שתף קטע נבחר

שובו של הקרם פרש (או שלא)

הקרם פרש חזר - פייר? ממש התרגשתי. אחרי מספר שנים בהן הוא נעדר מהמדפים, החליטה תנובה לעשות עימנו חסד ולהחזיר את הקרם-פרש. "להחזיר" זו מילה קצת דרמטית. תנובה הוציאה לשוק מוצר שנקרא "קרם פרש" – אולם למרבה האכזבה כל קשר בינו לבין הקרם פרש האמיתי, מקרי בהחלט.

 

קרם פרש הוא שמנת סמיכה, עשירה ושמנה מאוד (במקור מדובר על כ-60% שומן). מכינים אותו על ידי הוספת יוגורט, שמנת חמוצה או חובצה (מה שאצלנו מוכר כ"ריוויון") לשמנת מתוקה. חיידקי היוגורט מסמיכים את השמנת אך לא משתלטים עליה מבחינת הטעם וכך מתקבל מעדן שמנתי, חלבי ומתוק עם ארומה חמצמצה. בגלל המתיקות הטבעית של הקרם-פרש הוא נהדר כתוספת למנות קינוח, במקום כדור גלידה ליד פאי תפוחים או עוגת שוקולד או במקום קצפת מתוקה. הקרם פרש נותן קונטרה מאוזנת למתיקות של הקינוחים ומקבל בשמחה תיבול ותוספת טעמים (למשל קינמון והל). בנוסף, הוא אינו מתפרק בבישול ולכן פופולארי להקרמה והעשרת מרקים וקדרות.

 

המוצר המחודש של תנובה הוא קרם-פרש עם 15% שומן בלבד. לצערי יש לו טעם ומרקם זהים לאלו של שמנת חמוצה. שום דבר שמזכיר את המוצר הותיק והטוב (שהכיל 42% שומן). לא שאני מתנגדת לאחוזי שומן מופחתים, להפך - אבל במקרה הזה, זה פשט לא עובד.

 

מעבר לכך, שיטוט מהיר ברשת גילה לי שאפשר בקלות להכין קרם-פרש בבית.

 

  • באתר "אפיקוריוס" ממליצים על המתכון הבא: מערבבים ביחד 1 כוס שמנת מתוקה ו-2 כפות ריוויון (חובצה), מכסים ומניחים בחוץ (בטמפרטורת החדר) למשך 8 עד 24 שעות (או עד שהשמנת סמיכה מאוד). מערבבים היטב, מכסים ומכניסים למקרר. הקרם-פרש הביתי הזה יחזיק מעמד 10 ימים במקרר הביתי.

 

  • במועצת החלב מציעים מתכון טיפה שונה (שימו לב לכמות העצומה השמתקבלת).

 

  • גם פה במאגר המתכונים יש מתכון, טיפה שונה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מעולה על תותים. קרם פרש
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים