שתף קטע נבחר

שבועות ירוק עם סלט לבבות ארטישוק וגבינת פקורינו

לכבוד שבועות ולרגל מזג האוויר, השף רונן דברת בלוך מדגים הכנת סלט קיצי עם חציל ופלפל קלויים, מגוון של עלים ירוקים, לבבות ארטישוק וגבינת פקורינו

צילום וידאו: שי רוזנצוויג

 

 

סלט לבבות ארטישוק, חציל ופלפל קלויים וגבינת פקורינו

מתכון של השף רונן דברת בלוך

 

המרכיבים (ל-4 מנות):

לבבות מ-3 ארטישוקים

1 כוס חלב

1 כוס מיץ לימון

3 פלפלים אדומים, קלויים וקלופים

1 חבילת עלי בוקצ'וי טריים (עלי מאכל סיניים - להשיג בשווקים ואצל ירקנים מובחרים)

חופן עלי ארוגולה

חופן עלי תרד (עדיף טורקי)

חופן נבטי רשאד

1 חציל גדול

1 שן שום

שמן זית איכותי

מיץ לימון

מלח ים

אבוקדו

פרוסות גבינת פקורינו

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את לבבות הארטישוק בסיר עם החלב, מיץ הלימון ושתי כוסות מים, עד שהם מתרככים קלות (לדרגת "אל-דנטה"). מצננים וחותכים לרבעים. 
  2. קולים את החציל על האש, מקלפים בזהירות ומוציאים את החלק הלבן. מסננים וחותכים לרצועות בעובי 1/2 1 ס"מ. כותשים את שן השום, מניחים בקערה בתוספת 2 כפות שמן זית ומשרים את רצועות החציל כחצי שעה במרינדה.
  3. חותכים את הפלפלים הקלויים לרצועות בעובי 1/2 1 סנטימטרים.
  4. מערבבים את העלים בקערת סלט, מתבלים במעט שמן זית, מיץ לימון ומלח ים.
  5. מוסיפים את הפלפלים ולבבות הארטישוק לקערה עם החצילים, מערבבים ומתבלים במעט מיץ לימון ומלח לפי הטעם.
  6. להגשה: מסדרים את תערובת הירקות במרכז צלחת הגשה, מעליה עורמים את עלי הסלט ומסדרים פרוסת של אבוקדו בצד. מעל הסלט מגרדים פרוסות של גבינת פקורינו בעזרת קולפן ירקות, ומגישים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שי רוזנצוויג
קיצי ורענן. סלט ארטישוק עם גבינת פקורינו
צילום: שי רוזנצוויג
מומלצים