אמר אבו מאזן: "אנו אומרים לשכנינו הישראלים, אנחנו עדיין רוצים לכונן שלום צודק ובר-קיימא איתכם. אנחנו רוצים עתיד טוב יותר לילדינו ולילדיכם. בואו נהפוך את השנה הזאת לשנת שלום". הוא גם פנה לפלגים הפלסטינים וקרא להם לנצור אש ולחדול מביצוע הפעולות האלימות, אשר "מעודדות את ישראל לבצע צעדים חד-צדדיים ולקבוע באורח חד-צדדי את גבולותינו".

 

עמיר פרץ: להגיע להתכנסות בהסכמה

 

גם שר הביטחון, עמיר פרץ, קרא אמש לראש הממשלה למצות את נתיב המו"מ ולנסות ליישם את תוכנית ההתכנסות בהסכמה עם הפלסטינים, לפני התחלת צעדים חד-צדדיים. לדברי פרץ, "במרכז קווי היסוד של הממשלה עומדת תוכנית ההתכנסות שמטרתה לעצב את גבולות הקבע של מדינת ישראל ולהבטיח את עתידה כמדינה יהודית ודמוקרטית. אני מקווה שהתוכנית תוגשם תוך הסכמה עם הצד הפלסטיני ותמיכה בינלאומית מלאה. 

 

"אני מאמין שאכן ייעשה מצידו של ראש הממשלה כפי שהתחייב מאמץ כן, אמיתי ורציני להגיע להסדר מוסכם עם הפלסטינים לפני כל ההחלטה על תוכנית התכנסות באופן חד-צדדי. יש רוב דמוקרטי חד-משמעי בקרב אזרחי המדינה והכנסת למימוש התוכנית. השליטה על עם אחר לא עשתה לנו טוב. ככל שנקדים להשתחרר ממנה ובתוך כך נשנה את ההעדפה המעוותת של אזורי ההתיישבות מעבר לקו הירוק על חשבון הפריפריה, כן ייטב. החזרה לתוך תחומי מדינת ישראל כולל גושי ההתיישבות, אינם רק צורך מדיני בטחוני ודמוקרטי, הם כורח מוסרי מכונן ומשפיע על החברה הישראלית".

 

המשבר הכלכלי הקשה ברשות הביא את שרי החוץ של האיחוד האירופי לדון אמש בדרכים להאיץ את הקמת מנגנון הסיוע לפלסטינים שעליו הוחלט בפגישת הקוורטט בשבוע שעבר בניו-יורק. מחזיק תיק החוץ באיחוד האירופי, חוויאר סולנה, אמר: "עלינו לעשות זאת מהר. נציבות האיחוד פועלת באינטנסיביות בעניין הזה, אך זה לא יהיה מיידי".

 

הוא נשאל האם הסיוע ישמש לתשלום משכורות 165 אלף עובדי הרשות והשיב, "עדיין לא החלטנו על כך. סביר להניח שהסיוע יהיה קשור למשכורות של עובדי מוסדות המעניקים צרכים בסיסיים כמו בתי חולים ובתי ספר".

 

בהכנת הידיעה השתתף אילן מרסיאנו
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי אף פי
מסר מפויס. אבו מאזן
צילום: איי אף פי
צילום: איי אף פי
האם אולמרט ייענה?
צילום: איי אף פי
צילום: יואב גלאי
קורא למו"מ. פרץ
צילום: יואב גלאי
צילום: איי פי
ביום הנכבה
צילום: איי פי
מומלצים